Adisa Danışmanlık, Geliştirme ve Bilgi Sistemleri

Adisa Danışmanlık, Geliştirme ve Bilgi Sistemleri

  • Danışmanlık

Firma Hakkında


Adisa Danışmanlık, Geliştirme ve Bilgi Sistemleri Tic. Ltd. Şti.
ADİSA, liderlik ve yönetim sistemleri konularında faaliyet gösteren bir eğitim ve danışmanlık şirketidir.

ADİSA, yönetim sistemlerinin iyileştirilmesine yönelik danışmanlık hizmetleri ile bireylerin geliştirilmesine yönelik eğitim hizmetlerini birbirini tamamlayan unsurlar olarak görmekte ve bu anlayış doğrultusunda müşterilerine bütünleştirilmiş hizmetler sunmaktadır.

ÇALIŞMA İLKELERİMİZ
ADİSA, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini; uygulamanın içinden gelen, konusunda uzman, deneyimli eğitimci ve danışmanlar aracılığıyla sunar.

ADİSA, sunduğu hizmetlerde bütünselliği gözetir ve müşterisinin rekabet gücünü artırmaya odaklanır.

ADİSA, hizmetlerini sunarken müşterisinin konuyu öğrenmesini, benimsemesini ve kendi bünyesinde yaşama geçirebilmesini sağlamaya çalışır. Bu yüzden, tüm hizmetleri uygulama yöneliktir; uygulamanın her aşamasında ADİSA, müşterisinin yanındadır.

ADİSA, dinamik bir toplum olan Türk toplumunun hızla değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek için; dünyadaki gelişmeleri sürekli izler ve sınırsız öğrenme azmiyle kendisini geliştirir.

ADİSA hizmetlerini sunarken; varlıklarını ve yararlanabileceği yurtiçi ve dışı iş ortaklıklarını, en yararlı alanlarda ve en verimli biçimde kullanmayı amaçlar.

ADİSA, müşterileriyle ilişkilerinde karşılıklı güven ve gizlilik ilkesini gözetir.

HİZMETLERİMİZ
ADİSA, kuruluşlara daha etkin yönetilmeleri için gerekli olan sistem ve yetkinliklerin kazandırılması ve uygulama sırasında kendilerine destek olunmasına yönelik hizmetler sunmaktadır. ADİSA, yönetimin etkinliğini iki ana bileşen etrafında görmektedir.

Liderlik
ADİSA, liderlik kavramını; dünyada literatüründe yer alan çok sayıda yaklaşımının incelenmesi sonucunda, ülkemizin ve toplumumuzun kendine özgü koşul ve özellikleri göz önünde bulundurularak geliştirmiş olduğu \"Yol Ayrımında Liderlik Modeli\" çerçevesinde yorumlamaktadır. Buna göre liderlik; bireyin kendi yaşamını etkin bir biçimde yönlendirmesi ve yönetmesi anlamına gelen bireysel liderlik ve bireyin belirli bir kurumsal yapı içerisinde başka insanları yönetmesi ve yönlendirmesi olarak ifade edilebilecek kurumsal liderlik olmak üzere iki ayrı boyutta ele almaktadır.
Kurumsal liderlik ise kendi içerisinde; liderin aracısız olarak diğer insanlara liderlik ettiği doğrudan liderlik, liderin organizasyonel yapı içerisinde bulunan insanlara, yine organizasyon içerisinde bulunan bir takım insanlar ve yapılandırılmış mekanizmalar aracılığıyla belirlenmiş bir hedefe varma yolunda liderlik ettiği organizasyonel liderlik ve liderin, liderlik ettiği insanlarla birlikte varacağı noktayı ve buna ulaşma yollarını da belirlediği stratejik liderlik olmak üzere üç ayrı düzeyde ele alınmıştır.

Yol Ayrımında Liderlik Modeli, tüm bu eylemlerin neler olduğu ve nasıl uygulanacağı konusunda somut yaklaşımlar ortaya koymaktadır. Öte yandan da her bir düzeydeki eylemlerinin başarılı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için liderlerin, sahip olması gereken becerileri ve kişilik bileşenlerini (bireysel değerler ve nitelikleri) de net bir biçimde belirleyerek, bunlara ilişkin gelişim süreçlerini tanımlamaktadır. Yönetim Sistemleri ve Araçları İkinci bileşen olan yönetim sistem ve araçları ise liderlerin niyet ve düşüncelerini eyleme geçirir, bugünü şekillendirir. Yönetim sistemleri, performans ve yetkinlik odaklı, diğer bir değişle \"değer\" odaklı olmalıdır. Değer odaklılık, tüm birey ve kurumlara \"kalıcılık\" getirir. Yirminci yüzyılın bize bıraktığı en büyük miras değişimin ve değişkenliğin giderek artan hızı karşısında süreklilik ve kalıcılığı sağmaktır.

Günümüz organizasyonları, bu \"yeni ortamda\" varolabilmek için bütünleşik bir yönetim sistemine ihtiyaç duymaktadır.

ADİSA, bu ihtiyacı karşılamak üzere, bugüne kadar elde ettiği bilgi ve deneyimler çerçevesinde oluşturduğu \"Yönetim Modeli' çerçevesinde kuruluşların yönetim yaklaşım ve gereksinimlerini ele almaktadır.

ADİSA Yönetim Modeli, etkin bir biçimde işleyen yönetim sürecinde olması gereken tüm unsurları içermekte ve ADİSA uzmanları yönetim sürecinin etkin işletilmesi için gerekli olacak tüm yönetsel yaklaşım ve sistemlere ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetini sunmaktadır.

ADİSA Yönetim etkinliklerini iki temel bileşenden oluşan bütünsel bir süreç olarak tanımlamaktadır.

Bu bileşenlerden strateji geliştirmeye yönelik olan birincisinde; yakın ve uzak çevre analizlerinin yapılması, kuruluşa özgü vizyon, misyon ve iş hedeflerinin netleştirilmesi, stratejik seçeneklerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi aşamalarını yer almaktadır. Sürecin ikinci bileşeni ise stratejilerin açılımı ve yaşama geçirilmesine yöneliktir. Adisa, \"Balanced Scorecard\" ve \"Hoshin Kanri\" gibi tüm dünyada saygınlık gören yaklaşımlardan esinlenerek, ülkemiz koşullarına uygun bir stratejilerin açılımı yaklaşımı geliştirmiştir. Bu yaklaşım sayesinde kuruluşlar stratejileri doğrultusunda hem iş süreçlerini hem de insan kaynaklarını daha etkin yönetebilmektedirler.

Aile şirketleri'nin özel konumlarından dolayı, bu tip kuruluşlara ilişkin temel konular ayrıca ele alınmakta ve kurumsal yönetim süreciyle bütünleştirilmektedir. ADİSA, satış fonksiyonuna özgün olarak, spesifik danışmanlık ve geliştirme hizmetlerine sunmaktadır. Bu hizmetler, perakende ve kurumsal satış olmak üzere iki ayrı bölümde ele alınmaktadır.