Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş.

Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş.

  • Tekstil

Firma Hakkında


ALTIN İPLİK VE ÇORAP SANAYİ A.Ş. 

Türkiye'nin lider kadın çorabı ve naylon iplik üreticisi Altın İplik ve Çorap Sanayi'nin tarihi, 1945 yılında kurucusu Jojo Doenyas'ın Sultanhamam'da erkek çorabı üretmesiyle başladı. 1960'lı yıllarda ilk iplik ve çorap fabrikasının temellerini atan Şirket, jartiyerli kadın çorabı üretiminden sonra, 1973'te ilk dikişsiz kadın çorabı olan Parizien'i üretti.

1981'de üretmeye başladığı MÜJDE markası ile bir ilki başaran ve Türkiye'nin en ücra köşesine kadar naylon kadın çorabını ulaştıran Altın İplik, %99 marka bilinirliği ve %65 pazar payı ile Türkiye naylon kadın çorabı pazarındaki liderliğini halen sürdürmektedir.

İleri görüşlülük, çalışkanlık ve azimle kurulan Şirket, iplik ve çorap tesisleri ile chips'ten çoraba üretim gerçekleştirebilen \"dünyanın tek entegre kadın çorabı tesisi\" ünvanına sahiptir. Çerkezköy'de 60.000 m2 kapalı alan üzerinde üretim gerçekleştiren Altın İplik, yaklaşık bin kişiye istihdam sağlamakta ve yılda 9 milyon düzine çorap ile 6.000 ton iplik üretebilmektedir. 5 kıtada 40'tan fazla ülkeye kadın çorabı ve iplik ihraç eden Şirket, ihracatının %55'ini Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine gerçekleştirmektedir.

İtalya, Japonya, İngiltere ve Almanya'nın en ileri teknolojik donanımına sahip Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş., tüm ürün ve proseslerinde, dünyada referans kabul edilen, çevre, insan sağlığı, kalite ve sosyal sorumluluk standartlarını baz almakta ve çalışmalarını bu standartlar rehberliğinde sürdürmektedir.