Bambi Terlik ve Ayakkabıtic.paz. A.Ş

Bambi Terlik ve Ayakkabıtic.paz. A.Ş

  • Ayakkabıcılık

Firma Hakkında


Bambi Terlik ve AyakkabıTic.Paz. A.Ş

Özgeçmiş:

 1961 senesinde şirket kurucusu aynı zamanda da ortaklarından M.Cengiz Arat, İstanbul’da tahsilini sürdürürken aynı zamanda da Beyoğlu’ndaki  ayakkabı mağazasında işe başlamıştır.

 1966 senesinde bugünkü Bambi markasının ilk mağazasını aldı, bu sırada fason olarak imalata da başladı.

 1967’de kardeşi Oğuz Arat’ın yanına gelmesiyle iki ortak oldular.

 1971’de bugün halen ayrı bir şirket ortağı olan Ahmet Arslancan ile birlikte kendi terlik imalatına başladı ve Arar firmasıBambi’nin yan kuruluşu oldu.

 1976 senesinde diğer kardeşi Atilla Arat da firmaya ortak oldu ve aynı seneBambi firmasında ayakkabı imalatı da başladı.Sonrasında 1995’te çanta imalatı buna ek oldu.

 Bugün halen bir aile şirketi olan Bambi, kardeşlerin yeni nesil çocuklarıyla birlikte bir aile şirketi niteliğinde, sektöründe sayılı firmalar arasında başarıyla yer almakta. 

 Zaman içerisinde Bambi mağazalar zinciri ve bayilikler kuruldu, dolayısıyla perakende satışlarda söz sahibi olundu.BugünBambi’nin Türkiye genelinde 28 mağazası  ve 27 satış noktası bulunmaktadır.

2000 m2 kapalı alan içerisinde günde 300 çift kapasite ileBambi ailesi kuruluşundan bu yana  ayakkabı ihtiyacını bir tutkuya dönüştürmeyi amaçladı.Her zaman günün modasına uygun olarak hazırladığı kolleksiyonunu, geniş tasarımcı kadrosuyla son teknoloji makina ve el işçiliğini birleştirdi ve bunun yanısıra seçkin markalardan oluşan ithal gruplarını, senelerdir müşterilerinin ayaklarına sunmaktan mutluluk duydu.

Parakende:
1966 senesinde bir ilk olarak Beyoğlu’nda başalayan firmaya ait mağazalaşma süreci sırasıyla Şaşkınbakkal (1974), Osmanbey (1975), Kadıköy (1978), Bağdat cad. (1990), Akmerkez A.V.M. (1995), Maltepe Grandhaus A.V.M. (1997), Bakırköy (1999), Fatih (2001), Maltepe Işıklar (2004), Cevahir A.V.M. (2005), Ankara Tunalı Hilmi (2005) olarak günümüze kadar devam etmiştir.Bunların yanısıra markanın isim hakkı vererek Türkiye genelinde oluşturduğu mağazalar;

Adana, Alanya, Antakya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmit, Kahramanmaraş, Kayseri, Kıbrıs, Malatya, Mersin, Tarsus, Trabzon ve bunlara ekBambi ürünleri Türkiye’nin talep edilen noktalarında 27 corner ile tüketicileriyle buluşmuştur.

Gündem ve Hedefler:
2006 yılı hedeflerinin başında firma,ihracata ağırlık vererek dış pazar payını arttırmak ve böylelikle, bugün Türkiye ve uluslararası pazarda marka olarak sektöründe kendini kabul ettiren Bambi firması, dünya çapında daha çok tüketiciyle buluşmayı hedefliyor.

Bambi bugün Yunanistan, K.K.T.C., Amerika, Avustralya, Romanya, Hollanda gibi ülkelere ihracat gerçekleştirmektedir.

Türkiye’nin öncü markalarından Bambi, üretiminde  Avrupa ve yerli yan sanayinin seçkin kuruluşlarından temin ettiği, deri,alt yapı ve benzeri ürünleri itinayla hazırladığı kolleksiyonlarında kullanmaktadır.

Ayrıca Bambi’nin 1971’den beri kurmuş olduğu ekibiyle üretimini yaptığı tamamen el yapımı deri bay - bayan ev terlikleri,markayı, benzerlerinden bir nebzede olsa ayırmış ve bu dalda da Türkiye ve Avrupa çapında bilinirliğini sağlamıştır

Bambi ailesi kuruluşundan bu yana sizlerin ayakkabı ihtiyacını bir tutkuya dönüştürmeyi ilke edindi. Hem klasik hemde çağdaş yorumlarıyla herzaman günün modasına uygun olarak hazırladığı kolleksiyonunu ve bunun yanısıra seçkin markalardan oluşan ithal ürünlerini, müşterilerinin beğenisine sundu ve sunmaya da devam ediyor.

Gelecekte de Bambi markası,modernleşmenin getirdiği tüm yeniliklere açık olarak; imalatta,en son teknoloji ile tasarımlarını birleştirip,büyümenin sonucu oluşacak talepler doğrultusunda en kaliteli ve hızlı üretimi amaçlamaktadır.Marka bilincinin, bir Avrupa topluluğu olarak hızla gelişmekte olan ülkemiz içerisinde,birebir üretici ve tüketicinin buluştuğu mağazacılık anlayışında sürekli olarak yenilikleri takip etmekle birlikte olabilecek tüm imkanlardan faydalanmayı öngörmektedir.Bu görüş doğrultusunda parakendede olabilecek tüm yenilikler,faaliyette olabilecek cadde üstü mağazalar vede alışveriş merkezlerinde yeralmakla Bambi firması markalaşma bilincini daha da pekiştirecektir.