Cargill Türkiye

Cargill Türkiye

Firma Hakkında


Cargill Türkiye
 

Dünyada Cargill

1865 yılında tarım ağırlıklı pek çok ürün ve hizmetin uluslararası alanda ticaretini yapmak, işlemek ve dağıtmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin Iowa Eyaleti'nde kurulan Cargill'in temel hedefi kaynakların etkin kullanımı ile ülke kalkınmasına destek vermek, yatırım yaptığı her ülkede, kazancını o ülke için yatırıma dönüştürmektir.Bugün Cargill, yıllık 70 milyar dolarlık cirosu ile Amerika'nın ilk 20 şirketi arasında yer almaktadır.
Cargill'in temel hedefi, tarımdan finansa uzanan geniş bir alanda ayrıcalıklı değerler yaratmaktır.
Tarım Bölümü tüm dünyada, üreticilere gübreden hayvan yemine kadar kaliteli ürünler sunulmaktadır. Gıda Ürünleri ve Uygulamaları Bölümü mısır, buğday, kakao, portakal, soya fasulyesi, fındık, ayçiçeği gibi birçok tarım ürünü ile beyaz ve kırmızı eti işleyerek, dünyanın önde gelen gıda üreticilerine kaliteli hammaddeler sunulmaktadır.
Ticaret Bölümü birçok tarımsal ve tarım dışı ürünün pazarlanması, uluslararası nakliyesi, tahıl, yağlı tohumlar, pamuk ve şeker gibi ürünlerin ticareti konusunda dünya çapında faaliyet göstermektedir.
Endüstri Bölümü tarım ürünleri işleme alanındaki bilgi birikimini, endüstriyel iş kolu gelişiminde de kullanarak bu alanda dünya genelinde gübre üretimi, tuz, endüstriyel yağlar ve çelik gibi konularda faaliyet göstermektedir.
Finansal Piyasalar Bölümü risk yönetimi ve yatırım alanlarındaki bilgi birikimiyle, global pazarlardaki gücünü oluşturmak, kendi finansal yatırım ihtiyaçlarını karşılamak; müşterileri ve tedarikçileriyle ticaret hacmini geliştirmek ve finansal çözümler üretmektedir.

Türkiye'de Cargill

Türkiye'ye 1960 yılında çeşitli ortaklıklarla giren Cargill, 1986 yılından itibaren kendi adıyla faaliyet göstermektedir 120 milyon dolar değerindeki yatırımları ve yaklaşık 280 çalışanı ile Cargill Türkiye; gıda, finans, hububat ve yağlı tohumlar ve çelik ticareti olmak üzere dört ana sektörde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Nişastalar & Tatlandırıcılar Türkiye

Bursa Orhangazi ve İstanbul Pendik mısır işleme tesislerinde kepek, protein ve mısır özü üreten Cargill, Türk gıda, hayvan yemi ve yağ sektörlerinde müşterilerin isteği doğrultusunda özel çözümler sunmaktadır. Dünya çapında bilinen mısır nişastası, glikoz ve fruktoz şurubu gibi kaliteli ürünlerinin yanı sıra, Cargill tarafından Türk mısırı ile üretilen ürünlerin kullanımına yaşamımızın her alanında rastlamaktayız; gıdadan tekstile, ilaç sektöründen kağıt endüstrisine…Cargill Bursa Orhangazi'deki ve İstanbul Pendik'teki Mısır İşleme Tesisleri'nde dünya kalitesinde nişasta ile glikoz ve fruktoz şuruplarının yanında kepek, protein ve öz üreterek, Türk gıda sektörü ile yem ve yağ sanayiilerinde müşteriye özel çözümler yaratılmaktadır

Hububat ve Yağlı Tohumlar Tedarik Zinciri (GOSC)

Bu bölüm yağlı tohumlar, bitkisel yağlar, pamuk ve tahıl gibi tarımsal ürünlerin ticaretini ve dağıtımını yapmaktadır.Ayrıca gıda ve hayvan yemi sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine hammadde nakliyesi ve depolama hizmetlerini de sağlamaktadır.

Uluslararası Çelik Ticareti Bölümü

Dünya çapına yayılmış Cargill Ferrous International şirketinin 16 acentasından biri olan uluslararası çelik ticareti ofisi, hizmetlerini İstanbul’da da gerçekleştirmektedir. Türk çelik ve demir üreticilerine önemli ihracat olanakları sağlarken, ihracatların büyük bir bölümü Amerika ve Uzak Doğu ülkelerine yapmaktadır

Finansal Piyasalar Bölümü

Cargill’in ticaret ve risk yönetiminde uluslararası tecrübesi vardır. Risk Yönetimi yerel pazarlara nakit akışı sağlar ve Cargill Türkiye’nin ticari hacminin ve ticari aktivitelerinin verimliliğini arttırır.

 

Firmaya Ait İş İlanları