Çemtaş

Çemtaş

  • Demir- Çelik

Firma Hakkında


ÇEMTAŞ Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.
 

ÇEMTAŞ;Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 101 dönümlük bir arazi üzerinde faaliyet göstermek üzere 27.01.1970 tarihinde, Bursalı sanayici,iş adamı,küçük sanatkar ve halk girişimcilerinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur . 1995 yılından itibaren hisseleri borsada işlem gören ÇEMTAŞ’ın başlangıçtaki kurucu ortak sayısı 863 iken bugün ortak sayısı 5.000’in üzerine çıkmıştır.
ÇEMTAŞ bünyesinde yapı çelikleri, karbon çelikleri, civatalık çelikler, sementasyon çelikleri, ıslah çelikleri, soğuk iş takım çelikleri, borlu çelikler, mikro alaşımlı çelikler, otomat çelikleri, paslanmaz çelikler ve yay çelikleri gibi farklı kalite gruplarında 300’den fazla farklı kalitede vasıflı çelik üretebilmektedir. ÇEMTAŞ, vasıflı çelik ürünleri ile otomotiv yan sanayi, makine imalat sanayi, savunma sanayi firmaları başta olmak üzere birçok sektör ve firmaya hizmet ederken gerçekleştirdiği denge çubuğu yatırımı ile başta DAIMLER olmak üzere otomotiv ana sanayi firmalarının üretim hatlarına doğrudan denge çubuğu sağlamaktadır. Üretiminin önemli bir kısmını ihraç eden ÇEMTAŞ kurulduğu günden bugüne geçen zaman içerisinde yapılan yatırımlar ile Dünya vasıflı çelik sektöründe söz sahibi konuma ulaşmıştır.
ÇEMTAŞ savunma, havcılık, demiryolları ve nükleer santraller gibi  modern teknolojiyi gerektiren sanayilerde vasıflı çelik ve mamul ihtiyaçlarını da göze alarak çalışmalarına yön vererek, bu kapsamda vasıflı çelik sektöründe Türkiye’deki ilk ARGE merkezini kurmuştur.