Dalton College

Dalton College

  • Eğitim Kurumları

Firma Hakkında

TARİHÇE

  Dalton Okulları 100 yılı aşkın tarihi ile ilk olarak 1906 yılında M. Montessori ile  çalışmalarını yürüten, Dalton Eğitim Planı  öncüsü, Amerikalı Eğitim Bilimleri Uzmanı Helen Parkhurst ile  başlar.  Klasik eğitim sistemini eleştiren H.Parkhurst,  ''Dalton Laboratuvar Planı”,  ‘’Çocuk Üniversitesi’’  fikri  çalışmalarını geliştirmiştir. 

  Dünyanın bir çok ülkesinde başarıları ile ilgi çekmiş Dalton Eğitim Modeli, 1919 yılında Amerika'nın Dalton Kasabası'nda hayata geçmiş  ve kasabadan adını alan Dalton Okulları kurulmuştur. Günümüzde Dalton Eğitim Modeli dünyada 1000’i aşkın okula ulaşmış, milyonlarca çocukla buluşmuştur.  Dalton Okulları'nın mezun ettiği öğrencilerin akademik başarı ve özel yetenekleri dünya eğitim alanında yankı uyandırmış ve Dalton Okulları'nın en başarılı okulların başında yer almasını sağlamıştır.        

 Yapılan çalışmalarda Dalton Eğitim Modeli ve Dalton Okulları'nın yer aldığı akademik araştırmalar göstermiştir ki, planlı öğrenim süreci ile  öğrencilerin özne olduğu,  kendi çalışmalarını yürüttükleri, özgür ve aktif kullanımı sağlanan sınıf ortamı içerisinde hedeflenen; sorumluluk, yaratıcılık, öz-disiplin davranışlarına  ulaşılmış, öğrenciler başarılarını en üst düzeylere çıkarabilmişlerdir. En önemlisi  başarı ve yaratıcılığı geliştiren ''dünyanın en mutlu çocuklarının bulunduğu okullar'' arasında yer almıştır.

  Dalton Eğitim Kurumları, eğitim modeli ve eğitimdeki başarıları ile dünyada 20 ülke, 200 ayrı şehirde, sadece Dalton High School olarak 237 okula ulaşmıştır.  Türkiye'de  237.'si  ile Kent-2 / Menemen arası mevkide bulunan Dalton College ve yine  238. Uluslararası Dalton Dil Okulları İzmir Alsancak'da kurulmuş olup İzmir şubeleri ile 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 100 yıllık birikimle eğitimde markalaşmış ülkeler zincirine Türkiye olarak katılmış bulunmaktadır. 

  Okullarımız Amerika başta olmak üzere Hollanda, İngiltere, Kanada, Almanya, Avusturya, Avustralya,  Çin, Kore... ve daha bir çok ülkede yüzlerce okulu ile eğitim kalitesinden ödün vermeden hızla büyümeye devam etmektedir.

VİZYONUZ

Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde verdiği eğitimle, toplumun geleceği için; tüm birleşenleriyle bağımsız düşünen ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler yetiştirmektir.

MİSYONUMUZ

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş eğitimi benimsemiş, çok dil bilen, olumlu, özgür düşünen, gelecek amacı olan ve birbirlerine güvenen bireyler yetiştirmektir. 

DEĞERLERİMİZ

  • ÇEVRECİLİK
  • KENDİNE İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRMEK
  • SOSYAL BİREY OLMAK
  • GİRİŞİMCİ VE YARATICI OLMAK
  • ŞEFFAFLIK
  • KENDİNE HAKİM VE ÖLÇÜLÜ OLMAK
  • EVRENSEL İNSAN HAKLARINI VE DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEMEK

Firmaya Ait İş İlanları