Eker Bijon

Eker Bijon

  • Otomotiv

Firma Hakkında


Büyük Eker Bijon San. Tic. A.Ş.

Konya Organize Sanayi Bölgesinde, toplam 94.000m² alan içerisinde kurulu 43.000m²'lik 2 adet fabrikasında üretimini gerçekleştiren Büyük Eker Bijon Sanayi ve Ticaret A.Ş' 1984 yılında 45 m2'lik bir alanda küçük bir atölyede torna ve tesviye işleri ile ticari hayata atılmıştır. 1989 yılında bijon ve bijon somun üretimine başlayan Eker, gelişimini sürdürerek 1994 yılında şirketleşmiştir.
Eker Bijon olarak sektöründe ki ihtiyaçlara en iyi çözümü sunmak için, 2012 yılında KOS Sanayi Bölgesi Büyük Kayacak Mahallesinde toplamda 81.000 m2 alana sahip Ekdöksan Döküm Tesislerini kurmuştur. Dünya standartlarından ödün vermemek ve müşterilerine her zaman en iyi kaliteyi sunmak için oluşturulan Ekdöksan bünyesinde bulundurduğu son teknoloji makineler ile işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Firmamız otomotiv sektöründe kullanılmak üzere tasarladığı ve ürettiği fren sistemleri ile dünya çapında bilinen ve tercih edilen tedarikçilerden biridir. Kurulduğu 1984 yılından itibaren hizmet ve kalite standartlarını sürekli geliştiren Eker Türk Otomotiv sektöründe öncü kimliği ile bilinir. Otomotiv sektöründe ürettiği ürünlerin yanında asansör sektörüne de 2015 yılından itibaren bilgi, tecrübe ve teknolojisini kullanarak AR&GE ve seri üretim çalışmalarına başlamıştır.
7 kıtada 100'e yakın ülkeye ihracat yapan Eker Bijon, çevre ve topluma saygı, ülke ve dünya ekonomisine katma değer sağlayarak müşterilerinin zihninde yarattığı “Eker Markası” ile uluslararası müşteri sadakati yakalamanın, aranan ve tercih edilen bir marka olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.