Elvin Tekstil San Tic. Aş.

Elvin Tekstil San Tic. Aş.

  • Tekstil

Firma Hakkında


Elvin Tekstil San. Tic. AŞ.
Elvin Tekstil, 1959 yılında Ahmet Cenan Sönmez tarafından Bursa’da kurulmuş olup, kurulduğu ilk yıllarda, kadın üst giysilik kumaş üretimi yapmaktaydı. 1975 yılında atölye tipi üretimden fabrika üretimine geçti. Türkiye’de ilk defa fantezi perde üretimi gerçekleştiren Elvin Tekstil, son 22 yıldır perde üretimi yapmaktadır. 1982 yılında ihracat yapmaya başlayan firma, bugün üretiminin %80’ini Avrupa Ülkeleri, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD’ye ihraç etmektedir. 
Elvin’in ana hedefi; dekorasyonda konfor ve şıklığı bir araya getirerek müşterilerine şık ve yaratıcı tasarımlar sunmak, kendine duyulan güveni artırarak müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Elvin Tekstil’in; Elvin, Chanan Designs, Sade, Elvin Kids koleksiyonları bulunmaktadır. 
Elvin Tekstil, 1999 yılında ISO 9001 kalite sertifikasını almıştır. 2007 yılında aldığı ‘EFQM Yerel Kalite Başarı Ödülü’ ve 2008 yılında aldığı ‘EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi’ ile de kalite yolculuğundaki başarısını ispatlamıştır.  2008 yılında bir Türk firması olarak ilk defa, dünyadaki en prestijli tasarım ödüllerinden olan ‘Red DOT’ tasarım ödülünü almıştır.