Gımas

Gımas

  • Makine ve Ekipmanlar

Firma Hakkında

05 Şubat 1976 tarihinde Ödemiş'te Makine Yüksek Mühendisi Şamil Girgin tarafından kurulduğunda GİMAS'ın atölye büyüklüğü sadece 144 m² idi. 5 işçi, bir adet matkap, bir adet testere, iki adet kaynak makinası ile çalışmaya başlamıştı. gerçekleştirilen ilk büyük iş, İzmir Rafinerisi Türbojeneratör Binası Çelik Konstrüksiyonu İmal ve Montajı'ydı. Zamanla, hammaddenin İzmir'den temin edilmesi, üretilip tekrar nakledilmesi çok fazla masrafa yol açmaya başladığı için 22 Şubat 1978 tarihinde firma İzmir'e taşındı.
İzmir - Menemen'deki 800 m² kapalı, 4000 m² açık alanı bulunan atölyesinde faaliyetlerini sürdüren firmada 15 kişi çalışıyordu. 3 adet matkap, 2 adet testere, 5 adet kaynak makinası, bir adet saç bükme silindiri ve eşanjör imal takımları gibi makina kapasitesine sahipti. Alınan ilk büyük işler Petkim Aliağa Rafinerisi Eşanjör ve Basınçlı Kaplar İmalatı idi.
Çimento sektöründen gelen siparişler üzerine dökme çimento siloları imalatı ile çimento sektörüne adım atan firmamız kapalı çalışma alanını 2000 m²'ye, çalışan kişi sayısını 45'e çıkarmış, aynı zamanda makina kapasitesini de çeşitli talaşlı imalat tezgahları (torna, planya, taşlama v.s.) alımı ile büyütmüştür.
1990 yılında Hebel International GmbH and Co. için Gazbeton makinaları imalat ve ihracatına başlayan firma, Menemen fabrika binasını daha fazla büyütme imkanına sahip olamadığından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 22 Aralık 1992 tarihinde diğer fabrikasını kurmuştur.
GİMAS A.Ş. bugün;
Dört binadan meydana gelen 25.000 m² kapalı ve toplam alanı 52.000 m² olan Ana Fabrika ile İzmir Organize Sanayi Bölgesi'nde; 2.000 m² kapalı, 6.280 m² toplam alandan oluşan diğer fabrika ile Menemen'de yerleşiktir. İki bina toplamı olarak toplamda 58.000m2 imalat alanı 12.000m2 stok alanı olmak üzere 70.000m2 alana sahiptir.
Firmamız kaynak konstrüksiyonlu ağır makina imalatları, basınçlı kaplar, ısı eşanjörleri, jet filtreler, yatay ve dikey değirmenler, Hidroelektrik santralleri için salyangoz, emme boruları, üst-alt braketler, fan ve kaplan tipi türbin imalatları, nükleer sektörüne özgür alternatör şasileri, yatırıma yönelik tesis ve ekipmanların anahtar teslimi (inşaat, mekanik, tesisat, elektrik işleri de dahil olmak üzere) veya kısmi projelendirilerek imalat ve montajlarını yapmaktadır.