Ihlamur Konağı Huzurevi Yaşlı Bakımevi İşletmecil

Ihlamur Konağı Huzurevi Yaşlı Bakımevi İşletmecil

  • Hizmet

Firma Hakkında

Bir Gülüşün Yeter!

Hangi çocuk istemez ki, bir gülüşüne ömür verenlere, ömürlük bir gülüş vermeyi.

Sevdikleriniz, sevdiklerimize emanet…

Gülümsemenin içinde yer alan memnuniyet duygusunun bilincinde olarak, izninizle sevdiklerinizi profesyonel kadromuza, sevginin anlamını bilen bir ekibe emanet ediyoruz.

Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, hayatınızın her anında size sonuna kadar kollarını açanlara, bu gün biz de aynı şefkat ve sevgiyle kapılarımızı açıyoruz. Her türlü olanaklarla hizmet vermeye hazır konağımızın en büyük hedefi, sevdiklerinizle birlikte yüzünüzün her daim gülmesi.

Ihlamur Konağı’nda 5 Yıldızlı Otel Konforu…

Nezih, güvenli, güvenlikli 5 yıldızlı otel konforu olan Ihlamur Konağı’nda sevdiklerinizin rahat etmesi için her türlü imkanlar düşünüldü.
Yaşamkent’in içinde huzurlu bir yaşam…

Ihlamur Konağı, şehrin karmaşasından, gürültüsünden uzak huzurlu bir yerleşim alanı olan Ankara Yaşamkent’te yer almaktadır. Ihlamur Konağı; sosyal dünyayı içinde barındıran hobi, eğlence salonları, istediğinde dış dünyayı içine alan konferans ve kongre salonu, bilginin ve hayal dünyasına açılan kütüphanesi, oksijeni, sohbeti ve doğanın sesini bir nefeste içinize çekebileceğiniz bahçesi, leziz yemeklerin sunulduğu yemek salonu, kafe’si ve yaşamın sesini her an duyabileceğiniz olanaklarıyla misafirlerini ağırlamaya hazır.

Ihlamur Konağı 93 oda, 128 kişi kapasiteye sahiptir. Tek, çift kişilik ve özel bakım odalarında hemşire çağrı sistemi, banyo-wc, internet, kapalı devre kamera sistemi, buzdolabı ve TV bulunmaktadır. Kendi bünyesindeki fizik tedavi ünitesi ve termal havuzu ile diğer yaşlı bakım merkezlerinden farklı bir konumdadır.

Ihlamur Konağı 7500 m² kapalı alanı içerisinde kütüphane, café, lounge, sosyal alanlar, sanat galerisi, oyun ve faaliyet salonu, internet ve sinema salonu gibi yaşam alanlarına sahiptir.

Ayrıca Türkiye’de ilk olarak tamamen değerli yaşlılarımızın istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak inşa edilmiş olan merkezimiz, Fizik tedavi merkezi, Fizik tedavi havuzu ve her türlü toplantı, kongre, organizasyon, koro çalışmaları gibi etkinliklere imkan sağlayan kongre – toplantı salonu ile sektöründe farkındalık yaratacaktır.
Ihlamur Konağı Ailesi
Ihlamur Konağı, sevdiklerinizin kendilerini bir Yaşlı Bakım Merkezin de değil, kendi evlerinde gibi görecekleri bir yaşam alanı. Ihlamur Konağı; ev gibi saran yapısı, özenle seçilmiş görevlileri ve her daim yanınızda olacak sağlık personelleri ile konuklarını 5 yıldızlı otel konforunda ağırlamak üzere sizleri bekliyor. Ihlamur Konağı toplam 127 kişi kapasiteli. İsterseniz tek kişilik odalarımızdan birini seçebilir, isterseniz çift kişilik odalarımızda oda arkadaşınızla kalabilirsiniz. Odalarımızda rahatlığınızı sağlayacak tüm alternatifler düşünülmüştür.
Oda Özellikleri
Hemşire Çağrı Sistemi
Uydu yayınlı TV
Tuvalet- Banyo
İnternet
Buzdolabı
Kapalı Devre Kamera Sistemi
Parmak İzi Tur Sistemi
24 saat rahatlıkla ulaşabileceğiniz sağlık hizmeti…
Konağımızda 24 saat görevli sağlık personeli bulunmaktadır. Hemşire, sosyal hizmetler uzmanı ve sertifikalı yaşlı bakım elemanları Konağımız’da hizmet vermektedir.\"
Konağımızda Fizik Tedavi hizmeti de verilmektedir. Fizik Tedavi hizmetine ihtiyaç duyan konuklarımız için ayrıca Fizik Tedavi Havuzu’da yer almaktadır.
Ihlamur Konağı’nda güvenliğiniz için kamera sistemi bulunmaktadır. Hemşire Çağrı Sistemi ile hemşirelerimiz istediğiniz an yanınızda olacaktır. Konusunda uzman ve deneyimli sağlık personelimiz 24 saat hizmetinizde.
Fizik Tedavi
 

Egzersiz, kişilerin yaşamında birçok değişikliği beraberinde getirirken kişiye özel iyilik halini ve yaşam kalitesini de arttırır. Tüm yaş gruplarında olduğu gibi bu durum, yaşlı popülasyon için de geçerlidir ve gençlerde olduğu gibi yaşlı bireylerde de düzenli egzersizin çok sayıda yararı bulunmaktadır. Ana başlıklar olarak kardiyovasküler, nörofizyolojik, kas iskelet sistemi sağlığı üzerine etkileri yanında vücut kompozisyonu ve metabolizma üzerine de kanıtlanmış birçok faydası bulunmaktadır.
Egzersiz, kas iskelet sisteminde, kas kütlesinde ve kuvvetinde artma, eklem hareket açıklığında düzelme, dengeyi düzelterek düşmede azalma gibi faydalar sağlar. Kişinin bağımsızlığında artmaya ve fonksiyonel engelliliğinin azalmasına yardımcı olur.

Yaşlı bireylerde tüm risk taşıyan veya taşıyabilecek durumlar ve risklerin denetimi için en önemli parametre, uygulanan egzersiz süresi ve düzeyinin, egzersiz öncesi dönemden ılımlı fark göstermesidir. Bu fark ne egzersizin yararını ortadan kaldıracak kadar az olmalı ne de egzersizin risklerini ortaya çıkaracak kadar fazla olmalıdır.
Egzersize ait yararların belirginleştirilebilmesi, risklerin azaltılıp ortadan kaldırılabilmesi için esas amaç yaşlı bireye ait özel programın belirlenebilmesidir. En ideali egzersiz öncesi genel bir değerlendirme ve riskli durumların tespiti ile birlikte oluşturulan kişiye özel program, bilgilendirme, öneriler, değerlendirme ve organizasyondur.

Merkezimizde bulunan fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde amacımız, sakinlerimize ihtiyaçlarına yönelik günlük yaşam aktivitelerinde onlara yardımcı olacak hareketleri yapmalarını olanak sağlamak ve nörolojik veya ortopedik problemi olan sakinlerimizi ise fizik tedavi cihazları ve deneyimli fizyoterapi kadromuzla rehabilite etmektir. Merkezimizde fiziksel bir problemi olsun veya olmasın her sakinimize fizyoterapist eşliğinde düzenli aralıklarla bireysel egzersiz seansı yapılmaktadır.
Nörolojik problemler, ortopedik problemler veya uzun süreli yatak istirahatı sonrası kas gücü kaybı yaşayan sakinlerimiz ise fizik tedavi hekimi muayenesi sonrası fizyoterapist kontrolünde ve eşliğinde düzenli olarak rehabilitasyon programına alınmaktadırlar. Rehabilitasyon programına alınan sakinlerimiz için gereksinim duyulabilecek ve günümüzdeki hastanelerin fizik tedavi bölümündeki tüm imkanlar ve teknik donanımlar bulunmaktadır.