İzel Kimya San. ve Tic. A.Ş.

İzel Kimya San. ve Tic. A.Ş.

  • Kimya

Firma Hakkında


İzel Kimya San. Tic. Aş.   Hakkımızda
________________________________________
İzel Kimya San. ve Tic. A.Ş boya ve vernik sanayisinde yaygın olarak kullanılan sentetik reçine ihtiyacını karşılamak için 1996 yılında faaliyetlerine başladı. işletme artan taleplerden dolayı 2011 yılında Dilovası’nda ki modern binasına taşındı. Şuanda şirket toplamda 10.000 metrekare alana kurulmuş olup 8.500 metrekaresi kapalı alanında 57.000 ton üretim gerçekleştirebilmektedir. Üretim imkanlarını kolaylaştırabilmek için işletmenin büyük bir depolama alanı mevcuttur. İzel Kimya çok sayıda vernik ve boya üreticisine büyük yada küçük demeden hizmet vermekte olup bu alanda sektör liderlerinden biridir. Bu sebeple yüzey işlemleri için faaliyet gösteren firmalar şirketin eşsiz hizmeti ile sunduğu mamüllerini talep etmektedir.Aynı zamanda firmaların özel teleplerine de hususi çalışmalar ile cevap veren İzel Kimya artık bilinen bir marka olmustur.  5 kıtada 40' dan fazla ülkeye % 60-70’ lik üretimini ihraç eden şirketimiz, marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. İzel Kimya Türkiye’de yalnızca Alkid Reçinesi üreten tek şirket ve üreticisi konumundadır. Şirketin başarısının arkadasındaki sebep, müşterilerine sunduğu yüksek kaliteli mamuller ve en iyi servis imkanıdır. Bu kaliteyi sunmak için üretimin her aşaması kademe kademe sürekli kontrol altında tutulmakta ,alanında uzman mühendisler ve çalışanlar tarafından yapılan kontroller, hammaddeden lojistik için hazırlanmış olan izole tank ve varillere kadar gerçekleştirilmektedir. Bu kalite İzel Kimya’yı her geçen gün daha akılda kalıcı bir noktaya taşımaktadır.
  
AR-GE 
________________________________________
İzel Kimya gelişen teknolojiyi takip ederek kendisini teknolojik olarak geliştirmekte ve yasal mevzuatı titizlikle inceleyip ürettiği mamullerle, yapılan AR&GE çalışmaları ile kendisini sürekli yenilemektedir. 
 
 
İzel’de Sürdürebilirlik
________________________________________
İzel Kimya’nın sürdürebilirlik stratejisi, mevcut ve yeni nesillere parlak yaşamlar oluşturmak için şirketin misyonu ile güçlü şekilde bağlıdır. İzel Kimya gelecek yıllarda sürdürebilirliğin esas ve değerlere yön vereceğine inanıyor.
Ekonomik başarı, çevre koruma ve sosyal sorumluluk arasında denge kurmak, uzun zamandır kurumsal kültürümüzün temelini oluşturmakta. Sürdürebilirlik çalışmalarımız uzun süreli, girişimci ruhlu ve ekonomi zincirinin her kademesindeki bütün aktivitelerini kapsamaktadır.
Sürdürebilir ürün geliştirmek, gelecekteki iş portföyümüzün temelini oluşturduğundan, İzel Kimya için büyük önem taşımaktadır. Bugün bile üretimimizin çoğu yeni ve sürdürebilir ürünler ile yenilenmektedir.
________________________________________
 
Joint Venture 
İZEL KİMYA San. Tic. A.Ş. sektörde yeni ve yüksek teknoloji gerektiren ürünlere duyulan ihtiyaç ve talepler doğrultusunda yeni arayışlara yönelmiştir. Ar-Ge çalışmaları ile bu talepleri karşılayan firmamız, ürünlerinde ISO 9001:2015, kalite yönetim sistemi, ISO 14001:2015 çevre yönetim sistemi, OHSAS 18001:2007 iş sağlığı ve iş güvenliği yönetim sistemlerini uygulayarak bu alanda sektörün önde gelen firmaları arasında hakettiği yeri almıştır.
İzel Kimya bu kalitesini ve hizmetlerini uluslararası piyasaya taşıyabilmek adına, bir çok kimya devi firma ile Joint Venture (ortak girişim) anlaşması yaparak işbirliğinde bulunmuştur. Bu işbirliği her iki firma açısından da ciddi bir sinerji ve yenilikçi çözümler sağlayacaktır.
 
Bu işbirliği kapsamında, aralıksız süren Ar-Ge çalışmaları ile öncelikle Türkiye’yi alanında yeni bir çok ürün ile tanıştırmayı hedeflemektedir. Bu ürünlerden bazıları epoksi reçine sertleştiricileri (polyamide ve polyamin bazlı), termoplastik reçineler, akrilik reçineler ve epoksi reçinelerdir. 
 
Öte yandan İzel Kimya, Türkiye pazarındaki bilgi birikimi ve üretim kapasitesini, uluslararası firmalarında tecrübesi, desteği ve yurtdışına açılmada sağlayacağı olanaklar ile birleştirerek dünya pazarına açılma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir.