Lila Group (Fabrika Beyaz Yaka)

Lila Group (Fabrika Beyaz Yaka)

  • Kağıt ve Selüloz Sanayi, Hızlı Tüketim Malları, Tekstil

Firma Hakkında

LİLA GROUP, köklü geçmişiyle bulunduğu sektörlerdeki uzmanlığı, tecrübesi ve yatırımlarıyla ses getirmiş, yenilikçiliği ve kalitesiyle itibarı yüksek Türkiye’nin önemli aile şirketlerinden biridir. Ana faaliyet alanı hijyenik temizlik kâğıdı üreticiliği olan kurumun aynı zamanda tekstil ve enerji alanlarında da yatırımları bulunuyor.

Dünya standartlarında temizlik kâğıdı üretme vizyonu, ülkemizde ve dünyanın dört bir köşesinde artan temizlik kâğıdı ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla 2005 yılında Çorlu’da kurulan LİLA KAĞIT, 2007 yılının Kasım ayında üretime başladı. Genel merkezi İstanbul’da olan Lila Group, Çorlu’daki üretim tesisi ile toplamda 140.000m2’lik bir alanda, 150.000 ton kapasite ile sadece Türkiye’nin değil; Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerindeki tek kampüs altındaki en büyük kâğıt üretim tesisi olma özelliği taşıyor.

Lila Group’un hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösterdiği dört ayrı markası bulunuyor. Sofia, Maylo, Berrak ve ev dışı kullanım pazarında ise Nua Professional markaları ile tuvalet kâğıdı, kağıt havlu, kağıt peçete ve kağıt mendil kategorilerinde yurtiçi ve yurtdışı pazarda yer alıyor.

Türkiye’de bugün 2,5 milyar TL’lik temizlik kâğıtları pazarında %12 pazar payının sahibi olan Lila Group, 5 kıtada 75’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Sektöründe ithalatından daha fazla ihracat yapan tek kurum olan Lila Group, büyüyen ihracat ve pazar payına karşılık üretim kapasitesini 3, istihdamı 2 katına çıkarmak üzere yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Ana iş kollarında sağladığı katma değer, büyüme performansı ve yenilikçi yaklaşımı ile Lila Group, ilk 100 sanayi şirketinden biri olmayı hedefliyor.
Kurumsal sosyal sorumluluk konusunu öncelikleri arasına alan Lila Group, bu alanda sektörünün de ilk örneği olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile 2010 yılın Kasım ayında imzaladığı protokol ile Maylo markalı ürünlerinin satışından elde edilen gelirin bir kısmını 9 yıldan bu yana TEGV’e aktarark 20 binden fazla çocuğunu eğitimine katkıda bulundu. Öte yandan yardım amaçlı  maratonlar, kitap bağış kampanyaları ve sergilerle eğitime destek olmaya devam ediyor.Son olarak TEGV’e öğrenim birimleri konusunda da desteklerini sürdüren Lila Group bu projenin bir benzerini üretim tesislerinin yer aldığı Tekirdağ - Çorlu’da hayata geçirmek için yerel yönetim ile çalışmalarını sürdürüyor.
Eğitim dışında sahiplendiği bir diğer alan olan çevre ve sürdürülebilirlik konusunda, sektöre değer katan endüstriyel ağaç tarımı alanında 2014 yılında ENAT’a (Endüstriyel Ağaç Tarımı A.Ş) sponsor olarak yeni bir projeye imza attı ve kıymetli sanatçı Ediz Hun’un da desteği ile ‘Sofia Ormanları Yok Etmez’ kampanyasını hayata geçirdi. Projenin başlamasından bu yana 50 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi.İlk hasadı 20 yıl sonra alınacak olan endüstriyel orman projesinin her yıl fidan dikim sayısının artırılarak  sürdürülmesi  planlanıyor. Bu ve benzeri projelerle; 2023 yılında 600 futbol sahası büyüklüğünde (3,5 milyon metrekarelik) bir alanda 700 bin ağaç dikimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığın genç – yaşlı, büyük – küçük toplumun her kesiminin eğitilmesi ile mümkün olduğunu düşünen Lila Group kurum değerlerinde de yer alan endüstriyel sermayenin geliştirilmesine yönelik projelerin en büyük destekçilerinden biri olmak yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Lila Group bunun için;
·   Yeni yatırımlarında yağmur suyu toplama projesi,
·   İleri derece enerji sağlayan elektrik sistemleri projesi,
·   Akıllı havalandırma sistemi projesi,
·   Atık ısı üreten kaynakların toplanarak tekrar üretim sürecine kazandırılması projesi gibi farklı projelerle sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefliyor.