Öncü Grup Kağıt Plastik ve Matbaacılık A.Ş.

Öncü Grup Kağıt Plastik ve Matbaacılık A.Ş.

  • Plastik ve Ürünleri, Matbaacılık

Firma Hakkında


Öncü Grup Kağıt Plastik ve Matbaacılık San. ve Tic. A.Ş.
 

Bu kuruluşun üyesi ÖNCÜ Grup A.Ş. 1965 yılında matbaa silindirleri üreticisi olarak faaliyetine başlamış bir anonim şirkettir. Bu alanda ülkemizin ilk kuruluşu olarak Türkiye'deki büyük matbaalara sürekli olarak hizmet vererek kısa zamanda gelişmiştir. Bu avantajlı konumu sayesinde 1980'li yılların başında duvar kağıdı üretimine başlamıştır. Kullandığı ithal kağıtlar ve boyalar ve özenli işçiliği sayesinde ürettiği \"DEKOR\" marka duvar kağıtları kısa zamanda Türk pazarında en ön sırayı almıştır. Markasının iç pazardaki ünü yurt dışından da talep doğurmuş ve DEKOR markası özellikle komşu ülkelerden başlayarak sayıları gittikçe artan ülkelerde aranmaya başlamıştır.
Başarılarının devamı ÖNCÜ'yü yabancı pazarlardaki gelişmeleri takibetmeye yönlendirmiş ve çeşitli türde duvar kağıtları üretilmeye başlanmıştır. Her yıl çeşitli desenler ve varyantlar geliştirilip kolleksiyonlara eklenmektedir. Duvar kağıdının bir tamamlayıcı ürünü olan bordür üretimi yakın geçmişte yeni bir hız kazanmış ve özellikle \"Looney Tunes, Powerpuff Girls, Harry Potter ve Justice League\" gibi çocukların çok beğendikleri lisanslı desenler ile çeşitlenmiş ve gerek standart gerek kendinden yapışkanlı türleri ile ülkemizde ve tüm dünyadaki belli başlı market zincirlerinde kullanıcılara sunulmuştur.
Adının gerektirdiği liderlik görevini müdrik olarak Şirket 1989 yılında PVC masa örtüleri imalatına başlamıştır. Bu defa \"DEKORAMA\" markası bir önceki kardeş markasının ününe ulaşmış ve gene kısa zamanda büyük pazar payı kazanmıştır. Keza bu üründe de dünya pazarlarındaki eğilimler yakından izlenmekte ve mevcut kolleksiyonlar devamlı zenginleştirilmektedir.
ÖNCÜ Grup A.Ş.'de 212 kişi çalışmaktadır. Yıllık üretim kapasitesi 60 milyon metrekare duvar kağıdı ve 80 milyon metrekare masa örtüsüdür. Ürünleri Şili'den Pakistan'a, İsveç'den Güney Afrika'ya, Kanada'dan Yeni Zelanda'ya kadar 6 kıtada 48 ülkeye yayılan pazarlara düzenli olarak ihraç edilmekte olup kendi gruplarında birer referans marka oluşturmuşlardır.
ÖNCÜ yurt dışındaki önemli fuarlara devamlı olarak katılmakta ve ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için her çabayı harcamaktadır.
Grubumuza bağlı Tacirler Umum Depoculuk ve Antrepoculuk San. Tic. A.Ş. Istanbul Topkapı ve Hadımköy'deki toplam 26.000 metrekarelik kapalı tesislerinde depolama ve antrepoculuk hizmeti vermektedir.
Kardeş şirket \"Römer Istanbul\", dünyaca ünlü firmaların pigmentleriyle ürettiği boya/mürekkepleri flekso ve tifdruk baskı yapan matbaalara sağlamaktadır.

 

Firmaya Ait İş İlanları