Şahin A.Ş.

Şahin A.Ş.

  • Oto Yedek Parça ve Yan Sanayi

Firma Hakkında


ŞAHİN MOTOR YATAKLARI A.Ş.
 

Şahin Motor Yatakları 1955 yılından beri motor yatağı üretiminde faaliyet göstermekte olup, Türkiye’nin ilk ve tek entegre motor yatağı fabrikasına sahiptir. ISO 9001:2000 ve IATF 16949 Kalite Yönetim belgeleri ile tescillenmiş olan üretim ve yönetim kalitesi, 2005 yılı başında alınan ISO 14001:1996 Çevre Yönetim belgesi ile pekiştirilmiştir. Ayrıca firmamız OSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Kalite Belgelerine sahiptir.

Şahin, 8000 metrekarelik kapalı alanda bir milyona yakın aracın motor yatağı ihtiyacını karşılayabilecek kapasite ile üretim yapmaktadır. Firma bugün 1000’den fazla motor yatağı kalıbına sahip olup, dünyada kullanılmakta olan pek çok benzinli ve dizel araç motoruna ürün sağlamaktadır. Ayrıca, sektördeki tecrübesi ve mühendislik birikimi ile piyasaya sunulan yeni motorlar için de kalıp üretebilme kabiliyetine sahiptir.  

Şahin, ürünlerini, Türkiye ve dünyada pek çok ana araç üreticisine (OEM), bu üreticilerin yedek parça servislerine (OES), satış sonrası yedek parça pazarlarına ve ihaleler yolu ile resmi kuruluşlara satmaktadır. Türkiye’de yedek parça pazarına satış, 70 civarında bayiden oluşan teşkilatımız aracılığı ile yapılmaktadır.
Şahin, 60 yılı aşkın tarihinde toplam beş kıtada 40’ın üzerinde ülkeye ihracatta bulunmuştur. Şu anda aktif olarak ihracat yapılan ülkelerin bazıları Fransa, İngiltere, İtalya, Romanya, Bulgaristan, Macaristan, İran, Pakistan, Amerika, Avusturalya, Fas, Mısır ve Güney Afrika’dır.