Sarar

Sarar

  • Tekstil

Firma Hakkında


Sarar Giyim Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Bir Düştür Moda 

Gelecek zamanı, “şimdi” de tasarlamanın düşü... Mevsimleri, yılları, yarınları en ince ayrıntılarına değin kurgulayarak yaşamanın düşü... Seçkinliği aramak üzere yol alanların birlikte oluşturdukları bir resim, kendini sürekli yenileyen bir öykü... Kumaşından telasına, düğmesinden dikiş ipliğine, vatkasından kullanılacak renklerine değin uzun soluklu bir anlatı... 

Kuşkusuz her düş, görenin dünyasını yansıtır. Bir aynadır gördüklerimiz... Saklı kalmış pek çok ayrıntı dökülür, o aynanın sırlarından yaşamın ta kendisine. Gustolar, tercihler, beklentiler aynı aynadan bize yansırlar... 

Sarar da öyle bir öykü... 1944’de görülmeye başlandı, aynı özenle sürüyor hala. Özenle kurulan düşler, geniş zamanlarda yaşamayı sürdürüyor...

Kalite: Bir Sarar Geleneği

Abdurrahman Sarar, Eskişehir’in en güzel takımlarına imza atma düşünü uzun zamandır görüyordu. 1944 yılının sonbaharında Eskişehir’de dükkanının kapısına astığı Sarar tabelasının bir hayali gerçekleştirmenin ilk adımı olduğunu sadece o biliyordu. Ve o gün Sarar geleneğine dönüşen Sarar kalitesinin ve Sarar özeninin de temeli atılmış oluyordu.

 

Bugün küçük bir atölyeyi 76.000 m2 alan üzerine kurulu üç dev fabikaya dönüştüren, 1944

yılında günlük 20 takım elbise üretiminden, bugün 3500’e yakın çalışanı ile günde 3500 ceket, 3500 pantalon, 500 mont ve kaban, 500 palto ve pardesü, 5000 gömlek üretimiyle babalarının düşünü belki de düşünü bile kuramadığı noktalara ulaştıran Cemalettin, Celaleddin ve Sabahattin kardeşler yeni kuşağa şu öğüdü veriyorlar:

“Sakın unutmayın. Sarar’ı Sarar yapan üç şey var:

Kumaş seçimi, detaya verilen önem ve dikişteki ince özen...”

 

Sarar’ın, yılların deneyiminden geçirip damıttığı bu formül, Sarar’ın modern tesislerde üretim yapan dev bir tesise dönüşmesinde en büyük etkenlerden biri oldu. Bu anlayış, Sarar’ı yaratıcı beyinlerle çalışmaya yöneltti; ekip ruhu oluşarak, köklerini saldı. Hiç kuşkusuz, Sarar’ın günümüzün önemli markalarından biri haline gelmesi sahip olduğu bu ekip ruhunu, profesyonelce kurum kültürüne yansıtmasından dolayıdır.

 

Artık bir moda üreticisinden, bir moda yaratıcısı konumuna gelen Sarar, yıllar içinde bir Sarar geleneğine dönüşen bu anlayışla yaşıyor.

 

Modayı yaratan bir marka için başarı ürettiği takım elbisenin gururla ve keyifle üste taşınması değil midir? Ya da giyenin aldığı övgü... Belki de merakla sorulan “Nereden aldın?” sorusu değil midir?

 

Dünyanın En Seçkin Kumaşları...

 

Sarar’ı ülkemizde özel bir marka haline getiren en önemli faktörlerden biri de giysilerinde kullandığı kumaşların  kalitesidir. Dünyadaki en seçkin ve özenle dokunan kumaş markaları, Sarar’da uzman tasarımcıların elinde, üstünlüğü tartışılmayacak denli şık modellere dönüşürler.

 

Ve bir takım elbise doğuyor...   

 

Sarar’ın bugününde 60 yıllık bir deneyim var. Bu deneyim, Sarar’ın viyonuna ışık tutuyor.

El emeği kadar, teknolojinin en son olanaklarını da kullanan Sarar, üretim sürecinde bilgisayar teknolojisini de sonuna değin kullanıyor. Üretilen modeller, bilgisayarlar tarafından tüm bedenlere uygulanıyor ve kumaşlar, bu bilgisayarlar aracılığı ile kesim makinelerinde kesiliyor...

 

Sarar Seçkinliğinin Ardındaki İmza... 

 

Sarar, giysilerin hazırlanma sürecinde, Abdurrahman Sarar’dan devraldığı birikimi ve terzilik zenaatının tüm sihirlerini kullanır.Amaç, incelikli işçiliği kullanarak, giysilerde sizin için “ısmarlama” kalitesini yartmaktır. Bu yüzden giysilerin ana parçaları, uzman terziler tarafından modern makinelerde bir araya getirilirken: kol ağzı,yaka ve yırtmaç gibi özel parçaların dikimi ise, yüksek teknolojiyle beslenerek el işçiliği özenine sahip olan, çok özel makinelerde gerçekleştirilir.

 

Detaylara Yansıyan Kalite Anlayışı...

 

Sarar’ın kalite anlayışında detaylar öncelikli bir yere sahiptir. Örneğin düğmeler arkadan küçük düğmelerle desteklenir, yan cepler kuvvetlendirilir, kol altlarına üçgen ter koruyucuları dikilir. Tüm bu özen, bu titizlik, detaylara kadar uzanan bir kalite anlayışının yeniden yorumlanmasından başka bir şey deildir. Çünkü Sarar kalitesi, önce detaylarda başlar.

 

Hiçbir Teknolojinin Sağlayamayacağı Sarar Özeni...

 

Sarar giysilerinin üretim sürecinde, teknoloji kullanımı ve uzman el işçiliği başa baş gider. Günümüzdeki konfeksiyon üretimi anlayışıyla neredeyse taban tabana zıt olan bu anlayış, kuşkusuz Sarar kalitesinin oluşumuna katkıda bulunur. Çünkü Sarar, insan unsurunun yer almadığı bir üretim sürecinin, içinde pek çok eksikliği barındıracağını da bilir.Örneğin Sarar’da bir takım elbise, dikim süresi boyunca pek çok kez buharlı pres ütülerle ütülendikten sonra bile, son ütüsü elde ve titizlikle yapılır. Çünkü cekete formunu veren son ütüdür.

 

Sarar’da Yeniden Tanımlanan Kalite Kontrol.

Firmaya Ait İş İlanları