Şem Lastik San Tic A.Ş

Şem Lastik San Tic A.Ş

  • Otomotiv

Firma Hakkında

Şem Lastik A.Ş. 1972 yılında, otomotiv sanayinin önemli merkezlerinden biri olan Bursa'da kurulmuştur. Faaliyetlerine küçük bir atölye olarak başlayan Şem Lastik A.Ş. otomotiv yenileme pazarında kalitesi ve hizmet anlayışı ile kısa zamanda yer bulmuştur. Özellikle 80'li yıllarda büyük ivme kazanan otomotiv sanayinin paralelinde kendini geliştirmiş ve bu sektörde faaliyet gösteren ana montaj sanayi firmalarının dikkatini çekmiştir.
Şem Lastik A.Ş. Dünyada her geçen gün büyüyen ve gelişen imalat sanayi sektöründe ve giderek artan uluslararası rekabet karşısında üretkenliğini, ürün kalitesini yükseltecek yatırımlara önem vermektedir. Bu amaca yönelik olarak personelini evrensel niteliklere uygun araştırma ve geliştirmeye yönlendiren bunu da modern cihaz ve donanımlarla destekleyen bir yapılanma içindedir. Çalışmalarının neticesinde ana montaj sanayi firmalarının denetimlerinde başarılı sonuçlar almış ayrıca İngiliz sertifikasyon Kurumu URS United Registrar of Systems Ltd. tarafından ISO/TS 16949 ve ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi belgeleri ile belgelendirilmiştir.
Bugün Bursa-Ovaakça bölgesinde 15.000 m²si kapalı alan olmak üzere 26.000 m² alanda lastik ve lastik metal birleşiminden oluşan antivibrasyon bağlama ve birleştirme elemanları üreten modern bir tesis haline gelmiştir.
Araştırma - Geliştirme
Mamul geliştirmeye ve ar-ge faaliyetlerine olanak veren aşağıdaki çalışmalar sayesinde mühendislik yeteneklerimizi geliştirerek, her geçen gün daha da zenginleşen know-how’ımızı oluşturuyoruz.
Sonlu Elemanlar Analizi
Geliştirme çalışmaları kapsamında yapılan statik testlerle eşzamanlı olarak bilgisayar ortamında gerçekleştirilen sonlu eleman analizi ile test tekrar sayısı azaltılarak parçanın uygunluğuna daha kısa sürede karar verilmektedir. FEA yazılımı olarak ANSYS kullanılmaktadır.
Dinamik Test Makinaları
Ürün geliştirme çalışmaları kapsamında, hızlandırılmış yorulma testleri ile mamulun gerçek yol şartlarındaki dinamik davranışına karar verilmektedir. 4 farklı hareket yönünde olabilen ve farklı mamuller ile karşılaştırmalı olarak yapılan bu testler sayesinde, daha dayanıklı mamuller geliştirilmektedir.
Statik testler
Ürüne ait test standartlarına uygun olarak gerçekleştirilen statik testler ile; üretilen mamulün belirli şartlara uygun olup olmadığına karar verilirken, test sonuçlarına göre mamul üzerinde yapılan geliştirme çalışmaları neticesinde ürün kalitesinin arttırılması ve müşteriye en doğru ürünün sunulması hedeflenmektedir.
Parça henüz üretilmeden önce başlanılan mamul geliştirme çalışmalarının ilk ayağı olan tasarım süreci kapsamında kullanılan CAD programları (catia, solidworks) ile, parçaya ait CAD datasının oluşturulması, mamulun yaşam ömrü boyunca üretim prosesinin en doğru şekilde yapılmasına olanak vermektedir.