Sıo Automotive

Sıo Automotive

Firma Hakkında

SIO Automotive Taşıt Yedek Parça Sanayi Ticaret A.Ş. 
SIO Automotive 1991 yılında İstanbul'da, Türkiye'nin sektörde aftermarkete yönelik ilk girişimcisi olarak kuruldu. 1996'da, Çorlu-Tekirdağ'da yeni bir üretim tesisi inşa edildi. 2000 yılında bir Alman grubu ile JV yapısına geçildi. 2007'de Alman grup tarafından Türk ortağın tüm hisselerinin devralınması ile beraber SIO Automotive tamamen yeniden yapılanma sürecine girdi. 4 Milyon Euro'yu aşan yatırımlar gerçekleştirildi ve SIO Automotive yüksek teknolojiye sahip modern bir üretim tesisine dönüştü. 3000'den fazla referansı kapsayan ürün yelpazemiz tamamen yönlendirme ve süspansiyon parçaları üzerinedir. SIO Automotive üretiminin %96'sını Euro bölgesine ihraç etmektedir, ve bu ürünler distribütörler vasıtası ile tüm dünyaya dağılmaktadır. Çorlu-Tekirdağ'daki fabrikamız, İstanbuldan 120 km uzaklıkta bulunmaktadır ve TEM otoyoluna çok yakındır. Üretim tesisimizde 400 civarında çalışan bulunmakta olup, 40000 metrekare arsa üzerinde 28000 metrekare kapalı alanda hizmet vermektedir.
Vizyon&Misyon

SIO Vizyonu: Steering&Suspension parçalarında, yüksek kalitesi ve müşteri odaklı yaklaşımı ile tanınan, lider ve en uzman tedarikçi olmaktır. 
SIO Misyonu: Ürün yelpazemizi sürekli olarak geliştirmek ve genişletmek, müşterilerimize en yüksek kaliteyi etkin bir lojistik akışı, optimum fiyatlar ve çevre ve insana saygılı bir üretim ile sağlamaktır.