Tarık Ediz Tekstil'in Dünü ve Bugünü

Tarık Ediz Tekstil'in Dünü ve Bugünü

  • Tekstil, Giyim, Hazır Giyim, Moda Tasarım

Firma Hakkında

Firma’nın kurucusu Tarık Ediz, 1987 yılında Bursa’da küçük bir butikle hazır elbiseler üzerinde tadilat yaparak abiye sektörüne giriş yapmıştır. 1996 yılında kızı Damla Ediz için tasarlayarak ürettiği mezuniyet elbisesine diğer müşterilerin ilgisini gördükten sonra özel dikimlere başlamış ve modaya olan tutkusunu mühendislik yönüyle birleştirerek,  kurduğu firmayı bir tadilat atölyesinden tasarım ve toptan satış atölyesine dönüştürerek,  kısa sürede kendi markasını oluşturmuştur.    
“Tarık Ediz” özgün, detaycı, zarif çizgisiyle kısa sürede moda yaratan markalar arasında anılmaya başlamış, kaliteyi ve uygun fiyatı bir arada sunarak moda dünyasının devleri arasında yerini almayı başarmıştır.  
Sürekli yeniliğe açık olan ve sezonsal trendleri, kendi  bünyesinde tasarımla birleştiren,  Tarık Ediz markası, kaliteyi ve uygun fiyatı bir arada arayan kadınların dikkatini çekmeyi başarmıştır.  Tarık Ediz kadını; yeniliğe açık, sezonsal trendleri takip eden, ince detayları ile farkını hissettiren, kendine güvenen ve dişiliğini ortaya koymaktan çekinmeyen kimi zaman romantik, melankolik, kimi zamansa,  Oscar ödülünde kırmızı halıda şıklık yarışında yürüyen film artistlerine,  karşı durabilecek kadar güçlü ve agresif ama her zaman şık olan günümüzün çağdaş ve elegan kadınını dünyada  temsil etmektedir. Tarık Ediz kadını Nişan , balo ve düğünler, özel gün ve gecelerde  özgün ,  zarif tarzı ile  farklılığını hissettirmektedir.
  
Tarık Ediz Türkiye’nin önde gelen abiye elbise üreticilerinden biridir. Firma kalitesi, tasarımları, ürün gamı ve fiyatlarıyla abiye pazarının üst segmentinde yer almaktadır. Müşteri profili,  yüksek gelir düzeyi  olan, kendi parasını kazanan, eğitimli, kültürlü, parasının ve zamanının değerini bilen, kalite ve fiyat dengesinin bilincinde olan A-  segmenti  olarak tanımlanmaktadır.
20 m2’lik bir üretim atölyesinde faaliyete başlayan firma şu anda 5000 m2’lik üretim alanında faaliyet göstermektedir. Bugün  5 kıtada,  93 ülkede 700’ü aşkın noktada  satış yapan Tarık Ediz  moda yaratan dünyanın en büyük abiye üreticileri arasında yerini almıştır. Gün geçtikçe bilinirliği artmakta olan Tarık Ediz, planlı pazarlama faaliyetleriyle marka ve ürün tanınırlığını arttırmakta ve tasarım ürünlerini müşterilerine en iyi hizmet kalitesi ile ulaştırmaktadır. “Tarık Ediz“ Markası 50 ye yakın ülkede tescillidir.
 
Firma ek olarak  Tarık Ediz Haut Couture ve gelinlik markası Tarık Ediz White’ın tasarımına 2014 yılı itibariyle başlamış ve bu markaları da özgün stili ve kalitesiye hedeflediği üst segmentte yerini alarak, birçok ülkede çeşitli noktalarda satışına başlamıştır. Tarık Ediz, 2015 yılında da yeni bina ve teknolojik yatırımlarıyla yoluna emin adımlarla devam etmektedir.