Teknik Alüminyum Sanayi A.Ş.

Teknik Alüminyum Sanayi A.Ş.

  • Üretim / Endüstriyel Ürünler

Firma Hakkında


Teknik Alüminyum Sanayi A.Ş.

Alanında yarım asırlık bir deneyime sahip olan Teknik Alüminyum, 1960 yılında Türkiye’nin ilk alüminyum levha üreticisi olarak İstanbul Topkapı’da 150 metrekarelik bir alanda kurulmuştur. 1974 yılında ilk düzeltme makinelerini faaliyete geçirerek ilklere imza atmaya devam eden firma, 1978 yılında Avcılar’daki fabrikasında üretim yapmaya başlamıştır.

2002’de İSO 9001-2000 Kalite Yönetimi Sistemi’ne geçen firma, o yıllarda yüzde 10’lar düzeyinde olan ihracatını, bugün üretiminin yüzde 60 seviyelerine çıkartmıştır.

Kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyen Teknik Alüminyum, ülkemiz ekonomisi için de büyük önem taşıyan en önemli yatırımının temelini 2007 yılında Çorlu’ da atmıştır.

2009 yılının son çeyreğinde devreye aldığı 100.000 ton/yıl kapasiteli geliştirilmiş en son haliyle kontinü döküm tekniğine dayalı tesis,  Avrupa’nın en modern tesisidir.  Bugün Avrupa’nın en modern makineleri, en modern üniteleri bu tesistedir.

Çorlu Alüminyum Tesisi’ nde kalınlık olarak 0,18mm’ den 3,00mm’ e kadar, genişlikte ise 12,5mm’ den 2,200mm’ e kadar malzeme üretilmektedir. Ayrıca daha önce sürekli döküm teknolojisi ile üretilmemiş farklı alaşımlarında üretilmesi için çok ciddi Ar-Ge alt yapısı kurulmuştur.

Kaliteli ürünlerin yanında aynı zamanda müşterilerine alternatif satış sonrası hizmetleri de sunan Teknik Alüminyum,  bu kapsamda geliştirdiği “myteknik” projesi ile müşterilerine siparişlerini üretimden sevkiyat sonrasına kadar online inceleyebilme imkanı sunmaktadır.

Üstün ve mükemmel hizmet anlayışıyla müşterilerine yüksek kaliteli ve ayrıcalıklı ürünler sunarak, alüminyum sektöründe bir dünya markası olmayı vizyon edinen Teknik Alüminyum’un ana hedefi temel değerlerinden taviz vermeden güçlü imajını devam ettirmek ve pazar payını arttırmaktır. Bu nedenle en değerli kaynaklarından biri olarak gördüğü İnsan Kaynağına sürekli olarak yatırım yapmaya devam etmekte ve her geçen gün büyüyen, güçlü ve dinamik insan kaynağı ile birlikte vizyonunu gerçekleştirmeye emin adımlarla devam etmektedir.