Turasan Bağcılık ve Şarapçılık

Turasan Bağcılık ve Şarapçılık

Firma Hakkında


Turasan Bağcılık ve Şarapçılık

Yerli ve yabancı birçok bilim insanı ve araştırmacı, dünya üzerinde şarapçılığın günümüzden yaklaşık 6000 yıl önce Kapadokya' da başladığını ileri sürer. Kapadokya Bölgesi' nin volkanik toprak yapısının ve iklim özelliklerinin şaraplık üzüm yetiştirmeye olan elverişliği Kapadokya' da şarapçılık yapmak için avantaj olma özelliği gösteriyor. Turasan Şarapları olarak, Kapadokya Bölgesi' nden aldığımız coğrafi, kültürel ve tarihsel mirasla bölgenin 6000 yıl öncesine kadar giden Kapadokya geleneğini benimsedik ve miras aldık. 1943' te Hasan Turasan tarafından kurulan Turasan Şarapçılık, Kapadokya' da özel girişimle kurulan ilk şarap üreticisidir. Kapadokya' nın volkanik topraklarındaki işletmemize ait yüksek sistem bağlarımızda yetiştirdiğimiz Türkiye' nin en soylu şaraplık üzümlerini, şaraba son teknolojilerin kullanıldığı üst düzeyde ve kaliteli şarap üretmek için gerekli olan ekipmana ve tesise sahip modern şarap fabrikamızda işlemekteyiz.

Şarap üretim teknolojilerinin son noktası olan sıcaklık kontrollü fermantasyon yöntemiyle, Anadolu' nun en kaliteli yerel şaraplık üzümleri olan Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere, Emir, Narince ve Dimrit' in bütün özelliklerini ve güzelliklerini ürettiğimiz şaraplara başarılı bir biçimde taşımaya çalışıyoruz. Üretim anlayışımızı, üretim kapasitemiz değil üretim kalitemiz ve müşteri memnuniyetimiz belirler. Bir başka deyişle, Turasan olarak kalitemizi ve başarımızı milyonlarca litre şarap üretip milyonlarca şişe şarap satmakla değil, Turasan Şrapları' nın “ aranılır şarap” olmasıyla, yani siz şarap severlerin memnuniyetiyle değerlendiriyoruz Üretim anlayışımız ve kalitemizle Türkiye Şarap sektöründe önemli bir yere sahip olmakla beraber kendisine ayrı bir kulvar yaratabilen bir şarap markası olduğumuza inanıyor ve bu yönde ilerliyoruz.

Turasan Şaraplarının güçlü yapısının ve lezzetinin nedenlerinden ve onu “aranılır şarap” yapan özelliklerinden biri şarapların fermantasyon sonrasında, yapısında doğal bir izolasyon maddesi barındıran, yaz-kış aynı serinlik derecesini koruyan kaya ovma kavlarda dinlendirilmesidir. Toplam 5.400 metrekaralik bir alanda mono blok kayalardan oyularak oluşturulmuş kavımızda 72 adet küv bulunmaktadır. Kapadokya bölgesinin doğal bir hazinesi olan kaya oyma kavlar bölgede turistik bir değer de taşımaktadır ve Türkiye' de sadece Kapadokya' da; dünya üzerinde ise sadece birkaç bölgede bulunmaktadır.

Geçmiş ile geleceği, geleneksel olanla modern olanı, doğayla günümüzün teknolojisini bünyesinde sentezleyebilmiş butik üretim yapan bir şarap markasıyız. Turasan şarapları olarak gerçekleştirmeye devam ettiğimiz yeni bağ yatırımlarımızda denediğimiz Cabarnet Sauvignon, Merlot ve Sauvignon Blanc çalışmalarının sonuçlarını şarap severlere sunmak için heyecanla ve sabırla kulvarımızda ilerlemeye devam ediyoruz.

TURASAN AİLESİ