Türktıpsan Sağlık Turizm Eğitim ve Ticaret A.Ş

Türktıpsan Sağlık Turizm Eğitim ve Ticaret A.Ş

Firma Hakkında


TÜRKTIPSAN Sağlık Turizm Eğitim ve Ticaret A.Ş

Şirket, 25 Mayıs 2002 tarihinde, DAYVAK Sağlık Turizm Otomotiv Eğitim ve Ticaret Limited Şirketi olarak 10.000.000.000.- TL sermaye ile kurulmuştur.
29 TEMMUZ 2002 tarihinde, 250.000.000.000.-TL (İki yüz elli milyar) ödenmiş sermaye ile Anonim Şirkete dönüştürülmüş ve DAYVAK Sağlık Turizm Petrol Otomotiv Eğitim ve Ticaret Anonim Şirketi adını almıştır. Bu karar 5 Ağustos 2002 tarih ve 5606 sayılı Ticaret Sicili Gazetesi.nde yayınlanarak tescil edilmiştir.

Şirketin ilk yerleşim yeri Güniz Sokak No: 18/B-4 Kavaklıdere/ANKARA adresi olarak belirlenmiş ve 14 Haziran 2004 tarihinde Hilal Mahallesi 71.Sokak No:15/1-2 Yıldız/ANKARA adresine taşınmıştır.
21.06.2004 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlar ile şirketin unvanı TURKTIPSAN Sağlık Turizm Eğitim ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirilmiştir.

KURULUŞ AMACI
 
Ülkemizin ulusal çıkarları ön planda tutularak, geleceğe yönelik stratejik ihtiyaçları tespit etmek, tedarik şekillerini belirlemek ve ulusal üretim gereksinimlerinden yola çıkarak eldeki kaynakları sağlıkla ilgili kritik/stratejik maddelerin üretimine yönlendirmek suretiyle Türk ekonomisine katma değer yaratan ve ticari karlılığı bulunan yatırımlara dönüştürmektir.
Tıp alanında ülkemizin ulusal çıkarlarını, gelecekteki ihtiyaçlarını ve dış ülkelere olan bağımlılığını dikkate alarak; ortak olarak veya tek olarak stratejik yatırımlar yapmak, bio-teknoloji konusunda araştırma ve geliştirme çalışmalarını yürütmek, geliştirdiği ürünleri pazarlamak ve bu alanda ithal ürünlerle başarılı bir şekilde rekabet etmek, mevcut ulusal kimlikteki şirketleri desteklemek olarak belirlenmiştir.  

VİZYONUMUZ 
ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ KULLANARAK EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ ÜRETEN, YURTİÇİ VE YURTDIŞI PAZARLARDA TERCİH EDİLEN ULUSLARARASI BİR KURULUŞ OLMAK.

MİSYONUMUZ
A. ÖNCELİKLE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE;

·         KALİTEYİ ÖN PLANDA TUTARAK PLANLI YÖNETİLEN KALİTE İYİLEŞTİRME SÜREÇLERİNİ İŞLETMEK,

·         KATILIMCI BİR YAKLAŞIMLA YENİLİK YARATARAK PERFORMANSINDA SÜREKLİ GELİŞME YARATMAK,

·         MÜŞTERİ ODAKLI, STRATEJİK VE SİSTEMATİK BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI BENİMSEMEK,

·         PARENTERAL SOLÜSYON ÜRETİMİNDE VE MÜTEAKİBEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK DİĞER ÜRETİMLERDE DAİMA ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ KULLANARAK SEKTÖRÜN EN İYİSİ OLMAK VE BU SEVİYEYİ DAİMA GELİŞTİRMEK,

·         PARENTERAL SOLÜSYON ÜRETİMİNDEN ELDE EDİLEN SONUÇLAR VE DENEYİMLER DOĞRULTUSUNDA ZAMANCA KADEMELİ VEYA EŞ ZAMANLI OLARAK KAN ÜRÜNLERİ VE AŞI ÜRETİMİ KONULARINDA GEREKLİ ALT YAPIYI HAZIRLAMAK VE BİR PLAN DAHİLİNDE PAZARA SUNMAK,

·         HİZMET SUNDUĞUMUZ YURTİÇİ VE YURTDIŞI PAZARLAR İÇİN ÇOK NİTELİKLİ DEĞERLER ÜRETMEK,

·         ÜRETİMDE GMP (İYİ ÜRETİM) VE GLP (İYİ LABORATUAR) KURALLARINI AKSAKSIZ UYGULAMAK,

·         YARATICI, YENİLİKÇİ VE DİNAMİK BİR ORGANİZASYONA SAHİP OLMAK,

B. SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ FAALİYETLERİN ETKİNLİĞİ VE SONUÇLARI DİKKATE ALINARAK, DOĞRUDAN SAĞLIK ALANINA YÖNELİK VEYA AYRI OLARAK, EĞİTİM, TURİZM VE TİCARET KONULARINDA MALİYET ETKİN PROJELERE YUKARIDA BELİRTİLEN ANA YAKLAŞIMLAR DOĞRULTUSUNDA İŞTİRAK ETMEKTİR.