B.C.G.KİMYA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. Teknik Satış ve Pazalama Sorumlusu İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Bursa(Nilüfer)

GENEL NİTELİKLER

Eğitim Düzeyi

· Tekstil Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Kimyagerlik bölümünden Lisans veya üzeri mezun olmak.

· Tekstil boyahanelerinde (Boya, Baskı, Apre) tercihen en az 2 yıllık tecrübeye sahip olmak.

· Microsoft Office programlarını (Excel, Word, PowerPoint) etkin kullanabilmek.

· Orta üstü düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak.

· B sınıfı ehliyet ve aktif araç kullanabilir olmak.

· Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak ve yurtdışı seyahat engeli olmamak.

Görevleri;

· Mevcut ve potansiyel müşteri portföyünün sürekliliğini sağlamak ve yeni müşterileri kazandırmak ve ilgili bilgileri yöneticisi ve gerekli birimlere iletmek, CRM üzerinden paylaşmak.

· Müşterilerindeki rakip ürün, proses bilgisi ve numuneleri almak çalışma ve karşılaştırma yapmak için gerekli birimler ile paylaşmak ve sonuçlarını müşteri ve CRM’de paylaşmak.

· Müşterilerinde oluşturacağı aksiyon planları doğrultusunda ürün çalışmaları ve teklif hazırlamak, satışı sonlandırmak için ziyaret yapmak.

· Müşterilerinde yaptığı ziyaret sonrası fırsat analizleri ne göre ortaya çıkabilecek numune talepleri, işletme uygulaması çalışmaları için arka planda hazırlık yapmak ve çalışma için gerekli ihtiyaçlar ile ilgili gerekli birimler ile koordinasyon kurmak.

· Sorumluluk bölgesindeki piyasada oluşan trendleri, Pazar gelişmelerini, rakipleri ve iş olanaklarını araştırmak, gamdaki mevcut ürün kalitesi ve teknik bilgiyi müşteriye sunarak satış ve hizmet önerisini oluşturmak ve oluşan müşteri ihtiyaçlarını belirleyerek yöneticisine sunmak.

· Müşteri şikayet ve beklentilerini yöneticisi ve ilgili birimler ile temas kurarak bildirmek ve sonuçlar için takibini yapmak ve müşterisine bilgi vermek.

· Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini çıkarmak, bu ihtiyaçlar karşısında yeni ürün, hizmet ve beklentileri karşılayacak çalışmalar yapmak ve takip etmek.

· Müşteriye gönderilecek teklif, deklarasyon, ürün bilgisi ve güvenlik formlarını oluşturmak ve/veya satış destek birimlerinden talep etmek.

· Piyasaya sunulmak istenen yeni ürünlerin müşteride denenmesini sağlamak, uygulama esnasında ortaya çıkan sonuçları raporlamak ve ihtiyaç olan geliştirmeler için yöneticisi ve gerekli birimlere raporlamak.

· Satışını yaptığı ürünlere ait müşteri bazlı stok seviyelerini, aylık bütçe öngörüsünü yapmak, stok seviyelerinde değişiklik olması gerektiğinde yöneticisi ve gerekli birimlere bilgi vermek.

· Haftalık hazırladığı ziyaret programını takip etmek ve günlük yaptığı ziyaretleri CRM’e kaydederek dokümante etmek. Günlük ortaya çıkan müşteri ihtiyaç ve taleplerini yöneticisine bildirerek, giderilmesini sağlamak.