Backend Software Engineer İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)
  • Yazılım, Enerji, Borsa

GENEL NİTELİKLER

Matriks finansal teknolojiler (Fin-Tech) alanında Türkiye'de lider veri yayın şirketi olarak yer almaktadır. Kendi markamız ile yayınlağımız ürünlerin yanısıra, bankacılık sektörü ve aracı kurumlar için özel olarak ürettiğimiz ürünler yüzbinlerce tekil kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Müşterilerimize mobil, masaüstü ve web başta olmak üzere tüm ortamlarda anlık veri izleme, alım/satım olanağı sağlayan ve çeşitli analizlerle desteklemiş uygulamalar sunmanın yanısıra algoritmik işlem platformları, yüksek hızlı işlem platformları (mikro saniye ve altı seviyede), karar destek sistemleri, piyasa yapıcılığı sistemleri alanlarında ürün ve hizmetler sağlıyoruz.
Finans dünyasının hızlı, teknolojik yönden güçlü bu alanlarında bizimle birlikte yürüyecek çalışma arkadaşları arıyoruz.
- Üniversitelerin teknik bölümlerinden lisans seviyesinde mezun (Bilgisayar Bilimleri, Mühendislik ya da ilişkili bölümler),
- Mikroservis mimariler, Restful servisler konusunda bilgi ve tecrübe sahibi,
- İyi seviyede Node.js ve/veya C/C++/Rust bilgisine sahip olunması,
- Asenkron/Eş zamanlı/Stream programlama teknolojilerine hakim olunması,
- Redis - Memecache gibi cache yapılarına hakim ve tecrübeli olunması,
- Kubernetes-Docker bazlı mikroservis mimarilerde tecrübe sahibi olması tercih sebebi,
- No-SQL yapılar hakkında tecrübesi olması tercih sebebi,

- Elasticsearch tecrübesi tercih sebebi,
- Linux Shell komutları hakkında bilgi sahibi, Git versiyon kontrol yapısı hakkında tecrübesi olması, diğer finansal teknolojiler hakkında bilgi veya tecrübesi olması tercih sebebi olacaktır.
Scrum ve agile metodları ile çalışmakta olan takımlarımızda yer almasını istediğimiz çalışma arkadaşlarımızın ingilizce diline hakim olmalarını bekliyoruz.
Öğrenimlerini yeni tamamlamış veya henüz 1-2 yıllık tecrübeye sahip,
Yukarıdaki teknolojiler hakkında tecrübe kazanmak, tecrübelerini ilerletmek isteyen,
Dinamik, heyecanlı ve öğrenmeye açık adaylar içinde kadrolarımız bulunmaktadır.