Bilgi Teknolojileri / IT Yöneticisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
  • İlaç Sanayi

GENEL NİTELİKLER

ÖNETSEL GÖREVLER


1. Trpharm şirketinin kurumsal kimliğine uygun olarak temsil etmek ve ekibi tarafından temsil edilmesini sağlamak.

2. Trpharm şirketinin kurumsal ilke, politika ve stratejilerini kendi yönetim alanı içindeki çalışanlara tanıtmak ve benimsenmesi için gerekli yönetsel çabayı göstermek.

3. Bütçe kalemleri ve imza yetkilerine uygun olarak, bölümüne bağlı tüm satın alma ve harcama kalemlerini yönetmek ve onaylamak.

4. Kendisine bağlı tüm ekiplerin yüksek performans ile çalışmasını sağlamak ve performans takibi yapmak. Ekibinin birbirine bağlı, işbirliği içinde olmasını sağlayacak çalışma ortamını yaratıp geri bildirimde bulunmak, ekibinde motivasyonu sağlamak, zaman yönetimi ve önceliklerini doğru şekilde yönetmek ve hedeflere etkili bir şekilde ulaşılmasını sağlamak.

5. Şirketin diğer bölümleri ile ekibi arasında koordinasyonu sağlamak ve ilişkileri yönetmek.

6. Trpharm şirketinin prosedürleri doğrultusunda yıllık ücretli izin, özel izin, idari izin ve hastalık izni planlarını yönetmek.

7. Ekibindeki personele yol göstermek, çalışmalarını kontrol etmek ve faaliyetlerini etkili ve ekonomik bir çalışmaya yönelecek şekilde yürütmek. Personelin yaptığı işlerin kalite standartlarının belirlenmesini ve iş performanslarının yüksek tutulmasını sağlamak.

8. Ekibi ile ilgili tüm performans değerlendirme ve kariyer planlama süreçlerini takip etmek ve İnsan Kaynakları bölümü ile işbirliği içinde sonuçlanmasını sağlamak.

9. Tüm bilgi sistemleri ve teknik altyapı süreçlerinin planlanması ve yürütülmesi konusunda yönetmek, onlara gerekli desteği vermek temel yönetsel görevidir.

TEMEL OPERASYONEL SORUMLULUKLAR


1. Şirketin bilgi Sistemleri fonksiyonlarının etkili bir şekilde yürütülebilmesi için yapılması gereken tüm yazılım ve donanım destek faaliyetlerini ve Bilgi Sistemleri ekiplerini, sorumlulukla yönetmek.

2. Trpharm Bilgi Sistemleri yeni yatırım ve yıllık gider bütçelerinin hazırlanmak bütçe vs gerçekleşme durum raporlamalarını ve analizlerini düzenli olarak gerçekleştirmek.

3. Şirketnin gerek faaliyetleri gerekse yatırım bütçeleri kapsamında gerçekleşen tüm bilgi sistemleri kıymetlerinin yürürlükteki kanun ve yönetmeliklere uygun kayıt altına alınmasını ve takip edilmesini sağlamak.

4. Şirketin bilgi işlem ortamında yapılan tüm operasyonel ve mali kayıtlarının sağlıklı ve tam olarak saklanması, yıllara sari ve sorgulamaya olanak tanıyacak şekilde arşivlenmesi, bilgi bankası şeklinde korunması ve gerektiğinde erişiminin sağlanması, anlık-günlük-haftalık-aylık yedeklerinin alınması; herhangi bir acil durum ve afet sonrasında bu veri arşivlerinden geri yükleme ile operasyonların kesintisiz sürmesini sağlamak.

5. ERP ve şirket içinde kullanılan diğer yönetim sistemlerine onaylı veri giriş noktalarından yapılan tüm kayıtların, şirket bilgisayarlarında hazırlanan her türlü bilgi ve belgenin, şirket içi yazılı haberleşme ağının (network) dışarıdan gelebilecek saldırılara ya da zararlı yazılım/virüslere karşı korunması çalışmalarını yönetmek. Sistemlerin güvenliği ile ilgili tüm şirket içi koordinasyonu sağlamak.

6. Yönetim raporlamasında kullanılacak, en verimli ve işlevsel yönetim karar destek sistemleri yazılımlarını, gereken altyapısıyla ve hızlı işleyen donanımlar ile çalıştırılması sürecini yönetmek, sürekli güncelliğini ve işlerliğini sağlamak.

7. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde gereken tüm yapılandırmaların zamanlı devreye alınmasını sağlamak, sürekli ya da misafir tüm kullanıcıların bilgilenmesini kontrol etmek, gerekli denetim çalışmalarını yapmak ve sorumluluğunu üstlenmek.

8. TRPharm şirketini geleceğe taşıyacak teknolojileri belirlemek, dijital dönüşüm kapsamında tüm bölümlerin ve iş süreçlerinin müşteri odaklı /dijital bazlı yapılanmasını sağlamak, tüm çalışanların dijital teknolojiler konusunda anlayış ve yeterliliklerini eğitimlerle artırmak.

9. Trpharm sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla, yeni yazılım uygulama ve geliştirme projeleri ve yeni donanım ihtiyaçları projelerinin koordinasyonunu sağlamak. İhtiyaç analizi, dışarıdan alınacak teklifler, değerlendirmek ve yöneticisine sunmak.

10. Dışarıdan temin edilen tüm yeni altyapı, yazılım ve donanım projelerinin şirket içinde uygulanması ve ihtiyaç analizlerine uygun şekilde kurgulanması süreçlerini yönetmek. Tüm yeni yatırımların proje planı termin tarihlerine uygun olarak, sözleşmedeki kapsam ve kalitede devreye alınmasını sağlamak. Yeni sistemlerin, mevcut sistemler ile birlikte sorunsuz çalışmasının sağlanmasını kontrol etmek.

11. İdari süreç yönetimi amaçlı iş yazılımlarının (bina yönetimi, telefon santral yönetimi, bilgi sistemleri sabit kıymet yönetimi dahil), şirkette kullanılan otelcilik ön büro, satış, hizmet programlarının, tedarik zincirinden muhasebeye tüm bölümlerde kullanılan Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP) yazılımlarının iş akışlarına, kullanıcı sayı ve ihtiyaçlarına, yasal mevzuat gereklerine, yazılımla ilgili teknik ve işlevsel tüm güncellemelere uygunluğunu koordine etmek. Bu konuda gösterilecek takip ve performans-maliyet dengesi sayesinde, şirketin iş süreçlerini her zaman verimli bir şekilde yönetmek.

12. Trpham şirketinin bilgi teknolojileri sistem altyapı, donanım ve yazılımları ile ilgili yıllık/periyodik bakım anlaşmalarını, hizmet sağlayıcılarla görüşerek oluşturulmasını ekibiyle sağlamak ve sözleşmeleri imzalamak. Donanım ve Yazılım bölümlerinin kontrolünde gerçekleştirilecek planlı bakım hizmetlerinin zamanlı ve kaliteli alınmasını denetlemek.

13. Bilgi Teknolojileri altyapısı, donanım ve yazılım ile ilgili tüm prosedürleri oluşturmak ve şirket içinde uygulanmasını sağlamak.

14. Bilgi İşlem bölümünün bütçesinin hazırlığını koordine etmek, onaya sunmak ve onaylanmış bütçe sınırları içerisinde çalışmaları yürütmekten sorumlu olmak. Gerek duyulduğunda bütçe ve gerçekleşen sunumlarını İcra Kurullarında gerçekleştirmek.

15. Şirketin bilgi sistemleri ve teknolojileri konularındaki faaliyetlerinin yukarıda belirtilen bütün yönlerinin yürütülmesini denetlemek ve koordinasyonunu sağlamak. Yapılması gereken iyileştirmeler konusunda tavsiye ve görüşlerini bildirmek



Üniversite Mezunu Yüksek Llisans Tercih sebebi

Software ve Hardware bölümlerini yönetmiş

ERP sistem kurulumlarında görev almış

İngilizce çok iyi bilen

Yetkinlikler

Stratejik bakış açısı, analitik düşünme, durumsal ve esnek düşünebilme, karar alma becerisi, problem çözme becerisi, değişim yönetimi ve sistem kurma becerisi, ekip yönetme ve liderlik becerisi, sözel iletişim ve idari yazışma becerisi, bilgi analizi ve raporlama becerisi, iletişim ve sunum becerileri, planlama ve organizasyon becerisi, müşteri hizmet odaklılık, kar odaklılık.