Bilimsel Çalışmalar Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
  • Sivil Toplum Kuruluşları

GENEL NİTELİKLER

Alanında öncü kuruluşumuzda '' Bilimsel Çalışmalar Müdürü'' arayışımız bulunmaktadır.

Görev Tanımı

· Bağımlılıkla mücadele alanlarına ilişkin ulusal ve uluslararası gelişmelerin/akademik çalışmaların takip edilerek, ilgili raporların, bilgi notlarının ve süreli yayınların Kurum birim, kurul ve komisyonlarının istifadesine sunulmasını sağlamak.

· Beş bağımlılık alanında Bağımlılıkla Mücadele Teknik Raporlarının yıl sonunda, Bilimsel Araştırmalar Bülteni'nin ise dört ayda bir yayınlanmasını sağlayarak Kurum birim, kurul ve komisyonlarının istifadesine sunmaya katkıda bulunmak.

· Kurum bünyesinde oluşturulan her tür bilimsel içeriğin kontrolünü ve tashihinin yapılmasını sağlayarak bilimsel kanıta dayalı içerik çalışmalarına katkı sunmak.

· Kurumun faaliyet alanlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıları (sempozyum, kongre, çalıştay vb.) takip etmek, ilgili çalışanların/ uzmanların bu toplantılara katılımlarını ve bilimsel paylaşım yapmalarını organize etmek, katılım sağlamak ve Kurum adına sunum ve katkılar yapmak veya yapılmasını sağlamak.

· Bağımlılıkla mücadele alanlarıyla ilgili düzenlenecek bilimsel toplantıların (sempozyum, kongre, çalıştay vb.) organizasyonlarını yönetilmesine destek olmak, bu toplantılardaki bilimsel süreçlerle ilgili içeriklerin oluşturulmasını sağlamak.

· Bağımlılıklarla mücadelede ulusal olarak gereksinim duyulan bilimsel araştırma projelerinin geliştirilmesine ve yürütülmesine katkı sağlamak.

· Kurumun akademik uluslararası hakemli dergisinin yayımlanmasına katkı sağlamak.

· Bağımlılık alanında yayınlanmış Uluslararası Bilimsel eserleri ulusal literatüre kazandırmak amacıyla uygun eserleri araştırmak, çeviri eser çalışmalarına destek olmak.

· Türkiye Bağımlılık Dizini içeriklerinin güncelliğini sağlamak.

· Kurum Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Destek Programı süreçlerinin koordinasyonuna destek olmak.

· Görev alanı ile ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılmasına, ilişkilerin ve bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesine destek olmak.

· Kurumun üye olduğu platformlardaki temsil ve işbirliği süreçlerinin bilimsel boyutuna katkı sağlamak.

· Kurum Bilim Kurulu çalışmalarını koordine etmek.

· Birim stratejik hedeflerinin gerçekleşmesini sağlamak.

· Görev alanına giren iş süreçlerine ilişkin uygulama sonuçlarının takip edilmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını yapmak.

· Birim faaliyet alanı ile ilgili gerekli mal ve hizmetin satın alımına yönelik teknik şartnameleri hazırlamak, tedarikçiler ile ilişkileri yürütmek.

· Kurum/kuruluşlarla görev alanı çerçevesinde tüm resmi yazışma iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak.

· Görev alanı ile ilgili olarak üst amirler tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.

Genel Nitelikler

· Min. Yüksek Lisans, tercihen Doktora mezunu,

· 5 yılı yönetsel olmak üzere, asgari 10 yıl alan deneyimi olan (STK'larda profesyonel veya gönüllü olarak çalışmış olmak tercih sebebi)

· Microsoft Office Programlarına iyi seviyede hakim,

· Sağlık, Araştırma, Bilimsel Yayın konularında deneyimli

· İleri seviye İngilizce bilgisine sahip,

· Erkek Adayların Askerlikle ilişiği olmayan