Bireysel Tahsilat Yetkili Yrd. İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Ümraniye)
  • Bankacılık

GENEL NİTELİKLER

Bizimle kariyere katılmaya var mısın?

Biz Türkiye Finans ailesinde birlikte üretip başarmanın değerini biliyor, ortak değerlere dayanarak sürekli ilerliyoruz.

Bankamızda Tahsilat Strateji Dizayn Yetkilisi olarak yerini almaya hazır mısın?


ARANILAN ÖZELLİKLER

  • İyi derecede İngilizce bilen,
  • SQL, SAS, M.Offices prg. vb. veri işleme uygulamalarına hakim,
  • Oracle BI, clickview, power BI vb. raporlama araçları ile çalışmış olan.
  • Tercihen Powercurve kullanabilen,
  • Tercihen Banka tahsilat süreçleri hakkında bilgi sahibi olup, tahsilat stratejileri, dizaynı ve akışları hakkında tecrübesi olan,
  • Tercihen Matematik, İstatistik veya Endüstri Mühendisliği mezunu


İŞ TANIMI

Perakende Tahsilatlar Müdürlüğü’ nde, kredileri gecikme süresi, müşteri segmenti, ürün tipi, kanal tipi vb. gibi ana kırılımlar bazında farklılaştırılmış tahsilat aksiyon araçlarını çalıştırmak üzere teknik alt yapının geliştirilmesine yönelik çalışmalara katılmak.
Banka perakende kredi tahsilat portföyünün sağlıklı bir yapıya kavuşturulması amacıyla segmentasyon sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara katılmak.
Bankanın Bireysel Kredi Politikaları kapsamında, tahsilat stratejilerinin belirlenmesi, revizesi, değiştirilmesi konularında öneriler geliştirmek, önerilerini yöneticisi ile paylaşmak.
Alınan kararlar doğrultusunda oluşan banka tahsilat stratejilerinin, tahsilat sistemleri ve tahsilat süreçlerinde sağlamak.
Perakende Tahsilatlar içi oluşturulan analitik modellerin düzenli olarak sistemde doğrulamasını yapmak ve yöneticisini bilgilendirmek.
Perakende tahsilat veri analizi ve strateji işlemlerinde akış tablolarının hazırlanması ve geliştirilmesi çalışmalarını yürütmek, yöneticisinin onayına sunmak.
Perakende Krediler Konulu mevzuat değişikliklerini takip etmek ve yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda tahsilat stratejilerini, akışları, aksiyonları gözden geçirerek güncelleme ile ilgili hazırlık yapmak, yöneticisinin onayını alarak güncellemek.
Tahsilat stratejilerinin, segmentasyonun, aksiyonların teknik olarak tahsilat sistemine aktarılması ile oluşan sonuçları raporlamak.
Diğer banka uygulamalarında tahsilat stratejilerini ve piyasa koşullarını takip etmek / edilmesini sağlamak.
Birim işlemlerini ve İşbirliği yapılan diğer Birim ilişkilerini Bankanın kalite standartlarında yürütmek.
İşi ile ilgili olarak kendini sürekli geliştirmek, diğer banka uygulamalarını ve güncel olayları yakından takip etmek.

Değişen kanun, tebliğ ve banka mevzuatına istinaden iş analizleri yapmak teknolojik gelişmeleri izleyerek, iş geliştirmesi ve basitleştirilmesine yönelik çözümler önermek, operasyonel kalite ve işlem maliyetlerinin azaltılmasına katkıda bulunmak.