Bölge Satış Yöneticisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Çağlayan A.Ş.
  • Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul(Avr.), İzmir, Kahramanmaraş, Samsun, Trabzon, İstanbul(Asya)
  • Holding / Şirketler Grubu

GENEL NİTELİKLER


GÖREV VE SORUMLULUKLAR

Eğitim yayıncılığı, yüksek tirajlı basım yayın sektöründe deneyimli,

İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Trabzon, Erzurum, Antalya, Kahramanmaraş, Diyarbakır'da home-office çalışmak üzere;

1- Holding hedef ve stratejiler doğrultusunda konsolide satış bütçesini hazırlamak, onay sonrası hedef gerçekleşmelerini periyodik olarak takip ve kontrol etmek.

2- Bağlı şirketlerin hedefleri doğrultusunda; satış işleyişinin gerçekleştirilmesini sağlamak, çalışmaları kontrol etmek.

3- Bağlı şirketlerin hedeflenen ciroyu gerçekleştirebilmek için satış-pazarlama faaliyetlerine destek vermek.

4- Holding hedef ve stratejileri çerçevesinde şirketlerin satış faaliyetlerini takip ve kontrol etmek, iyileştirme gereken alanları tespit etmek, iyileştirme faaliyetlerini planlayıp uygulanmasını sağlamak.

5- Sektörlerin durumu, rakiplerin fiyat politikaları ve genel ekonomik şartları göz önünde bulundurarak şirketlerin fiyat politikasının belirlenmesi çalışmalarına katılmak.

6- Bağlı şirket yönetimiyle birlikte müşteri/potansiyel müşterileri ziyaret etmek.

7- Bağlı şirketlerin cirolarını belirli periyotlarda takip etmek, cirosu düşenlerin düşme sebeplerini araştırmak ve gerekli yönlendirmeleri yapmak.

8- Çalışmayı bırakan müşterilerin kaybedilme sebeplerini analiz etmek, bu müşterileri tekrar kazanmak için stratejiler geliştirmek ve gerekli yönlendirmeleri yapmak.

9- Sektörün fiyat ve satış stratejilerini takip etmek,

10- Hacim ve karlılığı artırmaya yönelik olarak mevsimsel, dönemsel satış kampanyaları düzenlenmesine yönelik öneriler geliştirmek.

11- Bağlı şirket satış-pazarlama birimlerini ziyaret etmek, holding kurum kültürüne ve çalışma standartlarına uyumluluğunu değerlendirmek.

12- Kendisine bağlı birimlerin şirket amacına yönelik olarak gerekli çalışma düzenini oluşturmak, birim çalışanlarının birbiriyle olan uyumunu sağlamak, çalışmaların kontrolünü ve denetimini yapmak, işlerin doğru zamanda ve yerinde yapılmasını sağlamak.

13- Faaliyet gösterilen sektörlerdeki kanuni gelişmeleri takip etmek; faaliyetlerini bunlara uygun hale getirmek ve hazırlanması gereken raporların zamanında hazırlanmasını ve iletilmesini sağlamak.

NİTELİKLER

1- Sürücü belgesine (en az B sınıfı) sahip olmak ve aktif olarak araç kullanabilmek,

2- Bütçe – planlama konularında bilgili ve tecrübe sahibi olmak,

3- İnsan ilişkilerinde başarılı, iletişimi güçlü, etkili konuşma ve ikna etme becerisi yüksek olmak,

4- Liderlik vasıfları güçlü, personel yönetimi ve işlerin takibi konusunda deneyim sahibi olmak,

5- Seyahate engeli olmamak,

6- Satış alanında en az 5 yıl deneyim,

NOT : Sadece Yayınevinde çalışmış bayi yönetimi, kitap dağıtımı ve okul çalışmasında tecrübeli adaylar değerlendirmeye alınacaktır.