Çevre Mühendisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
  • Havacılık

GENEL NİTELİKLER

GENEL NİTELİKLER

- Üniversitelerin Çevre Mühendisliği Lisans ya da Yüksek Lisans bölümünden mezun

- Tercihen benzer alanda en az 3-5 yıllık çalışma deneyimine sahip,

- İleri derecede İngilizce bilen,

- Microsoft Office, SAP/ORACLE yazılımları kullanımı üzerinde bilgi sahibi,

- Takım çalışmasına yatkın, öğrenmeye açık, etkili iletişim becerileri olan, sonuç ve paydaş odaklı


İŞ TANIMI

- Çevresel sürdürülebilirlik stratejilerinin ve süreçlerinin; mevzuat şartları, ulusal ve uluslararası kurallar, yönetim sistemleri standartları, müşteriler ile anlaşmalar, Grup içi strateji, politika, programlar ve hissedarların/kreditörlerin talepleri çerçevesinde oluşturulmasını ve yürütülmesini sağlamak.

- Bağlı şirketlerde işletilen çevre ile ilgili yönetim sistemlerine gereken merkezi yönetim desteğini vermek.

- Grup sürdürülebilirlik alt komitelerinin işleyişini genel olarak koordine etmek. Üyesi ve/veya lideri olduğu komitelerin performansını takip etmek ve raporlamak.

- Grup bazında bağlayıcı olan yasal ve diğer gereklilikleri takip etmek, uygulamak ve uygunluğunu değerlendirerek bağlı yöneticisine düzenli olarak raporlamak.

- Çevresel sürdürülebilirlik konusunda dokümantasyon ve eğitim ihtiyacını belirlemek ve bunların hazırlanması için çalışmalar yapmak, ilgili birimlerle gerekli koordinasyonu sağlamak.

- Sorumluluk alanında resmi kurumlarla koordinasyonu sağlamak, gerekli raporlama ve beyanları yapmak. Yerel ve ulusal otoriteler tarafından davet edilmesi durumunda komite, toplantı vb. çalışmalarda Grubu temsil etmek.

- Çevresel sürdürülebilirlik performansının değerlendirilmesi amacıyla Grup genelinden veri toplamak, konsolide etmek ve belirlenen şablonlara uygun olarak bağlı yöneticisine ve/veya ilgili otoritelere raporlamak. Bu çerçevede oluşan kurumsal raporlama gereksinimlerini değerlendirmek ve gereken raporları oluşturmak.

- Sorumlu olduğu saha ile ilgili olarak tüm geribildirimleri (öneri, istek, şikayet vb.) incelemek, takip etmek ve sonuçlandırmak.

- Çevresel sürdürülebilirlik süreçleri kapsamında gerçekleştirilecek denetim ve/veya değerlendirmeleri planlamak, Grup prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirilmelerini koordine etmek. İyileştirme aksiyonlarının takibini yaparak, sonuçları bağlı yöneticisine raporlamak.

- Sorumluluk alanı kapsamında yıllık olarak kaynak ihtiyacını belirlemek ve taslak süreç bütçesini oluşturmak.