CRM Ana Veri ve Raporlama Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Arena
  • İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
  • Bilişim

GENEL NİTELİKLER

AMAÇ

Arena’nın Müşteri Odaklı Yaklaşım Stratejisinin Müşteri Ana Veri Yönetiminden uçtan uca sorumlu olmak, ana veri yönetimini stratejiye uygun olarak uygulamak ve doğru yönetilmesini sağlamak.

I. ANA SORUMLULUKLAR

- Kurumun Müşteri Odaklı Yaklaşım Stratejisinde Müşteri Ana Veri Yönetiminden uçtan uca sorumludur. Müşteri ana verisinin kalite olarak sağlanması, zenginleşmesi ve kullanacak tüm birimler ile uygun rapor şablonlarında paylaşılmasından sorumludur.

- Strateji kapsamında müşteri ana veri tanımlarının en yüksek kalitede olmasını sağlar. Düzenli raporlama ile eksikleri tekil ve süreçsel olarak takip eder. Eksikleri ve mükerrerlikleri düzeltir. Verilerin sistemde bakımı, düzenlenmesi, kontrol ve raporlama süreçlerinden sorumlu, her zaman doğru, temiz, tekil olmasından, düzenli periyotlarla ( günlük, haftalık, aylık) kontrol edilip denetlenmesinden, varsa düzeltmelerin yapılmasından sorumludur.

- Kurumun stratejik yönetim süreçlerinde, iş geliştirme alanlarında ihtiyaç duyulan günlük, haftalık, aylık raporların hazırlanması, sunumlaştırılmasından sorumludur.

- Veri analizi, rapor & sunum modelleme tasarımından ve hazırlanmasından sorumludur. Yönetim, satış ve pazarlamanın talep ettiği ana veri raporlamasını yapar. Örneğin farklı kampanyalar için farklı hedef kitlelerin seçilmesi.

- Devam etmekte olan müşteri odaklı transformasyon projeleri ile ilgili aksiyon adımlarının uygulamaya alınması, kontrol edilmesi, gündelik hayata entegrasyonu ve takibi konularında görev alır. Gerektiğinde İş birimleri arasındaki iletişime katkıda bulunarak bu birimlerle koordineli çalışarak projelerin ilerlemesine destekte bulunur.

- Müşterilere yönelik olarak verimlilik ve iş geliştirme ile ilgili her türlü görüş ve önerisini oluşturur, birim yönetimine sunar, onaylananların aksiyona dönüşmesini sağlar. Alınan tüm kararlar için uygulamaları tekil ya da topluca – sistemsel olarak sağlar. (toplu girişle haricinde giriş yapmaz,sisteme girişler konusunda müşteri hizmetleri ekibi ile koordineli çalışır.)

I. GENEL NİTELİKLER

· Üniversitelerin Mühendislik, Ekonomi, İstatistik, Ekonometri vb bölümlerinden mezun,

· Tercihen ingilizce bilen,

· MS OFİS ( word, excel, ppt ; özellikle excel kullanım yetkinliği önemli.) tercihen SAP ve Power BI ekranı kullanmış

· Sorumluluk sahibi, yüksek dikkat gerektiren süreçlerde çalışabilecek, düzenli ve sistematik çalışma özelliklerine haiz

· Veri analizi ve raporlama yetkinliklerine sahip,

· Analitik düşünme ve muhakeme yeteneği yüksek, operasyoel mükemmeliyetçi.

· İşinde dikkatli, sistematik ve titiz çalışan

· Problem çözme yeteneği güçlü, sonuç ve çözüm odaklı

· İletişim kabiliyeti yüksek

· 1-5 yıl deneyimli

· Ekip çalışmasına yatkın, gerektiğinde bireysel olarak çalışabilecek

· İş takibi konusunda başarılı