Depo Ambar Sorumlusu İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Arnavutköy)

GENEL NİTELİKLER

1. Ambar iş ve işlemlerinin yasa, yönetmelik ve yönerge hükümleri uyarında yapılmasını sağlar.

2. Satın alma, transfer vb. yöntemlerle ambara gelen her türlü makine, malzeme, yedek parça, avadanlık, akaryakıt ve madeni yağların, talep fişine, şartnamesine ve özel niteliğine uygunluğunu kontrol eder.

3. Ambara giren malzemelerin kartlarını açar veya önceden açılmış kartları varsa bu kartlara girişleri işler, kayıt defterine kayıtlarını zamanında yapar.

4. Ambara girişi yapılacak malzemeleri yürürlükteki kurallara göre sayarak tartarak ya da ölçerek imza karşılığında teslim alır. Giriş fişlerini düzenler ve istekte bulunan ilgililere bu girişleri bildirir.

5. Ambara girişi yapılan makine, malzeme vb. ne ilişkin istek çıkış fişlerini değerlendirir, malzemeyi hazırlar, sorumlusuna imza karşılığında teslim eder. Ambalajlanması gereken malzemelerin ambalajlarını yaptırarak yerlerine gönderilmesini sağlar. Çıkış belgelerini ilgili birimlere gönderir; ambarda kalan nüshaları dosyalarında muhafaza eder, stok kartlarını zamanında işletilmesini sağlar.

6. Ambara giren her türlü malzemenin; çalınma, yangın ve dış etkenlere, ya da sıcak, toz vb. nedenlerle bozulma olasılığına karşı, ilgili yönergelerle saptanan kurallara uygun olarak saklanmasını ve korunmasını sağlar

7. Ambara giriş ve çıkışı yapılan malzemelere ait evrak ve yevmiye dosyalarının günlük olarak tutulmasını sağlar.

8. Hesap devresi sonunda bağlı bulunduğu yöneticisine verilecek olan belgelerin dosyalarının zamanında düzenlenmesini sağlar.

9. Ambara girişi ve çıkışı yapılan lastiklerin kontrol kartının düzenli olarak tutulmasını sağlar ve bunların kullanımlarını karttan izler.

10. Personele zimmetle verilen demirbaş eşya ile her türlü alet malzeme avadanlık vb.nin kayıtlarını tutar, ilgililere zimmetini yapar.

11. Çalışmasında kullanması gereken ve kendisine teslim edilen kişisel koruyucu donanımlarını kullanır.

12. İşyerlerindeki akaryakıtçılara senet karşılığı verilen akaryakıt ve madeni yağların kullanım ve stok durumlarını sürekli kontrol eder ve bu konuda amirine/yöneticisine bilgi verir.

13. Ambara giriş ve çıkış yapılan akaryakıt ve madeni yağların aylık hesaplarını tutar. Bunlara ilişkin teslim alma ve sarf evrakını saptanan süre içinde ilgili birime iletmek üzere amirine verir.

14. Satın alınan malzemelerin ambarda saklanması ve korunması için gerekli güvenlik önlemlerini, yürürlükteki iş sağlığı ve güvenliği yönetmelik kuralları doğrultusunda alır.

15. Eskiyen ve kullanılma olanağı azalan ve ambara teslim edilen demirbaş eşya, yedek parça, makine vb. olduğu gibi ya da küçük bir onarımdan sonra tekrar kullanılabilecek olanlarını ayırır, hiç kullanılmayacak durumda olanlar için, kayıttan düşme teklif tutanağı hazırlar ve durumu amirine bildirir.

16. Ambardan olağanüstü sayılabilecek ölçüde malzeme çıkışlarının incelenmesi ve gerekli kararların alınabilmesi için durumu amirine bildirir.

17. Ambarla ilgili tüm işlem ve yazışmaları yürütür ve izler.

18. Görevi ile ilgili yasaların Karayolları ayniyat ve ambar Yönetmeliği ile Akaryakıt ve madeni yağlar yönetmeliğinin öngördüğü diğer işleri de yapar.

19. Hurda malzemelerin satılması konusunda satın almanın göndermiş olduğu ilgili firmaya hurda malzemelerin verilmesi tartılması tutanak hazırlanması ve ilgili evrakların muhasebeye gönderilmesi de ambar sorumluluğundadır.

20. İdari işler kapsamındaki malzemelerin kontrolü dağıtımı sipariş açılması ve bunların doğru şekilde istiflenip kayıt altına alınması yine ambar sorumluluğundadır.

21. Eresense sisteminden verilen yakıtların düşümünün yapılması ve verilme sırasında ilgili evraklarda oluşabilecek hataları kontrol edip sistem yetkilisiyle paylaşmak.

22. Akaryakıt stoklarının kontrol edilmesi, SAP'tan sipariş açılması malzemenin gelmesi kontrollü olarak boşaltılması ve giriş işleminin yapılması yine ambarın sorumluluğundadır.

23. Rafların genel kontrolünü yapar uygunsuz olan raf ve ekipmanlarını yetkililere bildiri, kullanım dışı kalmasını sağlar.

24. Raflara yerleştirilen malzemelerin istiflenmesinin tertip ve düzenini sağlar. Ağır malzemeleri alt raflara hafif malzemeleri üst raflara yerleştirilmesini sağlar.

25. 3 metre üzeri istifleme yapılmamasını sağlar. Devrilmeyecek, kaymayacak şekilde malzemelerin istiflenmesini sağlar.

26. Depo bölümüne yetki harici girişlerin engellenmesini sağlar. Yetkili birimlerin onayı dışında ürün teslimini engeller. Onaylı teslim edilen ürünlerin zimmetini-teslim formunu doldurur saklar.

Lokasyon: Arnavutköy - Yassıören