Dış Ticaret Operasyon Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.), Tekirdağ(Çerkezköy)
  • Plastik ve Ürünleri

GENEL NİTELİKLER

Georg Fischer Hakan Plastik, dünyanın önde gelen plastik boru sistemleri üreticilerinden biridir ve üstyapı, altyapı ve tarımsal sulama olmak üzere üç ana iş alanında üretim yaparak yenilikçi ürünleri ile dünya çapında tercih edilmektedir.

Georg Fischer'in üç ana faaliyeti vardır: GF Piping Systems, GF Casting Solutions ve GF Machining Solutions.

GF; 32 ülkede 125 şirketi, 14000 çalışanı ve 50 üretim tesisi ile köklü bir şirkettir.

GF Boru Sistemleri; endüstride, inşaat teknolojisinde ve yardımcı uygulamalarda sıvıların ve gazların taşınması için dünyanın önde gelen plastik boru sistemleri tedarikçisidir.

Georg Fischer Hakan Plastik ailesi olarak, kişisel gelişimimize ve kaliteli hizmet anlayışımıza katkıda bulunabilecek ve bizi her zaman bir adım ileriye taşıyacak takım arkadaşları arıyoruz.

YETERLİLİKLER

Tercihen Üniversitelerin Lojistik veya Dış ticaret bölümlerinden mezun,

Benzer bir görevde en az 2 yıl deneyimli

İyi derecede İngilizce bilen

B Sınıfı Ehliyete sahip,

İletişim becerisi kuvvetli

ERP Sistemleri konusunda deneyim sahibi,

İŞ TANIMI

Dış Ticaret Operasyon Departmanımızda Görevlendirilmek Üzere;

İthalat işlemlerinde; satın alma sürecinden sonra malların zamanında yükletilmesi, vesaik takibi, banka yazışmaları ve gümrüklere gelen malların gümrük operasyonlarına ait iş emirlerinin hazırlanarak gümrük müşavir firma nezdinde sonuçlandırılması

İthal malların depo girişlerinin organize edilmesi

İhracat işlemlerinde; yükleme sonrası fatura, çeki listesi, dolaşım belgesi, menşe-i, konşimento vb. gümrük evraklarının oluşturulmasının sağlanması

Gümrük müşavir firma ve nakliyeci firmaya gerekli talimatların hazırlanması

Gümrük beyannamelerinin zamanında açılmasının takibi ve bu sürece ait dosyaların oluşturulması

Gerçekleşen ihracat işlemi sonrası tahsil vesaiklerinin hazırlanması için ilgili kurum ve kuruluşlardan evrakların takibi, müşteri ve banka vesaiklerinin hazırlanması ve gönderilmesi

İthalat ve ihracat konusu malların operasyonları için şirket içi “planlama, satın alma, yurtdışı satış ve Lojistik departmanları” ile gerekli organizasyonları yürütebilme becerisine sahip olmak.

Gerçekleşen ithalat ve ihracat işlemlerine ait evrakların arşivlenmesi ve düzenli aylık raporlama sürecine hazır hale getirilmesi.