Dış Ticaret Operasyon Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında

GENEL NİTELİKLER

GENEL NİTELİKLER
1- YÜKSEK OKUL MEZUNU
2-SATIŞ ve MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNDE DENEYİMLİ
3-B SINIFI EHLİYETİ OLAN
4- BAY ADAYLAR İÇİN ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ
5- İYİ DERECEDE İNGİLİZCE YAZMA ve OKUMA
GÖREV TANIMI

Yurtdışı pazarlarda, müşteri talebini oluşturmak, bu talebi belirlenmiş kar marjları ve müşteri memnuniyeti ile karşılaştırmak için gerekli faaliyetleri gerçekleştirmektir.

BAŞLICA GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI

1) Yurtdışı satış ve pazarlama sorumlusu, şefinden aldığı direktifler doğrultusunda dış piyasaya yönelik satış ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirir.

2) Müşterilerden gelen taleplere, fiyat hesaplama programını kullanarak teklif verir ve sipariş alır.Gerektiği zaman özel ürünlerde,üretimbölümüne, özel indirim yapılacak müşterilereise şefine danıştıktan sonra teklif verir.

3) Müşteriden gelen talepler, siparişe dönüştüğü takdirde, onaylanan teklifi, sipariş alma formunu dolduraraksatın alma ve üretim planlama şefine bildirir.

4) Sipariş onaylandıktan sonra, hazırlanması gereken bütün evrakları hazırlar. (İngilizce fatura, çeki listesi, yükleme talimatı, irsaliye), nakliye işlemleri için yetkili firmalarla görüşür, gerekli olan hazırlıkları yapar.Gümrük için gerekli olan belgeleri hazırlar.

5) Tüm müşteri siparişlerinin sorunsuz bir şekilde müşteriye ulaştığından emin olur. Gerekli gördüğü takdirde sevkiyatı koordine eder.

6) Müşteri tahsilâtını izler, yapılan ve yapılamayan bütün tahsilatları rapor eder. Tahsilatları, müşteriler ile yapılan anlaşmada sunulan vadeler ile karşılaştırır, oluşan farklılıkları raporlar.

7) Firmanın, yurtdışında tanınması ve yurtdışı satışının artması amacıyla, tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirir.

8) Tanıtım için gerekli materyalleri hazırlayarak, potansiyel gördüğü müşterilere gönderir, yakın ilişkiler kurar.

9) Potansiyel gördüğü yabancı müşteriler için, ziyaret planı hazırlar, yapmış olduğu planı şefine bildirir.

10) Müşterileri ziyaret ederek, ürünleri tanıtır, müşterinin taleplerini dinler, çözümler bulur ve yakın ilişkiler kurar.

11) Yapmış olduğu yurtdışı pazar araştırmalarıyla, yeni firmalar ve yeni piyasalar bulur. Bulgularını, üretimi geliştirmek ve çeşitlendirmek amacıyla şefiyle paylaşır.

12) Yurtdışı pazarındaki rekabet durumunu yakından takip eder, rakip firmalarla ilgili bilgi toplar, pazar trendlerini belirler ve şefinin bilgisine sunar.

13) Yabancı müşterilere tanıtım ve broşür gönderir, daha sonra bu firmaları yakından takip eder, gerektiği yerde telefon veya müşteriye giderek kendini hatırlatır.

14) Yurtdışı fuar organizasyonlarını gerçekleştirir, hazırlıklarını yapar ve firmayı temsil eder.

15) Müşterilerle yapılan sözleşme ve evrakları kontrol edip, kaydını tutar ve dosyalar.Eksik evrak ve sözleşmeleri tamamlar.

16) Satın alma performansı düşen müşterileri takip eder ve sebeplerini araştırır.

RAPOR VERMESİ GEREKEN BÖLÜMLER

1) Yurtdışı satış sorumlusu, her ay sonunda, ay içerisinde verdiği teklifleri ve siparişleri, şefine raporlayarak bildirir.

2) Dönem içerisinde bulduğu potansiyel müşterileri, şefinin bilgisine sunar. Gerekli gördüğü müşterilere ziyaret organize eder, ziyaretin maliyetini şefine bildirir.

3) Dönem içerisinde bulduğu yeni piyasaları ve ürünleri, üretim bölümüne tanıtarak, firmanın yeni ürün yaratmasına ve ürünlerini geliştirmesine ışık tutar.

4) Dönem içerisinde yapılan fuar, reklam ve diğer tanıtım harcamalarını raporlayarak şefine bildirir.

5) Müşteri tahsilâtlarını izleyerek, ay sonunda tahsilâtların raporunu hazırlayarak şefine bildirir.

6) Ürün portföyüne eklenebilecek ürünleri araştırıp, şefinin bilgisine sunar.

7) Yabancı müşterilerden gelen öneri ve şikâyetleri, şefine bildirir.