Endüstri Mühendisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Konya
  • Asansör

GENEL NİTELİKLER

Firma Kısa Tanıtım : Firmamız asansör sektöründe asansör kabin, asansör kapısı, asansör, süspansiyon, ağırlık şasesi, makine şasesi ve asansör pano üretimi gerçekleştirip asansör market olarak sektörümüzde hizmet vermekteyiz.

1. Kısa Görev Tanımı:

Planlama ve Lojistik Müdürlüğünün Yönetiminde Kurumun amaç ve hedeflerine ulaşması, işleyişini sağlaması için gereken hizmet, üretim ve yönetim süreci içinde, kurumsal faaliyetler sonucu oluşan planlama ile ilgili üst amirlerinin kendisine verdiği görevleri yapar.

2. Ana Sorumlulukları:

2.1. Satıştan gelen siparişler doğrultusunda Ana Üretim, İmalat ve Tedarik programlarını oluşturmak, bu programların gerçekleşmesini takip etmek ve performansı hakkında ilgili birimlere geri bildirimde bulunmak.

2.2. Ürün bileşenleri ile ilgili Satınalma taleplerini belirlemek.

2.3. Kesinleşen siparişlere göre üretim planlamasını yaparak iş emirlerini oluşturmak.

2.4. Hammadde Satınalma işlemlerini gerçekleştirmek.

2.5. İmalat ve / veya Montaj parçalarının üretim planlamasını yapmak. İş emirlerini açmak ve ilgili birim amirine iletmek.

2.6. Siparişler geldiğinde stok kontrolü yapmak

2.7. Üretim emri, iş emri ve malzeme ihtiyaç planlaması yaptırmak

2.8. Üretilecek mamuller için hammadde ve yarı mamul malzemelerin temin edilmesini sağlamak

2.9. Şirket içinde, genel ve görev tanımını ilgilendiren tüm talimat ve kurallara uymak.

2.10. Diğer bölümler ile gerekli işbirliğini sağlamak.

2.11. İşyerini, çalışma bölgesini, ofisini ve/veya çalışma masasını 5S kurallarına uygun olarak tertipli, düzenli ve temiz tutmak.

2.12. Meslekle ilgili, yayın, yasa ve yönetmelikleri sürekli izlemek.

2.13. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymak ve gerekli önlemleri aldırmak.

2.14. Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek ve gerektiğinde katılmak.

2.15. Genel Müdürün verdiği diğer görevleri yerine getirmek.

2.16. Çevre yönetim sistemi gereği üzerine düşen diğer görevleri ( çevre politikası, acil durumlar vb) bilmek ve yerine getirmek,

2.1. Faaliyetleri sırasında oluşan tüm atıkların ilgili toplama alanlarına bırakmak,

2.2. Atık ayrıştırma talimatı ve diğer atık kontrol ( atık pil, akü, tehlikeli ve tehlikesi atık, elektronik atık, tıbbı ve evsel atık) talimatları kurallarına riayet etmek,

2.3. Birimini ilgilendiren önemli çevre boyutlarını ( talaş parçaları , elektrik kullanımı, su tüketimi, atıksu, atık kağıt, evsel atık, metal atıklar vb) bilmek,

3. Yetkileri:

4. Görevin Gerektirdiği Yeterlilikler

4.1. Mesleki Yeterlilikleri:

ISO 9001 ve İmalat Sanayi ile ilgili tüm sistemler hakkında bilgi, birikim ve tecrübeye sahip olmak; Planlama süreci. ile ilgili bilgi, birikim, ve tecrübeye sahip olmak. Üretim ve Genel Yönetim Sistemlerini bilmek, Üretim Planlama, Malzeme Planlama, Stok Yönetimi, İş Yükleme, Verimlilik Yönetimi, Maliyet konularına vakıf olmak, İmalat yöntemleri, İş Etüdü, Ergonomi, Hat Dengeleme, Mühendislik Ekonomisi, Karar Verme Teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalı. ERP programlarından en az birini daha önce kullanmış ve programların genel yapısını bilmeli. Bilgisayar Programlama ve özellikle veritabanı programlama mantığını ve veritabanı programlarını kullanmayı, sorgulama yapmayı bilmeli.

Sürekli Gelişim Yönetim bilgi ve deneyimleri; 5S, Yalın Üretim bilgi ve deneyimleri; Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, Problem Çözme Teknikleri, İstatistik ve Raporlama, Toplantı ve Zaman yönetimi, Eğitim formasyonu ve İnsan psikolojisi bilgisi.

4.2. Kişilik Yeterlilikleri:

• İletişim: Kaliteli insan ilişkileri ve etkili iletişim kurabilme yeterliliği,

• Vizyoner Liderlik ve Stratejik Planlama: Stratejik yönetim ve vizyoner liderlik yeterliliği /Örn. Bu görev sahibi, vizyona sahip çıkma ve ulaşmada gereken etkin vizyoner liderlik, Sürekli Gelişim Yönetimi ve Stratejik Planlama niteliklerine uygun olmalıdır.

• Planlama ve Organizasyon: İşinin gereği faaliyetleri planlama için gereklilikler /Örn. Bölüm içi ve diğer bölümler arası organizasyon ve planlamaları yapabilmelidir.

• Karar Verme: Görevi için gerekli karar verme yeteneği/Örn. Hızlı ve etkin bir karar verme gerektiren bir pozisyon.

• Problem Çözme: Görevinin gerektirdiği problem çözme seviyesi, kabiliyeti. ./Örn. İleri seviyede yaratıcı problem analizi ve çözüm kabiliyeti gerektirir.

• Zorlayıcı Görevler: Karmaşık, zorlu koşullarda kendisinden beklenilenler. /Örn. Farklı karakterde insanları yönetebilmeli, müşteri ilişkileri iyi olmalı, karışıklığa hızlı adaptasyon olmalı ve çözüm üretebilmelidir.

• Takım Çalışması: Bağlı Bölümü ve diğer bölümler ile birlikte işinin gerektirdiği ortak akıl toplantıları yapabilmeli; işbirliği ve ortak çalışmalara katılabilmelidir.