Finans Yöneticisi / Yönetmeni İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Ankara(Etimesgut)
  • Elektrik & Elektronik , Çelik Montaj İmalat

GENEL NİTELİKLER

*Şirkete ait muhasebe (Genel Muhasebe ve Maliyet Muhasebesi) sistemini kontrol ve idaresini sağlamak

*Tek Düzen Hesap Planına uygun şekilde şirketin her türlü girdi ve çıktılarının muhasebeleştirilmesini, şirketin ödemekle yükümlü olduğu her türlü ödemelerin zamanında yapılmasını sağlamak.

*Bölümündeki işleri organize etmek, planlamak, iş dağıtımı yaparak verilen işlerin zamanında yapılıp yapılmadığını kontrol etmek.

*Periyodik olarak nakit akım, bilanço ve kar-zarar tablolarını hazırlamak.

*Şirketin alacak ve borçlarını takip edip, alacaklarını zamanında tahsil ederek, ödemelerde(çek, senet, vergi SGK, KDV, elektrik, su, PTT vs.) öncelik sırasına göre muhasebe kayıtları ile eşitliğini sağlayarak zamanında ödenmesini sağlamak

*Personelin ücret ve maaş bordrolarına uygun olarak, ödemeleri zamanında yapmak.

*Vergi, sosyal sigorta primi gibi ödemelerin zamanında ve noksansız ödenmesini temin etmek.

*Şirketin finansman ihtiyacına göre kaynaklar bulup kayıtlarını tutmak, kredi işlemlerini yürütmek. Şirketin atık fonlarını verimli bir şekilde değerlendirmek.

*Teşvik mevzuatını takip etmek, yeni gelişmelerle ilgili olarak İcra Kurulunu bilgilendirmek, teklif getirmek. Gerektiğinde Yatırım Teşviki, İhracat Teşviki vs.ile ilgili müracaatı yapmak, gerekli rapor ve evrakı hazırlamak. İlgili devlet dairelerinde işi takip edip sonuçlandırmak.

*Sabit kıymetler ve stokların envanterini hazırlamak, yıl sonunda yeniden değerlendirmesini ve amortismanını uygulayarak muhasebeleştirmek.

*Maliyet Muhasebesi faaliyetlerinin muhasebe plan, mevzuat ve hükümlerine uygun olarak yürütülmesi amacıyla maliyet yöntem ve standartlarının hazırlanması ve gerekli istatistiki bilgilerin çıkarılmasını sağlamak.

*Direkt malzeme, direkt işçilik ve genel masrafları periyodik olarak kontrol ve analiz etmek. Maliyetlerle ilgili hesap, tahlil ve raporları çıkartmak. Ürün maliyetini hesap ederek satış iskontosunu belirlemeye destek olmak.

*Yılsonunda Gelir-Gider Tablosu ve Bilançoyu çıkarmak.Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile birlikte muhtelif bilgi formlarını doldurup vergi dairesine onaylattırarak, ödenecek vergi çıkarsa ödenmesini sağlamak.

*Muhasebe faaliyetlerini ve tekniklerini geliştirmek ve elemanlarına bu konuda eğitim vererek uygulama yapmalarını sağlamak.