Finansal Raporlama Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Şişli)
  • İlaç Sanayi

GENEL NİTELİKLER

1. Trpharm şirketinin Bütçe Kontrol ve Konsolidasyon fonksiyonlarının etkili bir şekilde yürütülebilmesi için yapılması gereken tüm raporlamalarını yapmak.

2. Mali İşler ve Finans Bölümünün hazırladığı Gelir, gider bütçelerinin hazırlık çalışmalarını ve iş takviminine yürütmek. Bütçe vs gerçekleşme durum raporlamalarını ve analizlerini düzenli olarak gerçekleştirmek ve periyodik olarak yayınlamak. Bütçe vs gerçekleşme ile ilgili riskleri tespit etmek ve önerilerini üst yönetime sunmak.

3. Mali sorumluluk merkezi mantığı çerçevesinde, şirketin SBU bazlı gelir-gider /kar-zarar merkezlerinin yönetilmesini sağlayacak bütçe kontrol mali sistemine bilgilerini aktarılmasını sağlamak. Gerçekleşen karşılaştırmalı karlılık analizlerinin aylık olarak hazırlanmasını ve yayınlamasını gerçekleştirmek.

4. Şirketin bütçe çalışmaları sırasında temel ekonomik varsayımların belirlenmesine katkıda bulunmak, yapılacak tüm gelir ve gider tahminlerinin gerçekçi olmasını kontrol etmek. Varsayımlar ve tahminler konusunda geçmiş yıllar ile karşılaştırmalı raporlama yaparak, analiz ve değerlendirmeler için üst yönetime bilgi sağlamak.

5. Bütçe ve/veya beyanlar konusunda bölümlerin hazırlayacağı tabloları ve çalışma formatlarını hazırlamak. Aylık ve yıllık bazda raporlama için gerekli sağlamak. Excel ortamında yapılan raporlamaların uyumunu kontrol etmek, hataları tespit ederek düzelttirmek. Tüm bölümlerden gelen tabloları birleştirerek, konsolide sonuçları oluşturmak ve son kontrollerini yapmak.

6. Şirket içi bölümlerden, muhasebeden gelen bütçelerin, iş ihtiyaçları ve bilgi sistemleri kayıtları ile tutarlı olduğunu ve konsolide bütçenin gerçekleşen operasyon sonuçlarını yansıttığını teyid etmek. Konsolide ve detay bütçe için kritik performans göstergelerini ve anahtar figürleri hazırlamak, oran analizlerini gerçekleştirmek.

7. Bütçe ve raporlama süreçleri olarak yıllık iş planı takvimi hazırlamak ve yayınlamak. Bütçe sürecinin belirlenen takvim içinde sonuçlanması için gerekli alt süreçlerin takibini yapmak. Şirketteki bölümlerin onaylanan iş planı doğrultusunda işlemlerini yapmalarını ve zamanında raporlamalarını takip etmek. Gelir, gider, yatırım bütçe raporlama süreci ile ilgili tüm kontrol çalışmalarını gerçekleştirmek, aksaklıkların düzeltilmesini sağlamak. Gerektiğinde yıllık revize bütçe iş planlarını oluşturmak ve yayınlamak.

8. Finansal Kontrol işlevi kapsamında faaliyet raporlarında ve bütçe çalışmalarında gördüğü finansal sonuç veya iş akışı aksamalarını sorgulamak. Sapma ve varyasyonların nedenlerini anlamak için ilgili bölüm ve sorumlularla detay çalışma yapmak. Riskleri tespit etmek ve üst yönetimi uyarmak.

9. Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut ve yeni raporlamaların geliştirilmesi, anlaşılır olması ve standartlaştırılması ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yapmak. Bilgi Sistemleri bölümü ile işbirliği içinde yeni ve etkin yönetime raporlama sistemlerinin devreye alınmasını sağlamak.

Aranan Nitelikler

Üniversite Mezunu İşletme, İktisat, Ekonomi

3 sene Uluslararası Denetim Şirketlerinde Senior Pozisyonunda çalışmış (IFRS Raporlamada uzman)

Bütçe ve Raporlama konusunda uzmanlaşmak isteyen

Analitik düşünme, sözel iletişim ve idari yazışma becerisi, bilgi analizi ve raporlama becerisi, iletişim ve sunum becerileri, planlama - organizasyon becerisi, operasyonel sistem kurgulama becerisi, Bütçe ve uygulama sistem uygulama ve raporlama bilgisi (IFRS), MS Office (iyi derecede Excel ), Logo Gold bilgisi