Gıda Mühendisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Kırşehir(Mucur)
  • Un ve Unlu Mamülleri

GENEL NİTELİKLER

1. Üretimi yapılan ürünün belirlenmiş numune saatlerinde ilgili operatör eşliğinde fabrikadan numunesini almak.

2. Üretimi yapılan ürün numunesinin her numune alımında laboratuvar ortamında kalite değerlerinin(gluten, indeks, sedim, gecikmeli sedim, zedelenmiş nişasta, kuru gluten, rutubet, protein, kül, extensograf, farinograf) talimatlara göre analizlerinin kontrolünün yapılması.

3. Tüm Üretim kalite değerlerinin analiz sonuçları çıktığında ‘’Un Üretim Analiz Formu’’na kaydedilmesi.

4. Standart özelliklerde ürün elde etmek amacıyla her ürün grubunda ürünlerin istenilen özelliklerde olup olmadığının kontrolünü sağlar ve herhangi bir uygunsuzluk durumunda üretim personeline sözlü ve yazılı olarak bildirir.

5. Un Üretim analiz Formuna kaydedilen kalite değerlerinin iş emri numarası ile takibi yapılarak Canias sistemine girilmesi.

6. Her yükleme öncesinde yüklemesi yapılacak ürün için sipariş fişine yazılmış paçal oranlarının stok takibini sağlamak amacıyla Canias sistemine girilmesi.

7. Paketleme yapılan her üründen kalite değerlerinin kontrollerinin sağlanması ve müşterilerin spektlerine uygunluğunun kontrolü için uygun numune poşeti ile numune almak.

8. Üretim esnasında ürünlerin un iriliklerini tespit etmek amacıyla her ürün için elek analizi faaliyetlerini yürütür.

9. Paketleme işlemi yapılan her ürün için kalite değerlerinin kontrol edilmesi ve spektlere uygunluğu için gereken analizlerinin Laboratuvar ortamında yapılması.

10. Paketleme yapılan ürün için tüm değerlerin(Kalite değerleri, araç plakası, nereye gideceği, paçal oranları) ‘’Paketleme Analiz Formu”na işlenmesi.

11. Paketleme yapılan her ürün için kalite değerlerinin Paketleme Analiz Formundan iş emri numarası ile Canias sistemine girilmesi.

12. Soya hassasiyeti bulunan her müşteri için sevk edilecek her üründe paketleme sonrası hızlı soya testinin laboratuvar ortamında yapılması.

13. Haftalık olarak Paketleme yapılan tüm ürünler için değerlerin Kalite Güvenlik Şefine raporlandırılması.

14. Sevkiyatı yapılacak her ürün için yükleme yapılacak araçların temizliklerini ve son 3 irsaliyesinin kontrollerini yaparak gıda güvenliğine uygun sevkiyatların gerçekleştirilmesini sağlar.

15. Herhangi bir sabotaj durumuna karşı mühürleme sistemi uygulanan araçlar için mühürleri yükleme operatörüne teslim eder.

16. Üretim esnasında ve paketlemede kullanılması gereken katkı miktarını belirleyerek üretim personellerine ya da paketleme personellerine gereken katkıyı ‘Katkı teslim Formu’nu doldurarak teslim eder.

17. Çıkış kalite kontrolden sorumludur. Analiz sonuçlarının değerlendirilerek uygunsuzluk durumunda iyileştirmelerin yapılarak uygunsuzluğun giderilmesi amacıyla düzeltici faaliyet açılmasını sağlar.

18. Her ürün grubu için kalite değerlerinin kontrolünü sağlamak amacıyla pasaj analizlerinin yapılarak haftalık olarak Kalite Güvenlik Şefine raporlanmasını sağlar.

19. İade gelen her ürün için doğrulama yapmak amacıyla en az 2 numune alınarak gereken kalite kontrollerini yapar ve haftalık olarak iade sebeplerini ve çözüm önerilerini sunarak Kalite Güvenlik Şefine raporlar.

20. Herhangi bir iş kazasına sebebiyet vermemek amacıyla gerektiği yerlerde kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanarak İş güvenliği kurallarına riayet eder.

21. Laboratuvarın çıkış kalite değerlerinin kontrol edildiği bölümün temizliğinden sorumludur.

YETKİLER :

1. Üretimi yapılan her ürün için değerlerinin kontrolü yapıldıktan sonra üretim sırasında müdahele edilebilecek değerler için Vals operatörü ile iletişime geçerek üretimin yönlendirilmesi.

2. Paketleme sırasında görülen herhangi bir uygunsuzluk durumunda Paketleme formeni ile iletişime geçerek paketleme işleminin durdurulmasını sağlamak.

NİTELİKLER :

1. Üniversitelerin gıda mühendisliği, ziraat mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

2. Titiz ve düzenli çalışma

3. Ekip çalışmasına uygun, insanlarla sağlıklı iletişim kurabilme

4. Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında çözüm odaklı düşünebilme