Kalite Kontrol Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Kocaeli(Çayırova)

GENEL NİTELİKLER

- Üretilen tüm ürünlerin kalite güvenilirliklerini sağlamak amacı ile, prosedürde belirlenen faaliyetleri yürütebilecek.

- Ürünü, üretim aşamalarını ve üretim girdilerini prosedürlere uygunluk açısından denetleyebilecek.

- Şirketin sürekli gelişim çalışmalarına katılmak ve çalışanları bu sisteme teşvik edebilecek.

- Organizasyonda yer alan tüm bölümlere kalite yönetim sistemi konusunda danışmanlık yapabilecek.

- Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Prosedürü ’ne göre düzeltici/önleyici faaliyetleri koordine etmek ve sonuçlanmasını sağlamak. Bu faaliyetlerin sonuçlarını ilgili bölümlere raporlayarak faaliyeti sonlandırabilecek.

- İstatistiksel analiz, 8D, 5S, Kaizen, FMEA, MSA, APQP vb. Kalite geliştirme hedefleri oluşturabilecek ve ilgili tekniklerinin etkin olarak kullanılmasını sağlamak, süreçlerin firma genelinde anlaşılması ve uygulanması için çalışmalar yürütebilecek.

- Ölçüm cihazlarının periyodik kalibrasyonlarını ve/veya doğrulamalarını takip edebilecek.

- Giriş - proses ve final kontrol faaliyetlerinin yönetilmesi ve prosedürlere uygun olarak işletilmesini sağlayabilecek.

- Üretim faaliyetleri içerisinde görülen hataların raporlanması ve Uygun olmayan ürün tespiti halinde imalatın durdurulması ve gerekli düzeltici önleyici faaliyetleri başlatılmasına öncülük edecek.

- ISO 9001:2015 - ISO 14001-2015 ve ISI 45001-2015 KYS gereği, Kalite Sistem dokümanlarının hazırlanması, kontrolü ve dağıtımlarının prosedüre uygun olarak yönetilmesi ve devamlılığı sağlayabilecek.

- Yıllık olarak düzenlenen Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantılarının planlanması, bir önceki yıla ait analizleri ve sunumları hazırlayabilecek.

- Ret edilen ürünleri inceleyerek gerekli kararların verilmesi aşamalarını yönetebilecek ve karar verebilecek.

- Kalite kontrol raporlarını analiz ederek hataların nedenleri ve çözümlerini bulma konusunda diğer ilgili departmanlarla birlikte çalışmak, bunlarla ilgili veri analizleri yapıp düzeltici, önleyici, iyileştirici faaliyetler başlatmak, kök neden analizlerini gerçekleştirebilecek.

- Yıllık Tedarikçi Denetim Planı’nı yapmak, ziyaretlerin yapılmasını sağlamak, sonuçlarını üst yönetime raporlayabilecek.

- Aylık olarak üst yönetime fabrikanın kalite performansı ile ilgili (Kalite kontrolde tespit edilen hata oranları ve hurda raporlarını) kalite kontrol Güvence tarafından hazırlanan analiz raporlarını Üst yönetime sunabilecek.

- Kalite Yönetim olarak müşteri karşılamaları , firma tanıtım ve sunum faaliyetlerinin yürütülmesi ve aylık bazda hata analizlerini sunabilecek.

- Şirket Kalite Hedeflerini bilmek ve her sene bölüm hedeflerini belirleyerek hedeflere ulaşmak için gerekli stratejileri oluşturacak ve uygulayabilecek.

GENEL NİTELİKLER

- Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun (tercihen Metalürji Malzeme; Endüstri veya Makine Mühendisliği)

- Kalite Yöneticisi olarak en az 5 yıl yöneticilik yapmış

- İyi derecede sözlü ve yazılı İngilizce bilen

- Kalite Yönetim Sistemleri süreçlerine hakim (3834-2 – 9001 - 14001- 45001)

- Kalite Denetçisi Sertifikasına sahip

- APQP sertifikasına sahip

- Yönetim becerisi yüksek

- Şirketi temsil yeteneğine sahip

- İletişim ve problem çözme becerileri gelişmiş

- Planlama ve koordinasyon becerisi yüksek, fırsat ve risk değerlendirmesi yapabilen

- ERP deneyimi olan,