Kalite Kontrol Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Eyüp)
  • Tekstil

GENEL NİTELİKLER

Genel Nitelikler ve İş Tanımı

Dokuma bayan dış giyim imalatı ve ihracatı yapan firmamız için aşağıda belirtilen bilgi ve deneyime sahip kalite kontrol sorumlusu aramaktayız.

İşin Tanımı

· Şirket kalite standartlarının karşılanmasını sağlamak amacı ile üretim süreçlerinin tüm aşamalarının denetimini yürüterek ürünlerin ara ve final kontrollerini yapmak.

· Ürünlerin müşteri isteğine (onaylı numune, dosya, kritik vb.) uygun, kabul edilebilir kalite standartlarında üretilmesini sağlamak.

· Şirket birimlerinin ve fason atölyelerin şirket kalite politikası ve standartları hakkında bilgilendirilmesi ve eğitimi;

· Üreticileri imalatta çıkabilecek sorunlara dair önceden uyarıp yönlendirmek, imalat esnasında çıkabilecek sorunlara çözüm önerisinde bulmak

· Kalite kontrol kriterlerine göre fiziki ürün kontrolü (kalite, renk, ölçü, vb.) üretimin periyodik kontrolünü yapmak, tutulması zorunlu kayıtlarını/formları eksiksiz tutmak.

· Günlük kalite denetim faaliyet planının oluşturmak,tutulması zorunlu kalite kayıtlarını ve formları eksiksiz tutmak;kalite kontrol raporlarının hazırlamak.

· Düzenli aralıklarla prosedürlere uygun olarak üretim ara/son kontrollerini yapmak; süreçte oluşan ya da oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi konusunda bölüm yöneticisine bilgi vermek ve önerilerde bulunmak.

Aranan Nitelikler

· En az lise mezunu (Tekstil Meslek Lisesi, üniversitelerin Tekstil Kalite Kontrol bölümü tercih sebebidir),

· Dokuma bayan dış giyim imalatı konusundateknik bilgisi olan,

· En az 5 yıl deneyimli,

· Dikim, dokuma kumaş, ölçü teknikleri ve kalıp konularında iyi düzeyde bilgiye sahip, kalite standartları konusunda tecrübeli, üretim takibini gerçekleştirebilecek,

· Ürünün istenilen kriterlere göre (ölçü, kalite, işçilik vd.) üretilmesi için gerekli teknik desteği verebilecek bilgi ve tecrübeye sahip,

· Analitik düşünme yeteneğine sahip, sonuç odaklı ve takip yönü kuvvetli,

· Tespit edilen uygunsuzluk ve alınan teknik önlemler ile ilgili raporlamaları yapabilecek,

· MS Office programlarını etkin olarak kullanabilen,

· İşle ilgili sorumluluk ve inisiyatif alabilecek,

· İnsan ilişkileri kuvvetli, takım çalışmasına yatkın,

· Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,

· Aktif araç kullanabilen (B sınıfı ehliyeti olan),

· Seyahat engeli olmayan,

· İstanbul Avrupa yakasında (tercihen Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa civarında) ikamet eden.