Kıdemli İşgçss Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Elazığ(Kovancılar)
  • Maden ve Metal Sanayi , Değerli Madenler ve Mamülleri / Kuyumculuk

GENEL NİTELİKLER

Elazığ Kovancılar’da bulunan Eti Krom A.Ş. şirketimizde görevlendirilmek üzere “Kıdemli İş Sağlığı, Güvenliği, Çevre ve Sosyal Sorumluluk Müdürü”pozisyonumuza çalışma arkadaşı aramaktayız.

Temel Sorumluluklar:

· Eti Krom Genel Müdürüne direk, YILMADEN İSGÇSS Direktörüne fonksiyonel olarak raporlamak.

· İş Sağlığı, Güvenliği, Çevre ve Sosyal Sorumluluk (İSGÇSS) politikalarını ve prosedürlerinin YILMADEN İSGÇSS Yönetim Sistemine ve Yerel Yasalara uyumlu olacak şekilde oluşturulması, uygulanması, uygunluğunun izlenmesi ve geliştirilmesi çalışmalarına katılmak ve bu çalışmaları yürütmek.

· İşletme sorumluluk alanlarında yürütülen tüm aktivitelerin yasal mevzuata, Merkez Ofis (YILMADEN) İSGÇSS Global Operasyon Prosedürlerine ve uluslararası standartlara uygun olduğuna emin olmak.

· Şirket ve Merkez Ofis İSGÇSS stratejilerine göre saha stratejilerini geliştirmek ve saha üst yönetimine sunmak, bu stratejiye göre stratejik plan geliştirmek ve uygulamak.

· Departman ile ilgili tüm uygulamaların ISO 9001:2015 Kalite Yönetim, 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 14001 Çevre Yönetim Standartlarına, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk rehberi ve SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standardı’na uygun yürütülmesini sağlamak.

· Uluslararası ve ulusal mevzuata ve kurumsal İSGÇSS programlarına uyumundan emin olmak için İç ve Dış denetimlere, denetlemelere katılmak veya yapmak.

· İSGÇSS konularına ilgili bütçe çalışmalarının yapılmasını sağlamak ve üst yönetim onayına sunmak/sunulmasını sağlamak.

· “Çevre ve Atık Yönetimi Politikasını”, şirket ve Merkez Ofis “Çevresel Sürdürülebilirlik Stratejilerine” uygun aksiyon planlarını geliştirilmesini üst yönetimle birlikte oluşturmak ve tüm çalışanlar ile üçüncü taraflara duyurulması için gerekli işlemlerin yerine getirilmesini sağlamak.

· İSGÇSS kültürümüzü bütünsel olarak geliştirmek için her seviyede çalışana koçluk sağlamak, ve iyi güvenli çalışma uygulamalarını yönetmek / desteklemek.

· Departmanlar arası çapraz işbirliğiyle İSGÇSS aktivitelerinin rehberliğini / yönetimini yapmak (kök sebep analizleri, eğitimler, risk analizleri vb.)

· Sürekli iyileştirmenin sağlanabilmesi için KPI ve İSGÇSS hedeflerini belirlemek, performans kayıtlarını tutmak ve düzenli olarak sonuç ve eğilimleri şirket yönetimine raporlamak.

· Sürdürülen çalışmalarla ve yapılacak yatırımlarla/değişimlerle ilgili tasarım aşamasındaki risk analizi çalışmalarını yönetmek, ve uygun risk yönetim önlemleriyle beraber operasyonlarımızı yürüttüğümüz alanlarda çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği ile çevre ve topluma etki edebilecek tüm önemli konuları yönetime sunmak.

· İş süreçlerindeki riskleri azaltmak ve İSGÇSS farkındalığını artırmak için; en iyi uygulamaların belirlenmesine, geliştirilmesine, iletilmesine ve sürekli iyileştirme girişimlerine liderlik etmek,

· Proaktif bir bakış açısıyla tüm bölümlerin operasyonel prosedürlerinin oluşturulması, uygulanması ve uygunluğunun izlenmesi, ve iç ve dış Düzeltici & Önleyici Faaliyetleri takip edilmesi aracılığıyla İSGÇSS kültürünün geliştirilmesini desteklemek.

· Tüm yaralanmalı kazalar, ve tüm diğer İSGÇSS ile ilgili olaylar/kazaların detaylı kayıtlarını tutmak, kök sebeplerinin uygun şekilde araştırılmasını sağlamak ve çıkarılması gereken dersleri belirleyip trendleri inceleyerek ilgili programları geliştirmek, gerekli yasal raporlamaların yapılmasını sağlamak.

· Acil durum yönetim / müdahale programlarının geliştirilmek, uygulamak ve test etmek.

· Günlük olarak, İSGÇSS ile ilgili kaliteli raporlar, analizler, politikalar hazırlamak ve birbirlerinden bağımsız olarak saha yönetimine ve Merkez Ofise raporlamak.

· Yöneticilerle, çalışanlarla, dış paydaşlarla, denetçilerle vb günlük olarak iletişimde olmak. Periyodik olarak yerel acil durum ekipleri ve yasal kuruluşlarla işbirliği içinde olmak.

· Sosyal sorumluluk stratejileri kapsamında yerel yönetim, halk, altişverenler, çalışanlar ve müşteriler vb. tüm diğer paydaşlar ile uygun iletişimi sağlamak ve sosyal sorumluluk projelerini yürütmek.

· Ekibinin çalışma performanslarını izlemek, ölçmek değerlendirmek, motivasyonlarını ve performanslarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak.

Nitelikler

· İlgili alanlarda üniversite mezunu olmak, mühendislik tercihtir (Madencilik, Çevre, diğer ilgili fonskiyonlarda).

· İş Sağlığı, Güvenliği, Çevre ve Sosyal Sorumluluk konularında en az 5 yıllık yönetim deneyimine sahip olmak.

· En az 4 yıllık madencilik deneyimine sahip olmak (tercihen yeraltı madenciliği).

· En az 15 yıl toplam İSGÇ veya İSGÇSS deneyimine sahip olmak.

· İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre ile ilgili yerel yasalar, ISO ve EN standartlarına, NFPA ve UL gibi yangın standartlarına, EBRD ve IFC gibi banka gerekliliklerine, ilgili diğer ulusal ve uluslararası düzenleme ve standartlarla çalışma konusunda güçlü bilgiye sahip olmak.

· A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikasına sahip olmak.

· İŞ Güvenliği, Sağlığı, Çevre konularında NEBOSH ve IOSH gibi tanınmış uluslararası sertifikalara sahip olmak tercih sebebidir.

· Fonksiyonel (matris) yapıda bir organizasyonda çalışma deneyimine sahip olmak.

· Çapraz fonksiyonel liderlik ve yönetim konusunda güçlü deneyime ve yeteneğe, güçlü organizasyon yeteneğine sahip olmak.

· Güçlü liderlik ve takım geliştirme yeteneklerine sahip olmak.

· Türkçe ve İngilizce olarak, güçlü yazılı ve sözlü iletişim ve sunum becerilerine sahip olmak.

· Aynı anda çoklu projeleri yönetme ve önceliklendirme konusunda güçlü yeteneklere sahip olmak.

· İSGÇSS alanında bir kültürel değişimi sağlayabilme konusunda kanıtlı başarıya sahip olmak.