Kurumsal İletişim Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Şişli)
  • İlaç Sanayi

GENEL NİTELİKLER

TEMEL OPERASYONEL SORUMLULUKLAR


1. TRPHARM’in medikal tanıtım çalışmalarını konvansiyonel ve yeni mecralarda etkin ve verimli şekilde yapılarak marka bilinirliği, pazarlama ve satış hedefleri için belirlenmiş kritik başarı faktörlerini gerçekleştirmek üzere gerekli profesyonel firmalar, ajans hizmetleri için araştırmalar yapmak, konkur süreçlerini yönetmek, ve üst yönetim ile uygun ajansların (dijital pazarlama, Pazar araştırmaları, Sosyal Medya, dijital mecra alt yapı uygulama firmaları, pazarlama otomasyon firmaları, PR ajansı, Sosyal Medya Yönetim & Dinleme Ajansı, SEO/İçerik Yönetim Ajansı vb.) seçimi için kısa listeler ve öngörüleri ışığında sunmak.

2. TRPHARM kurum kimliği çalışmalarının gerektirdiği tüm süreçlerini (broşürler, marka iletişim materyalleri, kampanya iletişimleri vb.) yönetmek

3. TRPHARM İletişim Master planını hazırlayarak bağlı olduğu Pazarlama Direktörü’nün onayına sunmak, onaylanmış olan master planın etkin şekilde uygulanmasını sağlamak

4. TRPHARM ile ilgili haberlerin medya ve geri dönüşü yüksek mecralarda yer almasını sağlayacak aktiviteleri organize etmek.

5. İşbirliği yürütülen PR ajansları ile olası karşılaşılabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek amacıyla gerekli olan tedbirleri almak.

6. Kurum imajı için gerekli olan kurumsal tanıtım ve temsil faaliyetlerini (teknik/tanıtım materyalleri, fuar katılımları, dergi/gazete ilan ve yazıları, v.s. ) yürütmek.

7. Kurumsal imaj ve uzun vadede dolaylı satış etkisi oluşturacak büyük projelerin kurumsal iletişim stratejilerini bağlı olduğu yöneticisinin direktifleri doğrultusunda oluşturmak.

8. TRPHARM Yönetim Kurulu üyelerine ve tepe yönetimine yönelik tüm kurumsal/lider iletişimi faaliyetlerini yürütmek.

9. Ürünler, sektör ve rakiplerle ilgili medyada yer alan haberlerin takip edilmesini sağlamak ve arşivlemek; bunlarla ilgili medya özeti ve değerlendirmelerini İcra Kurulu’na sunmak.

10. TRPHARM iç iletişim çalışmalarını şirket Kurumsal İletişimi’nin bir parçası olarak görüp, makro düzeyde İnsan Kaynakları ile koordineli olarak planlanmasını sağlamak.

11. Kurum imajı için gerekli olan kurumsal tanıtım ve temsil faaliyetleri için gerekli materyallerin ve içeriklerinin hazırlanmasını, kurum ve marka imajını yansıtır şekilde hazırlanmasını koordine etmek (teknik/tanıtım materyalleri vb.)

12. TRPHARM markasının tüm ürün gruplarının her yönüyle kurumsal kimlik ve kurumsal iletişim çalışmalarını yönetmek. Bu kapsamda marka stratejisi oluşturma, marka konumlandırma, marka lansman ve re-lansman faaliyetlerini gerçekleştirmek. Yapılan tüm faaliyetlerin bütçe çerçevesinde gerçekleşmesini kontrol etmek ve yönetmek.

13. Kurumsal İletişim çalışmaları kapsamında mediko-pazarlama ajansları, halkla ilişkiler ajansları, dijital ajanslar, sosyal medya ajansları, danışmanlık firmaları ve saha uygulama firmaları ile tüm ilişkilerini yönetmek. Sürekli veya proje bazlı çalışılan bu hizmet sağlayıcılarla tüm işlerin, yazılı sözleşmelere bağlı olarak yapılmasını sağlamak. Hizmetlerin alımı öncesinde ve sonrasında, Finans ve Stratejik Planlama direktörlüğü ile iş birliği içinde çalışmak.

14. Temsil yeteneği ile basın ile ilişkiler aracılığıyla TRPHARM markasının ve ürün gruplarının layıkıyla görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmak.

15. TRPHARM dijital pazarlama çalışmalarını lider olarak yönetmek ve merkezi dijital pazarlama anlayışıyla, marka bilinirliğini arttırmak; müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarla marka sadakatini artırmak ve dolaylı olarak ürün karlılığına katkıda bulunmak. Dijital kanallarda yapılan tüm aktvitelerin analitik bazda rakamsal raporlar ile sonuçlarının gözlenmesini ve yönetsel aksiyon alınacak halde üst düzey yönetim raporunu hazırlamak. Stratejik planlama ve ölçülebilir performans kriterleri (Kritik performans Göstergeleri – KPI) ile çalışmaları bütçelemek. Dijital Pazarlama çalışmalarını kaynak, yöntem, sistemler, standartlar olarak detay planlamak, prosedürler ile geliştirmek, uygulamak ve yönetmek.

16. TRPHARM kurumsal web sitelerinin genel tasarım konseptlerini ve içeriklerini belirlemek ve uygulanmasını sağlamak. TRPHARM kurumsal web sitelerinin her zaman güncel ve işler durumda olmasını, Bilgi Teknolojileri ile iş birliği içinde sağlamak. Değişen teknoloji ve müşteri trendlerine uygun olacak şekilde geliştirme ve iyileştirme önerilerini projelendirmek ve uygulamaya geçirmek.

17. TRPHARM veri tabanında yer alan tüm müşterilere, KVKK kurallarına uygun şekilde, TRPHARM ile ilgili haber ve bilgi gönderilmesini, belirlenen mecralar üzerinden (izinli pazarlama, SMS, push notification, emailing vb.) sağlamak. Bu çalışmaları Bilgi Teknolojileri bölümü ile iş birliği içinde yürütmek.

18. TRPHARM sosyal medya mecralarını kurumsal kimliğe uygun şekilde yönetilmesini sağlamak. Markanın sosyal medyada bilinirlik ve popülerliğini artırıcı, gerçek takipçi sayısını yükseltici çalışmalar yapılmasını sağlamak.


Minimum Eğitim Seviyesi : Üniversite mezunu, tercihen yüksek lisans

Minimum Tecrübe Süresi : + 10 yıl

Yabancı Dil : İngilizce (Çok İyi Derecede)

Çalışma Yeri : İstanbul TRPharm Merkez

TEMEL YETKİNLİKLER


Yönetsel Yetkinlikler (Müdür yetkinlikleri)

Ekip yönetme, koçluk ve liderlik becerisi, müşteri hizmet odaklılık, kar ve sonuç odaklılık, sözel iletişim ve idari yazışma becerisi, bilgi analizi ve raporlama becerisi, iletişim ve sunum becerileri, planlama ve organizasyon becerisi, stratejik bakış açısı, analitik düşünme, durumsal ve esnek düşünebilme, karar alma becerisi, problem çözme becerisi, değişim yönetimi ve sistem kurma becerisi

Operasyonel Yetkinlikler (Pozisyona özel)

Stratejik düşünme, analitik düşünme, iletişim, organizasyon ve yönetim, esneklik, etki yaratan, yönetebilen ve fikir birliğine varabilen