Mekanik Bakım Mühendisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Kırıkkale

GENEL NİTELİKLER


Mekanik Bakım Mühendisi

İş Tanımı:

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların onarımı, bakımı, devreye alınması, periyodik muayene, test, kontrol ve arıza giderme çalışmaları dâhil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm mekanik saha hizmetlerinden ve bakım atölye çalışmalarının yönetiminden sorumlu olmak.

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların kestirimci, iyileştirici, önleyici ve düzeltici bakım programlarının yürütülmesini ve devamlılığını sağlamak; mekanik ekipman ve/veya yapıların genel durumunu sürekli yakından izlemek ve belirlemek amacıyla düzenli olarak ilgili ekipmanların ve/veya yapıların periyodik muayene, kontrol ve testlerini etkin ve verimli olarak gerçekleştirmek veya gerçekleşmesini sağlamak.

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların (vanalar, boru fitting malzemeleri, türbin ve türbin yardımcı ekipmanları, dişli kutuları, eşanjörler, basınçlı kaplar, HVAC üniteleri, pompalar, fanlar vb.) periyodik muayene ve kontrollerini, planlı veya plansız bakımlarını ve onarımlarını sağlamak. Çevre, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında sahadaki tehlikeleri belirleme, risk analizi yapma, arıza veya problemleri hızlıca tespit etme ve kök nedenlerini bulma ve problem çözümlerine yönelik tesisin işletme, bakım ve diğer destek birimlerine gerekli teknik desteği vermek.

· Birimine bağlı mekanik bakım personelinin yönetimi, personelin gerekli teknik eğitimlerinin gerçekleştirmesini ve sürekliliğini sağlamak.

· Kısa sürede arıza tespiti yapıp, arızaları etkin, verimli ve güvenli bir şekilde giderebilme yeteneğine sahip olmak.

· Tesisin planlı veya plansız bakım duruşlarında mekanik bakım kapsamı ve takviminin oluşturulmasını sağlamak ve söz konusu kaynakların (adam gücü, dış hizmetler araç, ekipman, yedek parça, özel alet ve aparatlar vb.) belirlenmesi ve tedariği için gerekli organizasyonu sağlamak.

· Envanter yönetimi kapsamında mekanik yedek parça stoklarında raf ömürleri de dikkate alınarak bulundurulması gereken minimum ekipman, yedek parça ve sarf malzemelerinin belirlenmesini ve bu kalemlerin etkin olarak izlenmesini ve ayrıca satın alma sürecinin gerçekleştirilmesini sağlamak.

· İlgili tedarikçi firmalar ile sürekli teknik anlamda etkin olarak iletişime geçip, gerekli mekanik yedek parça ve sarf malzemeler için satın alma taleplerini oluşturmak.

· Tesise ait tüm mekanik ekipman veya yapıların bakım ve onarımlarını; kendisine bağlı süpervizör, teknisyen/tekniker ve yardımcı personeli birlikte; çevre, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını dikkate alarak, iş izni süreç yönetimi kapsamında etkin, verimli ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.

· Ambara gelen yedek mekanik ekipman, parça ve/veya sarf malzemelerin etkin kontrolünü sağlamak ve kabulünü yaparak planlı/plansız bakım öncesi yedekleme çalışmasını gerçekleştirmek.

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların planlı/plansız bakım veya arıza giderme çalışmaları öncesinde ve sırasında gerekli yedek parça veya sarf malzemelerini tespit ederek, ambardan teminini sağlamak ve yedek parça çalışmalarını gerçekleştirmek.

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların onarımı, bakımı, devreye alınması, periyodik muayene, test, kontrol ve arıza giderme çalışmalarının tamamlanması sonrası ilgili raporlamanın CMMS (Maximo) bakım yönetim programı üzerinde etkin ve verimli olarak yapmak ve kayıtların sürekliliğini sağlamak.

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların onarımı, bakımı, devreye alınması, periyodik muayene, test, kontrol ve arıza giderme çalışmaları kapsamında gerekli iş planları, iş talimatları ve prosedürlerin oluşturulmasında ve (OEM bakım/işletme/devreye alma dokümanları da dahil) güncelleştirilmesinde gerekli dokümantasyon yönetimini sağlamak.

· ISO Kalite Entegre Yönetim Sistemi etkinliğinin ve sürekliliğinin sağlanmasında gerekli desteği sağlamak.

· Tesise ait tüm işletme, bakım ve destek birimleriyle sürekli koordinasyon içerisinde çalışarak işlerin yürütülmesini sağlamak.

· Tesise ait tüm mekanik ekipmanların onarımı, bakımı, devreye alınması, periyodik muayene, test, kontrol ve arıza giderme çalışmaları kapsamında aylık rapor hazırlayarak bağlı olduğu amirine raporlama yapmak.

Genel Nitelikler:

· Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinden mezun, (Tercihen Mekatronik veya Makina Mühendisliği)

· Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali yada Kömür Yakıtlı Termik Santrallerinde Mekanik Bakım Mühendisi olarak en az 5 yıl aktif olarak çalışmış olmak.

· Gaz Türbinleri, Buhar Türbinleri, Konvansiyonel veya Atık Isı Kazanları, Jeneratörler, Kondenser, Pompalar, Fanlar, Motorlar, Borulama işleri, Yüksek basınç ve sıcaklıkta çalışan kontrol ve izolasyon vanaları, emniyet vanaları vb. ekipmanların periyodik bakım, muayene, test ve/veya arızi bakımları konusunda tecrübeli olmak,

· Hidrolik, pnömatik ve mekanik sistemlerin montajı, demontajı, bakımı ve onarımları konusunda tecrübe sahibi olmak.

· CMMS Bilgisayar Destekli Bakım Yönetim Sistemi (Maximo, Oracle, SAP vb) programlarının kullanımı ile ilgili gerekli tecrübeye sahip olmak.

· Yedek parça stok kontrolü yapabilen ve kritik yedek parçaların belirlenmesinde görev alabilecek,

· Tesise ait tüm döner ekipmanların (düşük ve yüksek basınçlı pompalar, fanlar, elektrik motorları vb) montaj, demontaj, gerekli planlı/plansız bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi ve kaplin ayarlarının yapılması vb. teknik konularda gerekli bakım tecrübesine sahip olmak.

· Mekanik ekipman veya parçalara ait tüm teknik resim, izometrik ve P&ID çizimlerini okuyabilmek ve yorumlayabilmek, mekanik montajı ve demontajı konusunda bilgili ve teknik resim üzerinde yedek parça çalışması yapabilecek tecrübeye sahip olmak,

· Mekanik bakım ve onarım çalışmaları sırasında, gerekli mekanik hassas ölçü aletlerini kullanabilecek tecrübeye sahip olmak.

· Arıza ve problem çözme yeteneği gelişmiş ve kök neden analizi yapabilen,

· Önleyici, kestirimci ve iyileştirici bakım konularında deneyimli,

· İleri seviyede İngilizce bilgisine sahip,

· MS Office programlarını ileri düzeyde kullanabilen,

· İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında, LOTO (Lag Out / Tag Out) iş izni süreci hakkında yeterli bilgiye sahip ve tecrübeli olma,

· Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına hakim,

· Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilecek,

· Gerekli durumlarda kapalı alanlarda ve yüksekte çalışabilecek,

· Dinamik, esnek çalışma saatlerine uyabilecek; gerektiğinde fazla mesai yapabilecek,

· Mesai saatleri dışında ‘on-call’ (mesai saatleri dışı Nöbetçi Bakım Personeli) yönetim sisteminde çalışabilecek.