Novartis Hematoloji Alan Danışmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Ankara
  • İlaç Sanayi

GENEL NİTELİKLER

Novartis Onkoloji Türkiye ekibine "Hematoloji Alan Danışmanı" olarak görev yapacak takım arkadaşları arıyoruz.

İş Tanımı:

Hasta yolculuğunu optimize edebilmek amacıyla SMM’lere ve hastalara değer sağlayan ürün ve tedavi alanlarıyla ilgili bilgileri, kaynakları ve hizmetlei sunarak Novartis portföyünün ve hizmetlerinin bütüncül kanal yönetimi yoluyla (hem F2F hem de dijital kanalları kullanarak) müşterilere tanıtımını gerçekleştirmektir.

Ana Sorumluluklar

1. Doğru zamanda doğru kanalı kullanarak rekabet bağlamına uygun şekilde kişiselleştirilmiş bir müşteri deneyimini yönetmek.

a) Müşterilerin tercih ettikleri iletişim kanallarını, kanal dizilimini ve ritmini, etkileşim sıklığını anlayarak iletişim faaliyetlerini buna uygun şekilde gerçekleştirmek.

b) Devamlı etkileşim amacıyla birden fazla kanalı ve çapraz fonksiyonel kaynakları yönetmek.

c) SMM’lerin, hasta yolculuğu da dahil olmak üzere ihtiyaçlarını, sıkıntı duydukları konuları ve olası fırsatları anlayarak faaliyetlerini buna uygun şekilde gerçekleştirmek.

2. Katma değerli müşteri çözümleri sunarken ürün ve tedavi alanı bilgisinden yararlanarak yüksek değerli ve anlamlı müşteri etkileşimi sunmak.

a) Veri noksanlıklarını gidermeye yönelik çözümleri tartışmak, hastalar için katma değeri en yüksek sonuçları elde etmeye yönelik çözümler sağlamak.

b) Ürün ve Tedavi Alanı(TA) görüşmelerinin ötesine odaklanmak.

3. Stratejik planların oluşturulması ve uygulanması kapsamında ürünün benimsenmesine yardımcı olabilmek için karmaşık karar alma süreçlerini ve sağlık sistemini anlamak.

a) Müşteri yönetimi planları yapmak ve stratejik öncelikleri, işbirliği fırsatlarını tanımlamak.

b) Endüstriye özgü hususları, alıcıların dinamiklerini ve rakipleri vb. anlamak.

c) Yararlı olabilecek çözümler, hizmetler, ürünler hakkında kuruluşa geribildirimde bulunmak.

4. Gerekli bölge stratejisi, müşteri etkileşimi ve mesaj iletme sürecini oluşturmak, dinamik şekilde öncelik sıralamasını belirlemek ve adapte etmek amacıyla mevcut tüm veri kaynaklarından yararlanmak.

a) Analizlere yön vermek için verilerden yararlanmak.

b) Saklanacak ve eyleme dönüştürülecek içgörüleri toplamak.

c) İçgörüleri ve veri noksanlıklarını tespit etmek ve değerlendirmek.

Minimum Gereklilikler:

Eğitim: Tercihen sağlık bilimleri veya müşteri yönetimi alanında lisans diploması. İlgili bir alanda yüksek eğitim tercih edilir.

YETKİNLİKLER:

Müşteri deneyimi yönetimi (hizmetler ve çözümler). Sektör, rakipler, alıcı dinamikleri hakkındaki bilgisini kullanarak, çabaları öncelikli müşteri fırsatlarına yoğunlaştırarak ve müşterilerin ‘sıkıntı duydukları noktalara’ çözüm üreterek TA görüşmeleri ve ürünün ötesinde, ikna edici müşteri odaklı hizmetleri ve çözümleri birlikte oluşturmak ve geliştirmek. Müşteri tipi, Onkoloji Deneyimi Rekabetçi Satış Modeli (OnE) ile uyumlu müşteriye özel bütüncül kanal etkileşimi yoluyla ve A’dan B’ye geçişte müşterileri taşımaya yönelik temas noktası planını icra etmek amacıyla iş ve müşteri ihtiyaçları için yeni teknolojilerden yararlanarak, kişiselleştirilmiş bir müşteri deneyimi sunmak.

Müşteriler/ödeme kurumları için değer önerisi. Müşterilerin/hastaların markaya hızlıca ve sürekli olarak erişebilmelerini sağlamak amacıyla müşterinin ihtiyaçlarını anlamak ve yeni ve pazarda bu-lunan ürün ve hizmetlere ilişkin değer önerisini anlatmak. Rekabetçi satış yaklaşımını benimse-mek.

Sağlık hizmet yönetimi ve Sağlık sistemi düşünme şekli. Tıbbi/araştırma/işbirliği fırsatlıklarını ve ortaklıklarını tanımlamak. Değişime yön vermek ve sağlık hizmetleri ekosistemi üzerinde olumlu etki üretmek.

Atiklik ve büyüme yaklaşımı Yeni çalışma şekillerini özümsemek; yeni içgörülere, dijital araçlara ve teknolojilere hızlıca adapte olmak. Etkili sorun çözme kabiliyeti sergilemek.

Dijital etkileşim ve veri analizi (kanal yönetimini de içerir). Gerek yüz yüze gerekse sanal etkile-şimlerde benzersiz iletişim becerisi (sözlü ve yazılı) sergilemek. Yeni teknolojilerden/dijital/IT çö-zümlerinden başarıyla yararlanmak. Analizlere yön vermek, mesajı/yaklaşımı uyarlamak ve etkili bir sonuç elde edebilmek amacıyla içgörüleri toplamak ve verileri özümsemek.

Kritik deneyim: Sağlık hizmetleri/ilaç sektöründe başarılı yüz yüze ve sanal müşteriyle etkileşim deneyimi. Pandemi sırasında bile müşterilerle ilişkileri sürdürme ve güçlendirme. Çapraz fonksiyonel bir ekip içerisinde başarıyla çalışabilmesi için gereken işbirliği kabiliyeti.

KABİLİYETLER:

• İkna kabiliyetini maksimize edebilmek için müşteri iletişimi ve düşünme biçiminin ilgili unsurlarının kullanılacağı yönünde iş arkadaşlarını teşvik etmek ve beklentileri belirlemek.

• Otorite olmasa bile harekete geçmek.

• Dinamik ve zorlayıcı pazar koşullarında erişimi sürdürmeye yönelik yenilikçi yaklaşımlara liderlik etmek.

• Erişim fırsatlarını optimize etmek ve riskleri en aza indirmek amacıyla ufuk tarama ve trendlerini yakından takip etmek.

• Kamu gündemine uyum sağlamak, şekillendirmek ve etki etmek amacıyla devlet kurumları ve kamu ile işbirliği yapmak.

• Müşterilerin çoklu kanala entegre edilmesinde ekip arkadaşlarına en iyi uygulamalar konusunda eğitim vermek. Mesajın uygun şekilde adapte edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla temel ekip üyesi olarak satış ekibinin düşüncelerini dile getirmek.

• Arzu edilen sonuçlara ulaşabilmek amacıyla uygun dijital araçlar ve veriler arasında etkili şekilde yönünü bulabilmek.

• Ağları, etki sahibi kişileri, karar vericileri ve uzmanları anlamak ve molekülün stratejisinin belirlenmesinde sağlık sistemi/sağlık meslek mensuplarının ihtiyaçlarının ve trendlerinin en başından hesaba katılmasını sağlamak amacıyla şirket içi paydaşlarla birlikte çalışmak.

• Kısa ve/veya uzun dönemde sağlık sisteminin/SMM’lerin ve hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarının ele alınmasına yönelik etkili bir kanıt üretme planı üretmek amacıyla içgörüleri ve verilerdeki noksanlıkları tespit etmek ve değerlendirmek.

• Novartis ile rakiplerinin ilişki, güç düzeyi ve iş ihtiyaçları arasındaki farklılıkları tespit etmek ve buna uygun davranmak, iş arkadaşlarına da aynısını yapmalarında yardımcı olmak.

• Ana paydaşlar ile güçlü ilişkiler kurarak müşteri ağında yönünü bulmak.

• Ticari stratejiyi müşteri tarafından kazan/kazan ortaklık olarak algılanan, kapsamlı ve uzun dönem bir stratejik plana dönüştürmeye yönelik müşteri planları tasarlamak ve uygulamak.

• Stratejik hedefler yolunda sağlanan ilerlemeyi izlemek ve değerlendirmek için etkili mekanizmalar oluşturmak.