Operasyonel Vergi Kıdemli Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Üsküdar)
  • Petrol ve Ürünleri
 İş İlanları

GENEL NİTELİKLER

Akaryakıt ve madeni yağlar sektöründe Türkiye’nin ilk ve milli markası olarak 18 Şubat 1941 tarihinde kurulan ve “Türkiye akaryakıt sektörü lideri”, “Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarı lideri” ve “Türkiye’nin en büyük ilk üç şirketinden biri” unvanlarını geleneksel olarak korumakta olan Petrol Ofisi 1.900’ü aşkın akaryakıt istasyonu, 1.400’ün üzerinde köy pompası, 8 akaryakıt terminali, 1 LPG terminali, 20 havaalanı ikmal ünitesi, 1 madeni yağ fabrikası ve yaklaşık 1 milyon m³ depolama kapasitesi ile Türkiye’de benzeri bulunmayan büyüklük ve çeşitlilikte güçlü bir alt yapıya sahiptir.

Finans ekibimize katılmak üzere Genel Müdürlükte görevlendirilecek aşağıdaki nitelikleri taşıyan Operasyonel Vergi Kıdemli Uzmanı aramaktayız:

  • Üniversitelerin 4 yıllık İşletme, İktisat, Maliye veya Ekonomi bölümlerinden mezun,
  • Benzer pozisyonda minimum 3 yıl tecrübeli,
  • İleri düzeyde İngilizce bilen
  • Sonuç odaklı ve inisiyatif alabilen
  • Analitik düşünen
  • Etkin zaman yönetimi ve planlama/organizasyon becerisi olan
  • İyi bir takım oyuncusu olan

İŞİN AMACI

  • Şirketin ve bağlı ortaklıkların KDV1, KDV2, Muhtasar, Damga Vergisi, Geçici Vergi, Kurumlar Vergisi, BA-BS beyannamelerinin hazırlanması ve GIB’e gönderilmesi,
  • Şirketin ÖTV beyannamesinin hazırlanmasına yönelik sistem raporlarının alınması, düzenlenmesi, mizan kayıtları ve ithalat ve ihracat belgeleri ile kontrolünün sağlanması, ÖTV Beyannamesinin tüm ekleri ile (yaklaşık 50 adet) hazırlanması, GIB sistemine yüklenmesi ve onaylanması
  • Yıllık EPDK bildirimlerinin yapılması, ödemelerinin takip edilmesi,
  • Havacılık Müdürlüğü tarafından yapılan satışların kontrol edilerek, Tüpraş dan alınıp/satılan satış bilgilerinin vergi dairesine bildirilmesi.
  • Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Daireler vb. Kamu kurumları denetimleri için bilgi isteme yazıları için, gerekli bilgi ve belgelerin kontrol edilerek ilgililere sunulması.
  • Gelir İdaresinden, Biyoetanol Harmanlama İzin Belgesi, Oto Biodizel Harmanlama İzin Belgesi, Balıkçı ve Gezici teknelerine verilen ötv siz yakıt teslimi için dağıtım izin belgesi, Teminatsız Havacılık Hava Yakıtı Alım Sertifikası ve ÖTV Kanunu Geçici 5 nci maddesi kapsamında dağıtım izin belgelerinin alınması ve iç süreçlerin yürütülmesi.
  • KDV Muafiyet Belgelerinin sisteme tanımlanması, GİB üzerinden kontrolünün yapılması.
  • İhraç Kayıtlı yapmış olduğumuz madeni yağ satışlarına ait tecil ve terkin evraklarının firmalardan temini, kontrolü ve vergi dairesi sistemine aktarılması sürecinin yapılması. Terkin sonrası, vergi dairesi ve muhasebe kayıtlarının güncellenmesi.
  • 25 No’lu ÖTV tebliği uyarınca Tüpraştan ÖTV’li alınarak ihracat konusu yapılan madeni yağlara ilişkin ÖTV iade süreçlerinin hazırlanması, ilgili birimlerden gelen ekspertiz raporları ve bildirimlerin tebliğ kapsamındaki diğer belgelerle birlikte vergi dairesine sunulması, takibi ve sonuçlandırılması
  • İnternet Vergi Dairesi ekranından her gün borcu yoktur yazısı için gerekli kontrollerin yapılması ve alınması.
  • 2013/5595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 3’üncü maddesi kapsamında teslim edilen oto Biyodizelli motorin iade sürecine yönelik bildirimin yapılması.
  • Şirketin operasyonel devamlılık amacına yönelik olarak, sahip olduğu tüzel kişiliği çerçevesinde vergisel sorumluluklarını süresi içinde eksiksiz ve tam olarak yerine getirir.


ANA SORUMLULUKLAR

Şirketin ve bağlı ortaklıkların KDV1 ve KDV2 beyannamelerinin hazırlanması

Şirketin ve bağlı ortaklıkların Muhtasar beyannamelerinin hazırlanması

Şirketin ve bağlı ortaklıkların Kurumlar Vergisi beyannamelerinin ve dipnotlarının

hazırlanması ve tam tasdik incelemesi kapsamında talep edilen bilgi ve belgelerin hazırlanması ve gönderilmesi

Şirketin ve bağlı ortaklıkların Geçici Vergi beyannamelerinin hazırlanması ve gönderilmesi

Şirketin bağlı ortaklarının Damga Vergisi beyannamelerinin hazırlanması ve gönderilmesi

Şirketin ÖTV beyannamesinin hazırlanmasına yönelik sistem raporlarının alınması, düzenlenmesi, mizan kayıtları ve ithalat ve ihracat belgeleri ile kontrolünün sağlanması,

ÖTV Beyannamesinin tüm ekleri ile (yaklaşık 50 adet) hazırlanması, GIB sistemine yüklenmesi ve onaylanması,

Şirketin ve bağlı ortaklıkların BA-BS beyannamelerinin hazırlanması ve gönderilmesi

Yıllık EPDK bildirimlerinin yapılması, ödemelerinin takip edilmesi,

Havacılık Müdürlüğü tarafından yapılan satışların kontrol edilerek, Tüpraş dan alınıp/satılan satış bilgilerinin vergi dairesine bildirilmesi.

Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Daireler vb. Kamu kurumları denetimleri için bilgi isteme yazıları için, gerekli bilgi ve belgelerin kontrol edilerek ilgililere sunulması.

Gelir İdaresinden, Biyoetanol Harmanlama İzin Belgesi, Oto Biodizel Harmanlama İzin Belgesi, Balıkçı ve Gezici teknelerine verilen ötv siz yakıt teslimi için dağıtım izin belgesi, Teminatsız Havacılık Hava Yakıtı Alım Sertifikası ve ÖTV Kanunu Geçici 5. maddesi kapsamında dağıtım izin belgelerinin alınması ve iç süreçlerin yürütülmesi.

KDV Muafiyet Belgelerinin sisteme tanımlanması, GİB üzerinden kontrolünün yapılması.

İhraç Kayıtlı yapmış olduğumuz madeni yağ satışlarına ait tecil ve terkin evraklarının firmalardan temini, kontrolü ve vergi dairesi sistemine aktarılması sürecinin yapılması. Terkin sonrası, vergi dairesi ve muhasebe kayıtlarının güncellenmesi.

25 No’lu ÖTV tebliği uyarınca Tüpraştan ÖTV’li alınarak ihracat konusu yapılan madeni yağlara ilişkin ÖTV iade süreçlerinin hazırlanması, ilgili birimlerden gelen ekspertiz raporları ve bildirimlerin tebliğ kapsamındaki diğer belgelerle birlikte vergi dairesine sunulması, takibi ve sonuçlandırılması

İnternet Vergi Dairesi ekranından her gün borcu yoktur yazısı için gerekli kontrollerin yapılması ve alınması.

GEKAP Beyannamelerine yönelik kontrollerin yapılması ve beyannamesinin verilmesi

2013/5595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 3’üncü maddesi kapsamında teslim edilen oto biodizelli motorin iade sürecine yönelik bildirimin yapılması.