Plastik Kalıp CAD Cam Operatörü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Tekirdağ(Çerkezköy)
  • Otomotiv

GENEL NİTELİKLER

Otomobil Aksesuarları üretimi ve satışı alanlarında faaliyet gösteren firmamız doğru zamanda doğru ürünleri müşterilerine sunarak pazarda rekabet üstünlüğü elde etmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda işletme bünyesinde faaliyet gösteren firmamızda, İyi derecede CAM programlama yapabilen ‘’CNC TEZGÂH OPERATÖRÜ’’ pozisyonuna çalışma arkadaşı aramaktayız.


GENEL NİTELİKLER

- Tercihen Meslek Yüksekokulu, Meslek Lisesi veya dengi okul mezunu ,

- Mesleğinde en az 3 yıl tecrübeli,

- CİMATRON, POWERMİLL veya EDGE CAM programlarından en az birini kullanabilen,

- Plastik kalıp ve imalatı temel bilgisi olan,

- Mitsubishi M70 kontrol paneline hâkim,

- CNC dik işleme tezgâhları hakkında yeterince bilgi sahibi makine çalışma prensipleri ve genel bakımları ve genel arızaları hakkında tecrübe sahibi.

- Yeterli seviyede teknik resim okuma ve anlama becerisi olan,

- Motivasyonu yüksek, sürekli iyileşme ve iyileştirme konusunda kendini ve ekibini geliştirmek için istekli olmak, öğrenme ve öğretme konusunda istekli ve talep kâr olmak, ekip çalışmasına yatkın, yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek. Planlı ve düzenli çalışmayı prensip haline getirmiş liyakat sahibi olmak.

- Erkek Adaylar için Askerlik hizmetini tamamlamış olmak.


ÇALIŞMA ŞEKLİ, BEKLENİLEN İŞLER ve DAVRANIŞLAR

- Kalıplaması yapılmış ve tasarımı bitmiş olan kalıp parçalarının CAM programının hazırlayıp uygun tezgâhlarda parçaların işlenmesi sağlamak.

- CNC tezgâhların, takım ve tutucuların düzenli olarak bakımını ve takibini yapmak,

- İşlenecek her parça için uygun takım ve tutucuların belirlenmesi parçaların en verimli şekilde teknik resimlere uygun olarak hazır hale getirilmesini sağlamak.

- CNC tezgâhların CAM çizimlerine uygun çalıştırılması ve Planlama için ihtiyaç sürelerin belirlenmesi. Çıkarılan ihtiyaç süreler uygun olarak makine verimliliğinin takip edilmesi.

- CNC' de işlenecek kalıp parçaları için en uygun işletme stratejisinin geliştirilmesi, takım yolu hazırlama ve kesici takım seçimi yapılması.

- Kalıp hane düzeninin korunması CNC tezgah ve var olan tüm makine, ekipman ve el aletlerinin düzeninin korunması, 5S çalışma düzeni içinde çalışılması. aksaklıkların giderilmesi için amirlerine haber verilmesi ve destek olunması.

- Amirlerine geri bildirimde bulunmak yolunda gitmeyen her türlü sorunu hemen iletişim kanallarını kullanarak üstlerine bildirmek zamanında aksiyon alınmasını sağlamak.

- Çalışma ortamında düzeni korumak ve çalışma arkadaşları ile uyum içinde çalışmak.

- İyileştirme konularında önerilerde bulunmak daha çalışma ortamın verimliliği ve ergonomik koşullarının iyileştirilmesi gibi.

- Teknik olarak diğer personelin eğitimi için destek olmak, bilgiyi yaymak ve hep birlikte iyileşmek için çaba göstermek.

- Ustalık yeteneğini ve teknik bilgisini artırmak için araştırmacı ve talep kâr olmak.

- İş güvenliği ile ilgili herhangi bir tehlikeli durum yaşatmamak olası tehlikelerde amirlerini bilgilendirmek. İş güvenliği ile ilgili tüm kurallara harfiyen uymak. Her hangi bir uygunsuz davranış gösteren çalışma arkadaşı olursa müdahale ederek yetkili amirine bilgi vermek.

- Kendi ve diğer personelin hiçbir şekilde can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde çalışmak.

- CAN OTOMOTİV firmasının ticari ve ahlaki firma sırlarını dış ortama yaymamak, iş ahlakı ve etiği çerçevesinde çalışmak.