Resepsiyonist İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Muğla(Bodrum)
  • Turizm

GENEL NİTELİKLER

GÖREV TANIMI VE NİTELİKLERİ

. Misafir açısından ilk izlenim çok önemli olduğundan otele gelen konukları güler yüzlü bir şekilde karşılayıp profesyonelce kaydını yaparak, oda tahsis eder ve özel talepleri mümkün olduğunca karşılamaya çalışır,

. Misafirlerin Check-In ve Check-Out işlemlerini nazik ve samimi bir şekilde belirlenen otel standartlarına göre yerine getirir.

. Misafir Check-In ve Check-Out işlemlerinin ön hazırlıklarını (otel pasaportu, oda anahtar kartı, havlu kartı, VIP oda hazırlıkları vs.) yapar.

. Misafire giriş esnasında ‘’Konaklama Belgesi’’ni doldurtur ve bu konuda misafirlere eşlik eder, misafirlerin oda isteklerini satış ve up-sell tekniklerini kullanarak uygular ve diğer hizmetler hakkında genel bilgi verir.

. Misafirlerin Check-In işlemlerini fazla bekletmeden, hızlı ve nazik bir şekilde yaparak odaya bellboy eşliğinde gitmesini sağlar.

. Giriş yapan misafirlerin rezervasyon formları ile voucherlarını karşılaştırır, kişi sayılarını ve çocuk yaşlarını kontrol eder, uyuşmazlık olması halinde amirlerine bilgi verir.

. Oda fiyatları ve grup indirimleri hakkında bilgilerini tazeler, bu bilgiler ışığında oda satışı yapar ve ilgili departmanlara bilgi akışını sağlar.

. Otelde bulunan odaların konumları ve özellikleri hakkında tam bilgiye sahip olur

. Otelin sunduğu hizmetler ve hizmet verilen saatler hakkında misafirleri bilgilendirir.

. Forecast’ı günlük olarak takip eder ve otelin günlük, aylık doluluk oranları hakkında bilgi sahibidir.

. Mesai süresince yapmış olduğu tüm postinglerin sistemden gerekli kontrollerini yapar.

. Gerçekleşen Check-Out’ları anında, günlük programa göre olası geç Check-out’ları, erken Check-In’leri, kısa süre kullanılacak odaları Kat Hizmetleri Departmanına ve özel talepler hakkında ilgili departmanları bilgilendirir.

. Misafirlere gelen mesajların zamanında iletilmesini sağlar.

. Misafirlerin uyandırma taleplerini alır ve santrale iletir.

. VIP misafirlerin statülerine göre Check-In ve Check-Out’larında üst yönetimi bilgilendirir ve konaklamaları boyunca takip eder.

. Konaklama ve ekstra gelirlerin tahsilâtlarını eksiksiz bir şekilde yapıp sisteme işler, muhasebeye departmanına aktarılmasını sağlar.

. Misafir Check-Out işlemlerini fazla bekletmeden, hızlı ve nazik bir şekilde yaparak faturalarını keser.

. Döviz işlemleri, çek bozdurma işlemlerini prosedürlerine uygun olarak yerine getirir.

. Posta, kargo ve mesaj iletim işlevlerini eksiksiz bir şekilde yapar.

. Misafir istek ve taleplerini ‘’Elektra’ sisteminden gerekli departmanlara iletilmesini sağlar.

. Misafirlerin otelde kaldığı süre içinde otel hizmetlerinden azami ölçüde memnun olması için gayret gösterir, misafir şikayetleri alması halinde bu şikayetleri sabırla dinler, çözüme ulaştırır veya çözüm getiremediği sorunları üstü olan amirleri ile paylaşarak sonucunu takip eder.

. Otel politika ve prosedürlerini çok iyi bilir ve takip eder.

. Shift Check List, Daily Desk Operation formlarını günlük eksiksiz olarak doldur, Günlük Trace raporunu çeker ve takip edilmesi gereken işleri sonlandırır

. Birlikte çalıştığı kişiler ile uyum içinde çalışır ve amirlerinden gelen talimatları yerine getirir.

. Kendi çalışma alanını sürekli olarak düzenli, tertipli ve zarif görünmesini sağlar.

. Hizmet sunumu esnasında kullanılan belge, rapor ve formları dosyalayarak muhafaza eder.

. Shift sonunda ön kasayı hazırlar, takip edilecek olan işleri ve bilgi aktarımları bir sonraki shift’e sağlıklı bir düzenli şekilde aktarır.(Handover)

. Misafir gizlilik politikasına sadık olmalıdır ve karşısındaki insanlarda güven uyandırır.Misafir bilgilerini kesinlikle 3. Kişiler ile paylaşmaz.İncognito olarak konaklamak isteyen misafirler var ise, Ön büro Müdürünün bu konudaki talimatlarını yerine getirir.

. Acil durumları, güvenlik prosedürlerini ve böyle durumlarda nasıl davranacağını bilir, kaza önleme tedbirleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmaya özen gösterir.

. Otel promosyonları, ürün bilgisi, VIP misafir, yaklaşan etkinlikler ve çevre etkinlikleri hakkında bilgi sahibidir.

. Kalite Yönetim Sistemleri, Kalite Politikası, Kalite Hedefleri hakkında bilgilidir, sistemde yapılan değişiklik ve yenilikleri takip eder ve Kalite Yönetim Sistemlerini eksiksiz uygular.

. Giriş esnasında engelli ve alerjen sorunu olan misafirleri mutlaka bilgilendirir ve bu doğrultuda üstlerini ve tesis çalışanlarına da gerekli bilgileri aktarır.

. Yiyecek, içecek, elektrik, su, kâğıt ve toner israfını önler. Mümkün oldukça geri dönüşüm yapar.

. Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi ve ISG Yönetim Sistemi gerekliliklerini yerine getirerek belirtilen talimat ve prosedürlere göre hareket eder.