Risk Yönetim Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Tuzla)
  • Cam Sanayi

GENEL NİTELİKLER

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alanŞişecam düzcam, cam ev eşyası,cam ambalaj ve cam elyafıgibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. Bugündünyada cam ev eşyasında en büyük iki, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük beş üretici arasından yer alanŞişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisinden biri olmasının yanı sırakrom kimyasallarında dünya lideridir.

Düzcam,cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerjive geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Şişecam, 86 yıllık deneyimi, 22 Bin çalışanı,dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir şirket olarak, ana faaliyet alanlarındadünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Tuzla/İstanbul lokasyonunda bulunan Genel Merkezimizde, Risk Yönetimi ve İç Denetim Başkanlığı biriminde görevlendirilmek üzere Risk Yönetimi Uzmanı aranmaktadır;


GENEL NİTELİKLER


· Üniversitelerin İktisat/İşletme/Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun,

· Kurumsal risk yönetimi alanında en az 2 yıl iş deneyimi bulunan,

· ISO 31000 ve COSO ERM gibi uluslararası risk yönetimi standartları ve uygulamalarına hakim olan,

· Araştırma, analiz ve raporlama konularında etkin çalışabilen,

· Analitik yönü kuvvetli, detaycı ve sorgulayıcı bir anlayışa sahip,

· Takım çalımasına yatkın,

· Yazılı ve sözlü ifade yeteneği gelişmiş,

· İletişimi kuvvetli,

· İleri seviyede İngilizce bilen,

· MS Office programlarını etkin bir şekilde kullanabilen,

· Yurtiçi-Yurtdışı seyahat engeli olmayan,

· Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış,

· İstanbul'da ikamet eden/edebilecek,

İŞ TANIMI



Risk Yönetimi Uzmanı; Şişecam Topluluğu’nda kurumsal risk yönetimi faalliyetlerinin yürütülmesine yönelik görevlerin yerine getirilmesinden sorumludur. Bu kapsamda, risk yönetimi fonksiyonunun, Topluluğun organizasyonel yapılanmasına ve stratejisine hizalanmış olarak, Topluluğa en yüksek faydayı sağlayacak ve yol gösterecek şekilde faaliyet göstermesini teminen kendisine verilecek tüm görev ve sorumlulukları yerine getirir.



· Kurum bünyesindeki tesisler ve merkezi fonksiyonlarda risk analizlerinin yapılması, risk envanterlerinin/kataloglarının oluşturulması ve bu kapsamda risklerin belirlenmesinden aksiyon planlarına bağlanarak takip edilmesine uzanan kurumsal risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi ve gerekli raporlamaların gerçekleştirilmesi.

· Kurumun faaliyet alanları ile ilişkili olan finansal/finansal olmayan, dahili ve harici tüm risklerin gerek ulusal gerekse global düzeyde takip edilmesi, bu konular ile ilgili periyodik araştırma/analizler yapılması ve maruz kalınan riskler ile ilgili değerlendirme raporlarının hazırlanması.

· Kurum bünyesinde periyodik olarak gerçekleştirilen risk raporlama süreci kapsamında; risk göstergelerine esas teşkil eden verilerin temini, kontrolü, analizi ve risk yönetimi raporlarının hazırlanmasına ilişkin süreçlerin yürütülmesi.

· Risk yönetimi uygulamalarının dijitalleştirilmesi konusunda yürütülecek projelerde/çalışmalarda görev alınması, bu kapsamda gerekli iş ihtiyaçlarının analiz edilerek belirlenmesi, bilgi teknolojileri ve iş sahibi tüm fonksiyonlar ile koordineli çalışmaların yürütülmesi.

· Toplulukta uygulanan risk yönetimi faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yöntem ve teknikler ile risk yönetimi uygulamalarına ilişkin literatürün takip edilmesi. Bu kapsamda, risklerin değerlendirilmesi, ölçümlenmesi ve sayısallaştırılması konularında analitik yöntemler geliştirilmesi.

· Kurumsal risk yönetimi uygulamlarının geliştirilmesi kapsamında, Kurum fonksiyonlarına yönelik bilgilendirme, eğitim, destek ve danışmanlık faaliyetlerinin yürütülmesi.