Satın Alma ve Tedarik Zinciri Yöneticisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İzmir

GENEL NİTELİKLER

Genel Müdürlük tarafından belirlenen amaç ilke ve talimatlara uygun olarak üretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan her türlü hammadde, malzeme, makine ve hizmetin belirlenmiş kalite standartlarına uygun olarak yurtiçi ve/veya yurtdışından satın alınması, nakliyesi yedek parça ve hammadde stok bulundurma ile ilgili faaliyetleri planlamak, gerçekleştirmek ve denetlemek. Görev ve sorumlulukları, faaliyetleri ve yetkileriSismak etik kurallarına uygun olarak gerçekleştirmek ve gerçekleştirilmesini sağlamak.


· İş güvenliği konusundaki takım kaizenlerine ve problem çözme çalışmalarına katılır. Çalışma alanında 5S uygular.

· Görev alanı ile ilgili olarak işletmenin ana politika ve hedeflerinin belirlenmesi konusunda öneriler

· oluşturur ilgili bölümlerle gerekli bilgi alış verişi ve koordinasyonu sağlar.

· Planlama Yöneticisi ile birlikte MRP sonucu ortaya çıkan satın alma bütçesine göre tedarikçiler ile yıllık satın almanın miktar, kalite, fiyat ve termin bağlantısını yapar.

· Firma dışında kısmi üretimi yapılacak Fason tedarikçileri tespit eder, tedarikçi bilgilerini toplar, teklif alıp değerlendirir, miktar, kalite ve maliyet faktörleri dikkate alınarak satın alma sözleşmesi yapar.

· Satın alma işlemlerinin sözleşmelere uygun olarak yürütülmesini sağlar, gerekli kontrollerde bulunur.

· Kalite yöneticisi ile işbirliği yaparak satın alınan malzemelerin teknik şartname ve spesifikasyonlara uygun olarak satın alınmasını sağlar.

· Satın alınan her türlü girdinin zamanında işletmeye getirilmesini, teslim alınmasını, hammadde ve malzeme deposunda korunmasını, stokların miktar ve yaşlarının izlenmesini ve işletme içi bölümlere sevkiyatının gerçekleştirilmesini sağlar.

· Satın alınan her türlü malzeme ile ilgili irsaliye/fatura final kalite kontrol raporları, malzeme hammadde raporu gibi tüm gerekli evrakın zamanında ve kanuni gereklere uygun olarak düzenlenmesini bilgisayar girişlerini yaparak zamanında ilgili mercilere iletilmesini sağlar.

· İşletmenin ve bölümlerin ihtiyacı olan hammadde, yardımcı madde, yedek parça, genel kullanım malzemeleri, sarf malzeme satın almalarla ilgili piyasa araştırması yapar, teklif alır, sözleşme hazırlar. Malzeme alımlarında ilgili birim ile koordineli çalışır. İstenilen malzemelerin istenilen miktarda, kalitede, zamanında ve istenilen fiyatta anlaşma uyarınca işletmeye getirilmesini sağlar.

· İşletmenin ihtiyacı olan hizmet alımları gibi satın almalarla ilgili piyasa araştırması yapar, teklif alır, sözleşme hazırlar. İstenilen hizmetin istenilen zamanda ve kalitede yapılmasını sağlar.

· Astlarının faaliyetlerini koordine eder, onları ekip halinde çalıştırır.

· Yaptığı işin kalitesinden sorumlu olur ve kendi sorumluluk alanı içerisinde gerçekleştirilen işin kalitesini kontrol eder.

· Bölümündeki personelin ve kendisinin kullandığı makine ve ekipmanlarını tanır, kapasitesine ve yeteneklerine uygun, doğru kullanır, kullanılmasını sağlar.

· Üst yönetim tarafından belirlenen ilke ve sınırlar çerçevesinde satın alma yetkisine sahiptir.

Aranan Nitelikler:

· Üniversitelerin lojistik, pazarlama, işletme, iktisat vb. bölümlerinden mezun,

· En az 5 yıl deneyim sahibi,

· MS Office uygulamalarına hakim (Word/Excel/Outlook),

· Gerektiğinde normal çalışma saatleri dışında da çalışabilecek,

· Erkek adaylar için, askerlik görevini tamamlamış,

· İletişim becerileri yüksek, takım çalışmasına uyumlu