Satınalma Yöneticisi- Hammadde İş İlanı

İşveren Hakkında

QUALIFICATIONS AND JOB DESCRIPTION

Coca-Cola Company ailesinin bir markası olarak faaliyet gösteren, bitki meyve çayı kategorisinin lideri Doğadan’da çalışmak üzere, aşağıdaki niteliklere sahip “Satınalma Yöneticisi ” aramaktayız

Görev Tanımı:

· Satınalma stratejileri doğrultusunda departmanlardan gelen talep/ihtiyaçlarıoptimum birim maliyetleriyle ve ürün kalitesinin belirlenen spesifikasyonlara uygun olarak minimum kalite kaybı maliyetleriyle gerçekleştirilmesini sağlayan satın almayı istenilen zamanda ve istenilen miktarda gerçekleştirmek, ihale süreçlerini yürütmek.

· Satın alınan hammadde fiyatlarını iyileştirici alternatif tedarikçi ve hammaddeler araştırmak ve katma değer sağlayıcı projeler üretmek.

· Üçüncü Parti/Fason üretim firmaları ile müzakere etmek ve Tedarik Zinciri Proje Müdürü ve finans ekibi ile yakın çalışarak üretme-satınalma analizini yapmak, Tedarikçi seçimi ve müzakere süreçlerini fasilite etmek, yönetmek.

· Dış kaynaklı tedarik esnasında oluşabilecek riskli ve muhtemel finansal veya itibar kaybına yol açabilecek olayların sayısını minimuma indirmek amacıyla, en iyi tedarik uygulamalarını ve kullanılan araç ve süreçlerde sürekli gelişim fırsatlarını takip etmek ve de uygulatmak.

· Sorumlu olduğu portföy kapsamında piyasada yaşanması muhtemel risk ve fırsatlar karşısında alınması gereken stratejik kararları yönlendirmek.

· Planlamanın sipariş takibi sürecindeki kritik konu ve projelerde problemlerin çözümü için devreye girmek.

· Finans departmanı ile koordinasyon içinde çalışarak sorumlu olduğu malzeme ve ürün kalemleri için yıllık bütçeleme operasyonlarını yürütmek ve bu bütçelere uygunluğu kontrol altında tutmak.

· Yeni ürün geliştirme süreçlerine hammadde seçim aşamasında dahil olarak Pazarlama ve Ar-Ge Departmanlarına destek vermek.

· Ar-Ge ekipleri ile koordinasyon içinde ithal hammadde portföyünü optimize etmek ve bu portföye uygun tedarikçi altyapısını geliştirmek.

· Üretim denemelerine katılarak, hammadde deneme sürecinin tedarikçi tarafını koordinasyonunu sağlamak.

· Sorunlu hammaddeler için üretimde hammadde veya malzemelerin çalışma durumunu görerek tedarikçi ile görüşme-yazışma sürecinin takibini yapmak ve iade edilecek ise iade işlemlerini yapmak.

· Karmaşık sorunlara inovatif çözümler üretebilmek amacıyla sektördeki uzman kişiler ile yakın ilişkileri geliştirmek.

· Çevre, Gıda ve İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili görmüş olduğu riskleri Kalite bölümüne iletmek.

· Satın aldığı tüm malzeme-hammadde ve/veya diğer herşey için satınalma politikası ve onun gereklerine uymak

· Tedarikçi performans değerlendirmelerini gerçekleştirip, tedarik öncelikleri doğrultusunda belli periyotlarda tedarikçi ziyaretleri düzenlemek.

· Tedarikçisi belirlenemeyen talepler için piyasa araştırması yapmak ve sektördeki trendlerin takibini gerçekleştirmek.

Aday Profili:

· Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun,

· Hammadde satınalma alanında ortalama 4-5 yıl tecrübeli (özellikle alternatif tedarikçi geliştirme ve tedarikçi müzakere deneyimi),

· Çok iyi seviyede yazılı ve sözlü İngilizce hakimiyeti olan,

· ERP/MS office programlarına hakim,

· Çok iyi seviyede proje yönetimi becerisine sahip,

· Proaktif hareket eden, organizasyon becerisi kuvvetli,

· Öngörülü ve yapıcı yaklaşımlarla paydaş yönetimi çok iyi seviyede olan,

· Karar verme ve inisiyatif kullanmaktan çekinmeyen,

· Finansal kaynakları yönetebilme ve analiz yapabilme becerisine sahip.