Satış Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Şişli)
  • Yapı Malzemeleri

GENEL NİTELİKLER

Yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren lider konumdaki global müşterimiz için Ülke Satış Müdürü arayışımız bulunmaktadır.

Pozisyon Genel müdüre raporlamaktadır. Role bağlı 14 kişilik ekip vardır.(Bölge müdürleri, satış uzmanları vb)

Aranan Nitelikler

Yapı, inşaat malzemeleri sektörlerinde deneyim beklenmektedir.

Yurtdışına raporlama yapacağından, ileri seviye ingilizce beklentisi bulunmaktadır.

En az 8-10 kişilik ekip yönetim tecrübesi aranmaktadır.

Bayi yönetim tecrübesi beklenmektedir.

Seyahatlere açık olunması beklenmektedir. (Sık müşteri ziyaretleri gerektirmektedir.)

İş Tanımı

  1. Üst yönetim tarafından belirlenmiş orta ve uzun vadeli stratejik hedeflere uygun iş planları geliştirmek ve sunumunu yapmak. Onaylanan iş planının uygulanmasını sağlamak.Yıllık satış bütçesini hazırlamak.

  2. Firma politikası doğrultusunda, proje bazında satış stratejileri ve taktikleri oluşturmaya ön ayak olmak, Bölge Müdürleri ve Teknik Müdür ile koordinasyon ve bilgi paylaşımında bulunmak, özellik gerektiren satışlarda Bölge Müdürlüğü ile depolar arası koordinasyonu sağlamak.

  3. Satılan ürün miktarının takibi, pazar payı, ortalama fiyat, hedeflere yaklaşım konularında satış ve ürün performansını belirleyici raporlar hazırlanmasını sağlamak. Bu raporları Genel Müdür ile paylaşmak,

  4. Standart üretimler ve hizmetler için fiyat listeleri hazırlayarak ilgili birimlere ve müşterilere gönderilmesini sağlamak,Satış bütçelerinin aylık olarak analizlerini yapmak ve raporlamak.

  5. Taahhüt satışı yapılan sözleşmeleri incelemek, onaylamak ve ilgili yasal prosedürlere uygun olarak satış koşullarının gerçekleşmesini sağlamak.

  6. Pazardaki gelişmeleri izleyerek elde edilen, satışa yön gösterici nitelikteki istatistik verilerin ya da gelişmelerin, satış ekibine aktarılmasını sağlamak.

  7. Bölge Müdürlüklerinin genel pazarlama planı dışında satışa destek amacı ile geliştirdikleri bölgesel pazarlama projelerine destek vermek.

  8. Bölge Müdürlüklerinin ihtiyacı göz önünde bulundurularak, sunum yapılacak müşteri ve Resmi Kurumun özelliklerine göre sunum hazırlanmasına destek olmak. Üretimini yaptığımız ürünler ve hizmetler konusunda müşterilere bilgi vermek.

  9. Bölge Müdürleri ile toplantıların yapılmasını, toplantı notunun zamanında ve eksiksiz olarak hazırlanmasını sağlamak ve toplantı notunda belirtilmiş olan faaliyetlerin sorumluları tarafından yerine getirilmesini koordine ve kontrol etmek.

  10. Müşteri memnuniyeti tespit ve analiz çalışmalarının yürütülmesini ve periyodik olarak raporlanmasını sağlamak.