Satış Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Ataşehir)
  • Gıda

GENEL NİTELİKLER


1. Portföyünde yer alan ve potansiyel tüm kurumsal müşteriler ile olan ilişkilerini AKTAŞLAR LEZZET GRUBU Kurum Kültürü ve Stratejik Hedeflerine uygun olarak yürütmek ve yönetmek.

2. AKTAŞLAR LEZZET GRUBU Pazarlama Planı ile uyumlu olarakyurt içi ve yurt dışı satış stratejilerini belirlemek ve üst yönetimin onayladığı stratejilere uygun olarak iş planlarını yapmak.

3. AKTAŞLAR LEZZET GRUBU‘nun ürünleriniyurt içi ve yurt dışı pazarda en verimli şekilde konumlandırmak.

4. Ürün taleplerini ve oluşan ürün gelişim / değişim trendlerini sürekli izlemek, raporlar ile Genel Müdür’ü bilgilendirerek yeni ürün için üretim / satın alma kararlarının alınmasına destek olmak.

5. Yerel dinamikleri tespit ederek ekibini bu yönde bilgilendirmek. (Rakipler, nüfuzlu insanlar, olumlu ya da olumsuz pazarı etkileyecek faktörler gibi…)

6. Bölümünde çalışan satış ekibine liderlik yapmak ve yönetmek.

7. Satış ekibinin AKTAŞLAR LEZZET GRUBU satış politikalarına ve hedeflerine uygun müşteri teklifleri vermelerini sağlamak.

8. En karlı siparişlerin alınmasını sağlayarak satış hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlamak.Alınan siparişlerin takibini yapmak.

9. Rakip firmaların fiyat ve ürün detaylarını izlemek ve düzenli raporlar ile Genel Müdür’ü bilgilendirmek.

10. Alınan üst yönetim kararlarına uygun olarak AKTAŞLAR LEZZET GRUBU’nun bölgedeki konumunu değişen şartlara göre sürekli aktive etmek.

11. Kurumun satış stratejilerini belirlemek, bütçe oluşturmak ve tüm satışları bu doğrultuda bütçeye uygun şekilde yapmak.

12. Bütçenin fiili gerçekleşmesinden sorumlu olup sonucu üst yönetime raporlamak.

13. Masraf ve gider bütçelerini belirlemek ve hedef dâhilinde hareket edilmesini sağlamak.

14. KPI’ları yerine getirmek, ekibine verilen hedefleri yönetmek. (Raporlamak, kontrol etmek).

15. Müşteri ziyaretleri gerçekleştirmek. Müşteri algısının ölçümlenmesini ve analiz edilmesini sağlamak, gerekli aksiyonları almak / alınmasını sağlamak.

16. Müşteri isteklerinin zamanında yerine getirilmesini sağlamak. Kaliteli hizmet verilmesini, müşteri taleplerine uygun hizmet sağlanmasını, teslim sonrası müşteri ilişkilerinin etkin şekilde yürütülmesini ve sorunlarının çözülmesini takip etmek.

17. Teknik (ürün, marka, proses vb.) ve operasyonel (AKTAŞLAR LEZZET GRUBU içi,ERP- CRM; AKTAŞLAR LEZZET GRUBU dışı , müşteri ve tedarikçilerin kullandığı sistemler vb.) sistemler hakkında gerekli eğitimleri vermek.

TEMEL OPERASYONEL SORUMLULUKLAR


1. Yurt içi ve yurt dışında olan mevcut müşteri kanallarını yönetmek ve

2. Satış hedeflerine uygun iş planlarını hazırlamak ; yurt içi ve yurt dışı satış ekiplerini bu plan dahilinde yönetmek.

3. Yeni pazarlar araştırmak, müşteri portföyünü arttırmak ve yeni potansiyel pazarlarla ilgili hem prosedürsel bilgileri Genel müdüre raporlamak hem de Pazar hedeflerini oluşturarak bu hedeflere yönelik pazara girişleri sağlamak.

4. Kurumsal müşterilerinin satış hedeflerini piyasa şartları ve ekonomik dengeler ışığında aylık ve yıllık olarak belirlemek ve bu hedeflere göre çalışmak.

5. Kurumsal müşterilerinin sözleşme koşullarının oluşması sürecinde görev almak, sözleşmeleri hazırlamak, yenileme dönemlerinde sözleşmeyi revize etmek ve Genel Müdür onayına sunmak.

6. Ekibini organize ederek, eğitilmelerini ve kurumsal ürünler hakkında maksimum bilgili olmalarını sağlamak.

7. Kurumsal müşterilerini düzenli aralıklarla ziyaret etmek, problemler karşısında gerektiğinde rutin dışı ziyaretlerde bulunmak, kurumsal müşterilerine ürünü tanıtmak ve teknik destek vermek.

8. Rakip firmaların kurumsal müşterilere yönelik pazarlama aktivitelerini izlemek, değerlendirmek ve Kurumsal İletişim Yöneticisini bilgilendirmek.

9. Kurumsal müşterilerinin memnuniyeti için maksimum çabayı göstermek, oluşan memnuniyetsizliklerde çözümler üretmek.

10. AKTAŞLAR LEZZET GRUBU’nun satışını arttırmak amacıyla verimli olacağını düşündüğü hedef kurumsal ve diğer alternatif satış kanallarını tespit etmek.

11. Kurumsal müşterilerine verilecek ürünlerin fiyatlarını Ürün Yönetimi ve Tedarik Yöneticisi ve Genel Müdür ile belirlemek, Satış Destek Yetkililerine iletmek.

12. Mevcut kurumsal müşterilerdeAKTAŞLAR LEZZET GRUBU ürün gamını arttırmak için Ürün Tedarik Yöneticisi ile koordineli çalışmak, proje hazırlamak.

13. Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda ki mevcut müşterilerin limit, risk, teminat gibi cari hesaplarını izlemek, gereken durumlara göre müşteri ile olan ticari ilişkileri geliştirmek ya da bitirmek kararını vermek.

14. Kurumsal müşterilerden gelen siparişleri incelemek ve sözleşme şartları kapsamında onaylamak, siparişin sisteme doğru girişini kontrol etmek ve izlemek.

15. Kurumsal müşterilerden AKTAŞLAR LEZZET GRUBU ürünlerine karşı oluşan olumlu / olumsuz eleştirileri ve düşünceleri, yeni ürün ile ilgili müşteri taleplerini ekibine ve Ürün Yönetimine iletmek.

16. Müşterinin talep ettiği ürünlerin sipariş aşamalarında ekibine teknik bilgi desteği vermek.

17. Kurumsal müşterilerin ürün sevkiyatının zamanında ve kaliteli yapılmasını sağlamak, ilgili bölümlerin süreçlerini izlemek.

18. Tüm ekibinin tekliften faturaya kadar olan süreci AKTAŞLAR LEZZET GRUBU’nun güncel CRM-ERP sisteminden yaptığını kontrol etmek, yapılmasını sağlamak.

19. İhale ve açık teklif usulü satışlara zamanında uygun tekliflerin verilmesini sağlamak.

20. Telefon, e-mail, web aracılığıyla gelen teklif taleplerini izlemek; zamanında teklif verilmesini sağlamak.

21. Telefon, e-mail, web aracılığıyla gelen teklif talep eden potansiyel müşterileri araştırmak, bulmak, ilişkileri kurmak ve sistemlerine AKTAŞLAR LEZZET GRUBU’nun da dâhil olmasını sağlamak.

22. Müşteri siparişlerinin teslim terminlerini izlemek; tüm birimlerin termine uygun çalışması için ilgili birimlerle bilgi alışverişini sistem üzerinden sağlıklı yürütmek.

23. Talep olması durumunda ürün katalog, broşür vb. tanıtım materyallerininmüşteriye özel hazırlanmasını sağlamak.